Posao za tinejdzere....?

guitargirl

Zainteresovan član
Poruka
317
:) Da li neko od vas radi (radio je, ima nameru) da zaradjuje neku kintu onako bzvz? Koji su poslovi koje tinejdzeri mogu da rade?
Ja sam radila u osmom osnovne kao karaoke animator za decije rodjendane.... :oops: :mrgreen: :oops: :mrgreen: :oops: :mrgreen: :oops: :mrgreen: : al boli me uvo, zaradila sam 500 evrica, i kupila sebi lepu Yamahinu klavijaturicu :)
A vi ....? :D
 
pa fino, cestitam:)
nego, nije to uopste lose, da ti kazem.
razmisljala sam da dajem casove npr. matematike ili fizike klincima iz komsiluka, ili...
npr.imam strpljenja sa osobama ometenim u razvoju, mozda bih mogla nekako da im pomazem, ali to vec ne bih mogla da naplatim.
ne znam, neki bedni dzeparac mozes dobiti kao prodavacica sladoleda ili vec necega.
ah da setih se...bas bi bilo super raditi kao spasilac na bazenu....8):P:lol:
salim se to za spasioca:P
 
Bas dobra tema.:-P
razmisljala sam da dajem casove npr. matematike ili fizike klincima iz komsiluka, ili...

Ova ideja ti je veoma dobra.Mislim da je to dobro za devojke,a za momke...ne znam,moj brat je prosle godine redjao negde plocice,i za to dobijao 1400 dnevno.Pa,lepe parice,ali je dovoljno raditi po nekih mesec dana,jer raditi to 4 sata bas i nije lako.
 
Ja sam razmišljala o davanju časova srpskog osnovcima, ali mislim da mi didaktika baš i ne bi bila jača strana. U stanju sam mnogo da se iznerviram ako neko nešto ne zna, pogotovo nešto za šta mislim da je jako važno. A realno, meni bi tu sve bilo važno :P
 
Ne radim nista sem povremeno na kompu ako odradim nekome nesto...ali nije to ozbiljna kinta i nije stalna... Vise ide ono..."cale aj ja tebi odradim ovo a ti meni tolko kinte" i tako...

Burazer mi sudi fudbalske utakmice... To uopste nije lose...istrci se jednom-dva puta nedeljno i uzme 1000din za dva sada [kako napreduje u rangovima tako je sve veca kinta]... :D vise mu i ne treba za nedelju dana od 1000-2000
 
Ja sam razmišljala o davanju časova srpskog osnovcima, ali mislim da mi didaktika baš i ne bi bila jača strana. U stanju sam mnogo da se iznerviram ako neko nešto ne zna, pogotovo nešto za šta mislim da je jako važno. A realno, meni bi tu sve bilo važno :P

Bas biste bili opasni, profesorka:P

kad bolje razmislim, lepo bi mi dosao posao bebisiterke, ali...
budimo realni, ko bi dao derle na cuvanje jednoj...khm...neozbiljnoj devojci:mrgreen:
 
Jao, uvek se setim mog druga koji studira u Amsterdamu :lol:
On mukica čuva neke klince, dvojicu, i to već sad dosta dugo. Familija je mnoooooogo lovarna, imaju ogroman stan u centru, mama i tata stalno izlaze i onda on upada. Pre nego što odu, daju mu spisak stvari koje klinci moraju da urade, tipa da napišu domaći, nauče to-i-to, spreme sobu... a užasno su bezobrazni i Igor (drug) piiizdi. Ništa neće da rade. Jednom ih je izveo u park pa su se rastrčali po nekom kamenju na vodi, šta li... Denis napast puta dva.
 
Ja radim od 7 osnovne leti a od kraja prvog srednje aktivno. Dok su moji drugovi, išli šetali po plaži ja sam ,,radio,, kod brata u prodavnici, skupio sa mesec dana blizu 300 evra i kupio telefon. I nije mi bilo žao. Prvi u celoj osnovnoj sam imao telefon u boji, sa kamerom itd itd.

I tako leti po 2 meseca radio 1 odmarao. Onda sam na kraju prvog srednje otišao vanredno. I od tada pa sve do danas radim aktivno. Tj svaki dan.
Platu imam .... koliko mi treba. Da li će to biti 500 e mesečno ili 1500 zavisi. Kad mi se ne radi mogu jednostavno da kažem, danas ne dolazim na posao. Kad mi se ide negde, kažem odoh par dana u NS ili BG, ako imam para ne tražim bratu, ako nemam tražim pa posle odradim itd.

A na poslu provodim ... hm ... čim ustanem pa do uveče. Svejedno da li ustajem ujutru u 7 ili u 12 popodne :D

I nikome ne bi preporučio ovakav život. Jes da je 1500 € mesečno fina para ali ... mnogo drugih stvari hvali.
Deco idite u školu, uživajte dok možete. Doći će vreme za rad ;)
 
problem u nashoj zemlji je to shto niko ne shvata ozbiljno sve one mladje od 18 godina...tako da natji posao nije uopshte lako dok si tinejdzer.
Davor! :D Hvordan har du det? Er det noe interessant i Norge nå? Jeg har liket norsk mye men jeg synes at det er veldig vanskelig å lære det fordi vi gjør det så fort. I går har jeg hatt en presentasjon i klassen om moderne norsk familie og jeg synes at jeg gjorde det godt, men jeg vet ikke ennå hva slags karakter har jeg gått.

da čujem greške... :D
 
Davor! :D Hvordan har du det? Er det noe interessant i Norge nå? Jeg har liket norsk mye men jeg synes at det er veldig vanskelig å lære det fordi vi gjør det så fort. I går har jeg hatt en presentasjon i klassen om moderne norsk familie og jeg synes at jeg gjorde det godt, men jeg vet ikke ennå hva slags karakter har jeg gått.

da čujem greške... :D
haha jeg var sjokert,din norsk er veldig bra og bare fortsett i den retningen ;)

Du gjorde bare en liten feil,i sted for å skrive "Jeg har liket norsk" burde du skrive "Jeg liker norsk"
U svakom sluchaju super,sve sam razumeo i 100% znam da bi i norvezani razumeli.
:D

p.s: du kan skrive norsk,men kan du snakke norsk?
 
Ufffff (det var på serbisk :D), det er selvfølgelig vanskeligere å snakke norsk! :shock:

Men vi gjør det hver uke og jeg synes at det går bra...
om tre måneder skal vi ha eksamener så skal jeg vite om jeg kan snakke eller kan jeg det ikke!


i jedno pitanje... da li sam mogla igde umesto synes staviti tro? Koliko se sećam, tro ide uz činjenice a synes uz neka lična mišljenja, ali mene je ovde svagde vuklo tro :P

i mislila sam baš da sam 'zavolela', pa sam zato... edit: aaaaa ne verujem, napisala sam liket :shock: ide likte, zar ne? :oops:
 
Nadam se da će i meni za par godina dolaziti samo po sebi :rolleyes:
ako ne odem o trošku države (bilo koje od dve), vlade (bilo koje od dve), ministarstva prosvete (bilo koja od dva), ministarstva nauke (bilo koja od dva)...... :D skupljam pare i odoh gore, bar na dve nedelje. Uf, koje to pare moraju biti :smajli_u_bolovima:
Mada, čujem da nerado koriste svoj jezik (odnosi se na sve Skandinavce) ako čuju da si stranac. Odnosno, da hoće da ti pomognu koristeći engleski, što je super, ali smara ako hoćeš da učiš jezik. :/

Neću više da spamujem :P
 
istina,chim vide da si stranac oni okretju na engleski,shto nije tako loshe kad si tek nov i nishta ne znash norveskog u pochetku,fino je shto vetjina zna norveshki bili to stari ili mladi,chak i ako vidish nekog matorog chichu ili babu vrlo je mogutje da znaju engleski.

Imash jeftine karte,iz Beograda za Oslo oko 900 kruna povratna,to je nekih stotinjak evra.Samo shto tje ti trebati malo vishe ako hotjesh da prezivish ovde nekolike nedelje
:D
 
Sto evra povratna? To mora da je neki norveški prevoznik, ovaj Jat sam gledala za Amsterdam i baš mi je... brrrr.
Znam za cene... ma moj stric je pre par godina živeo gore, i kupovao je cigarete samo za rođendan i Đurđevdan. :lol: A mi smo popadali na nos kad smo čitali o platama (učili smo brojeve :lol: ), ali nam je profanka rekla, i nije neka plata od circa 200 000 dinara kad je hleb 200.
 
Ja pomažem mojim matorcima leti, kad je sve puno turista, i kada ovde svi mlate pare, gotovo svaki dan i imam dnevnicu 500 din, plus mogu u svakom trenutku da uzmem koliko mi treba... Samo mi smeta što ustajem u 7 da bih u 8 bila "na radnom mestu", pa sam večito neispavana... Ali ovog leta sam skupila recimo pare za komp, i kupila nove starke, i svašta nešto još, tako da mi nije nimalo žao... Navikla sam da radim i za vreme školske godine, čim otopli i počnu da dolaze gosti, i ne utiče mi to na školu, niti na društvo...
P.S. Kad sam bila mala 5-6 razred, pisala sam društvu iz odeljenja sastave za pismeni iz srpskog za veliki odmor i uzimala po 50 din. Dok moji nisu provalili, pa su hteli da me ubiju k'o stoku (ali nisu) :mrgreen:
 
pa ovako .... moj brat radi sajtove ,odrzava ih itd ..... i to je jako lep poslic ...kod kuce si , radis u slobodno vreme i .... po sajtu ali sve zavisi naravno ... otprilike dobije od 600 do 1000e
a za neku izmenu dodavanje dobije oko 20 e nekada 30 e .... i ja dobijem nekada nesto jer sam mu ja strucni saradnik ...:)
 
Inace drzim casove gitare ;) 500 dinara sat vremena tako da od tog novca zadovoljavam moj alkoholni apetit! :D
A oni koji jos uvek idu u skolu mogu da sacekaju leto...devojke da prodaju sladolede, decaci da nose dzakove... ;)
 
I nikome ne bi preporučio ovakav život. Jes da je 1500 € mesečno fina para ali ... mnogo drugih stvari hvali.
Deco idite u školu, uživajte dok možete. Doći će vreme za rad ;)
Uvek možeš da se vratiš u školu ;)

Hmm da vidimo... ja dok sam išao u srednju ništa konkretno nisam radio... tako što kažu završavao štošta na kompjuteru. A zatim sam se posle prakse u srednjoj odmah zaposlio u firmi gde sam imao praksu posao je uglavnom bleja, od kako je moj psiho šef dobio nogu stvaaarno je raspad. Pa dok sam tamo ako mi se radi nešto uzmem učim nešto za fax ili se bavim web programiranjem, a ako me mrzi gledam filmove simpsonove itd.. i da usputno i radim :D
 

Back
Top