Posedovanje vatrenog oružija

Docleatae

Obećava
Poruka
54
Dobar dan, želim da vas pitam koliko je dug proces za uzimanje dozvolu za posedovanje oružija (za sve sekcije od karabina do pištolja). Ako iko od vas ima, da li je istina da policija upada u vašu kuću više puta godišnje da proverava oružije.. Hvala

Dobar dan, želim da vas pitam koliko je dug proces za uzimanje dozvolu za posedovanje oružija (za sve sekcije od karabina do pištolja). Ako iko od vas ima, da li je istina da policija upada u vašu kuću više puta godišnje da proverava oružije.. Hvala
Meni nisu upadali nikada, doduse oruzje sam vratio pre godinu i po ali nisu pre toga iako nisam ziveo u Srbiji (oruzje je bilo kod mojih roditelja ali je bilo registrovano na moje ime).

nemam oružje :lol:

Good Night Sleeping GIF by Mino Games

ove godine su bili jednom, da provere da li se drzi po propisima...prethodnih 25+ godina, nikada nisu bili
Verovatno zbog Ribnikara i Mladenovca, malo da rade i posao za koji primaju platu. Ja sam imao CZ99 od 1991-ve do 2022, onda sam ga predao policiji jer niti sam bio u Srbiji nit mi je padalo na pamet da me akaju lekarskim i obukama kako su pretili. A moracu jednom da protresem i dedinu kucu na selu, Topalovicu su uvek bili, zlu ne trebalo, naoruzani, pa verovatno negde nesto ima zazidano jos od njegove smrti.

Verovatno zbog Ribnikara i Mladenovca, malo da rade i posao za koji primaju platu. Ja sam imao CZ99 od 1991-ve do 2022, onda sam ga predao policiji jer niti sam bio u Srbiji nit mi je padalo na pamet da me akaju lekarskim i obukama kako su pretili. A moracu jednom da protresem i dedinu kucu na selu, Topalovicu su uvek bili, zlu ne trebalo, naoruzani, pa verovatno negde nesto ima zazidano jos od njegove smrti.
u pitanju je karabin, ja nisam lovac i to me nikada nije onteresovalo...sada su ulinuli trofejno oruzje i moras imati karticu lovackog udruzenja i placati clanarinu...nije bitno, da li uopste ides u nekakav lov...obavezan je lekarski pregle i potvrda od izabranog lekara...sada sve to zavrsavam i to ce iznositi oko 20 000 dinara, na godisnjem nivou

Били једном и то је то.
Све је то једно велико млаћење празне сламе, чисто да нешто полиција ради и да се лупа на сва звона да држава нешто ради по питању безбедности грађана.

ove godine su bili jednom, da provere da li se drzi po propisima...prethodnih 25+ godina, nikada nisu bili
Ма њих то у суштини не интересује, само да имају укупну цифру колико су кућа прегледали у сваком срезу па да то саберу у једну цифру и да буде уаауууу, проверили смо 250 000 домаћинстава како чувају оружје.

Ма њих то у суштини не интересује, само да имају укупну цифру колико су кућа прегледали у сваком срезу па да то саберу у једну цифру и да буде уаауууу, проверили смо 250 000 домаћинстава како чувају оружје.
Pa i to je neki rad, bolje ikakav nego nikakav. Od tih 250 hiljda da nadju 7-8 neobezbedjenih komada oruzja pa nesto preduzmu sa tim ili da zbog straha od kazni ljudi ga ozbiljnije pocnu cuvati od dece. Mozda se na taj nacin spreci neko eventualno masovno ubistvo, neka osveta napaljenih klinaca i spase po koji zivot - malo li je..

Back