Ne, pogresno si protumacio tokove u Srbiji , Srbija ti samo uziva plodove pobede revolucije seljaka koji je oteo Srbiju od svih ostalih slojeva , a pazi , nije samo seljastvo nista uradilo nego poltroni koji su sa prazilukom u dupetu dovukli sebe do vrha politicke scene..
Svejedno , nedostatak poniznosti i zdravorazumlja je doveo do prihatanja ponude da svako moze da bude Sokrat i sve to vidis je samo posledica prilagodjavanja svega omiljenom mentalitetu..
Ko je bio u selu , a iz grada je, on je primetio razlike koje nisu samo priroda, vec upravo ono sto sad imamo, pristup radu, izbor artikala, loigka ponasanja , komunikacije i zakljucivanja, kao i odnos prema onome koji radi...
Selo u kojem sam ja diplomirao seljacka posla je ostalo isto i dan danas..malo se izmenilo jedino to sto osim lenjivaca, sad i ostali mladi ustaju posle 9 a mnogi i posle 13h, uz objasnjenje da nekako moraju da se udaju i ozene....a bez nocnih izlazaka od toga nema nista, kaze praksa...
Dakle jedino tu je uvezeno ponasanje iz Beograda sa splavova, a sve ostalo je izvezeno u Beograd...
Mislis da danasnji prosecan nazovi Beogradjanin zna zasto se potrosnja vode deli po glavi u stanu a ne po vratima stana, tj broju stanbenih jedinica?
Ne znam kako se politicki to objasnjava, ali i u skolstvu i u zdravstvu imas da sve vise lici na seoske ambulante , ko je imao tu priliku da oseti kako izgleda seoska ambulanta, kao u onim starijim serijama, doktorka pomagaj, pipni dole pipni gore...
Voznja u saobracaju se drasticno promenila u samo nekoliko godina, tj kad su novopecenim Beogradjanima deca stasala za voznju (izracunaj, dosli 1989-1990 daj par godina provoda, zenidbe, prodaje njiva za stanove u BG, i onda dodaj 18 , 19 godina i to ti je to...
Sad je skoro pa nenormalno da covek ne ulazi u raskrsnicu ako vidi da je zastoj u njoj..
I onda se desi da normalna strana ne moze u svom intervalu ni jedno jedino vozilo da prodje raskrsnicom...
To nije neznanje voznje, to je isti princip kao sto imas u selendrama i gradovima najblizim selendrama po srbiji...
Tamo ti nekad vazi princip ludjeg, znaci vidjao sam da tip tera u rikverc celu ulicu iako je po nekom bontonu on u prednosti da mu ne ulaze iz suprotnog pravca u usku ulicu dok ne izadje, samo zato sto je video da je pred njim budala, nesto kao ova nasa buudala...ili uostalom kao ceo forum...