Prosečni srBski patriota 1: Cela ova zemlja je puna stranih plaćenika, domaćih izdajnika, sektaša, pedera i narko-adžuvana, samo mi misleća manjina i mladost možemo da pokrenemo ovu svetu zemlju.
Prosečni srBski patriota 2: Baš tako, ovde je nemoguće živeti kao pristojan Srbin pravoslavac.
Prosečni srBski patriota 1: Nego, navrati, večeras mi dolaze ziloti i obrazovci, bacaćemo anateme na sektaše i ekumeniste, i biće predavanje o katoličko-jevrejsko-masonskoj zavJeri protivu svega što je srBsko.
Prosečni srBski patriota 2: Oho, pa ti si aktivan u odbrani srBstva! Jesi li učestvovao već u nekoj akciji?
Prosečni srBski patriota 1: Jesam, naravno, kad smo branili Kosovo onomad na mitingu u Beogradu, došla su i braća u Hristu iz srca pravoslavne zdrave patrijarhalne Srbije, pa smo oduzeli robu mrskim zapadnim kolonijalistima, patike, trenerke, pivo, cigare...zapalili smo i centralu cije za Srbiju, tzv. "ambasadu SAD", a ranije smo zapalili i džamiju, nije mi baš bilo jasno zašto, ali bilo je veselo, skupila se ekipa i tako...
Prosečni srBski patriota 2: Svaka čast! A jel imaš i neku patriotsku literaturu?
Prosečni srBski patriota 1: Pa nema potrebe, ljudi iz obraza nam kažu šta treba da radimo, a i nisam baš nešto vičan čitanju, još u osnovnoj školi sam razvio otpor prema lektiri bečke škole koja se nameće srBskoj deci.
Prosečni srBski patriota 2: A da nije kasno večeras, mislim, srBski domaćin mora da legne rano, da bi stigao na liturgiju u pećini, koju drži istinska srBska katakombna pravoslavna neekumenistička crkva?
Prosečni srBski patriota 1: Nije problem, možda se supruga nešto buni, ali ja joj opalim dve-tri vaspitne pa se smiri. Neće meni srBskom patrioti žena da određuje kad ću da se borim za Srbiju, a ziloti ionako bacaju anateme nevezano za početak liturgije.
Prosečni srBski patriota 2: Odlično! Baš dobro što smo se našli, brate.
Prosečni srBski patriota 1: SrBski pravoslavni bog sve vidi, brate. Ekrem do pobede! Ovaj, Srbija do pobede!