Posao za maloletnike

Kavinter

Početnik
Poruka
3
Pozdrav svim forumasima, ako neko ima iskustva ili zna o tome, da mi kaze neke poslove za maloletnike u to raspusta (posto dolazi zimski raspust, mislio na neki posao tokom zime..), posto je njiva iskljucena jer koliko znam nema nikakvih poslova preko zime... E sad posto zivim ne tako velikom gradu, i koliko znam taj grad nema tu da kazem zgradu u vezi omladinske zadruge i nalazenja poslova preko njega. Znaci ako mi mozete neke poslove na zimi koje moze da radi maloletnik od 15 godina sposoban za rad... Vec sam tokom leta radio na njivi i dobro mi je islo, a sad mi trebaju pare jer ih skupljam, a ne znam na koji nacin da ih skupim.. Ako ima neke dobre duse da mi odgovori bicu veoma zahvalan ????

Tokom zime uglavnom nema posla i tada uglavnom svi miriju ili se spremaju za posao u prolece.
Mozda rezidba voca i vinograda ali to ne pocinje pre sredine februara, do tada jedino pretovar u nekom manjem magacinu ili ako je bas hladna zima ogrevno drvo ali ne bih racunao na to.

Najbolje ti je da se posvetis ucenju do kraja skolske godine pa tek onda da trazis posao, ako si se dobro pokazao ove godine zvace te i sledece za rad na njivi.

- - - - - - - - - -

sta ces kad mora fizikalije

cepanje drva ,pakovanje istih ,ciscenje snega kad padne , sredjivanje dvorista starijih...

Ovo je kod vecine vec gotovo ili pri kraju.

Pozdrav svim forumasima, ako neko ima iskustva ili zna o tome, da mi kaze neke poslove za maloletnike u to raspusta (posto dolazi zimski raspust, mislio na neki posao tokom zime..), posto je njiva iskljucena jer koliko znam nema nikakvih poslova preko zime... E sad posto zivim ne tako velikom gradu, i koliko znam taj grad nema tu da kazem zgradu u vezi omladinske zadruge i nalazenja poslova preko njega. Znaci ako mi mozete neke poslove na zimi koje moze da radi maloletnik od 15 godina sposoban za rad... Vec sam tokom leta radio na njivi i dobro mi je islo, a sad mi trebaju pare jer ih skupljam, a ne znam na koji nacin da ih skupim.. Ako ima neke dobre duse da mi odgovori bicu veoma zahvalan ????

Vidi u okolini da slucajno nema neko farmu krava ili bikova.Tu treba posla i zimi.Posto vidim da se ne libis nikakvog poljoprivrednog posla.Ne bi ti bilo lose,bar nije napolju mnogo.

Raspitaj se negde na gradilistima da budes pomocni radnik(asisent).
U mom gradu se renovira masinska skola i dosta imas pomocni radnika,koliko sam cuo dnevnica 2000 dinara.

U mom gradu se renovira masinska skola i dosta imas pomocni radnika,koliko sam cuo dnevnica 2000 dinara.
E pa vidis nije losa ideja, videcu ako neko zna, msm da je inace bilo, a od fizickog rada generalno su svi vrsnjaci na njivu isli leti, nisam cuo da je neko nesto posebno radio, osim ako je imao rodjaka pa za njega radio...

- - - - - - - - - -

Tokom zime uglavnom nema posla i tada uglavnom svi miriju ili se spremaju za posao u prolece.
Mozda rezidba voca i vinograda ali to ne pocinje pre sredine februara, do tada jedino pretovar u nekom manjem magacinu ili ako je bas hladna zima ogrevno drvo ali ne bih racunao na to.

Najbolje ti je da se posvetis ucenju do kraja skolske godine pa tek onda da trazis posao, ako si se dobro pokazao ove godine zvace te i sledece za rad na njivi.

- - - - - - - - - -

Ovo je kod vecine vec gotovo ili pri kraju.
Videcu jel ima nesto od toga, a sto se zice skole sigurno, jer sam sad u srednjh krenuo, jos jak smer, pa moram da zapnem sa ucenjem.. Sa vinogradina ne znam bas, jer su oni uglavnom tamo kod srema i fruske gore a ja sam tu negde blizu pa cu videti sa drugom. A ima prodavnica u mojoj ulici pa cu videti tu da radim za barem 1000 dnevnicu tokom raspusta, komsije mi je inace drze a i jos se nisu registrovali pa cu videti ocu li moci. Uglavnom hvala na odgovoru

Gotova je letnja sezona, uskoro pocinje zimska i ona vazi samo za preduzeca koja su zaduzena za odrzavanje puteva a tu nece moci da se zaposli jer tokom zime imaju uglavnom visak radnika.

14f02d5f-5e2a-4b9e-81c4-c00493af787e.png
McDonald's ili neki kiosk
serb1.jpg

Back