PORODJAJ U GAK VISEGRADSKA ILI KAZNA???????

Andrijana Kamber

Početnik
Poruka
3
moj primer trudnoce su mogli da uce u skolama jer je i bila za primer,dete zdravo,normalno, veliko.... u visegradsku sam otisla 12.01.2011 u 06h jer mi je pukao vodenjak, tu pocinje cela moja muka.... na stolu sam bila vec u 07h oko podne mi je ukljucena indukcija pa prekidana pa ukljucivana.... doktor koji mi je pratio trudnocu se nasao dezuran tog dana i mislila sam da imam srece sto je tako. bila sam planirana za carski rez posto sam nosila jako visoko dete ali doktor se predomislio jer je mislio da moze da me porodi normalno sto je bila najveca greska jer ja nisam dobijala napone vec samo bolove... molila sam ih da mi daju epidural, nudila pare za njega, nudila pare za carski rez ali niko nije hteo da me cuje rekli su mi da sam bezobrazna i da necu da saradjujem.... cak me je dr. milicevic zakljucao samu u boks i rekao " sad se sama poradjaj ja cu doci samo po dete a svi ostali nemoj da je neko usao kod nje"..... posle 20 sati porodjaja bilo je kasno za sve... rodila sam decaka koji je posle 2 sata hitno prebacen u tirsovu na aparate i jos uvek je tamo sa teskim ostecenjem mozga i nervnog sistema i koji nema nade da prezivi ...... nadam se da ce ovo neko da vidi i da sazna kako rade doktori u visegradskoj a oni ce za sve sto su ucinili platiti ili na sudu posto ih to ceka ili bogu kad budu dosli na ispovest.... moj vam je savet bezite odande sto pre mozete da vam se ne desi da placate skolu nekom koji je umislio da je bog. andrijana kamber[/B]

Poslednja izmena od moderatora:
srasno....mnogo mi je zao....ja sam se poradjala u visegradskoj pre 10 god. i hvala Bogu sve je ok. ali je bilo problema,lezala sam tamo 2.meseca i svasta sam se nagledala....nazalost to ima svuda....u nisu je pre mesec dana umrla zena na porodjaju, bebe blizanci preziveli,a ona se danima zalila na bolove bubrega a oni naravno nista nisu preduzeli....nazalos ima mnogo ovakvih prica....nazalost.........

Stvarno je to strasno.
A da li si imala mobilni pored sebe, mislim, da li je bilo mogucnosti da pozoves muža da nešto uradi i pomogne vam ?
Meni je na porodjaju bilo najvaznije da je on tu, pored mene, a za ostalo sam znala da ce se on pobrinuti za ne daj Bože da zatreba. Iz tog razloga smo učinili sve da dobije dozvolu da prisustvuje porodjaju. Tako da sada apelujem na sve žene koje to mogu da obezbede, najpre obezbede muževe pored sebe a oni će se boriti za vas kada vi to ne budete u stanju.

bruka i sramota!

komšinicu su ostavili da leži u hodniku (?!) jednog beogradskog porodilišta iako je porođaj uveliko krenuo, a njenom mužu rekli - ako želite da sve bude kako treba, i da vam žena i dete ostanu živi i zdravi, 300e (:dash:)
i čovek, šokiran, dao pare, i tek onda je odveli na carski :dash:

mom poznaniku sa zvezdare treba cerka po drugi put da se porodi,kaze mi `bice uz nju dr koji je i prvi put porodio.on kosta 500e...ma,samo da sve bude u redu,dacemo`

p.s.a dali su mu istu sumu i pre 5 godina...sta hocu reci?znaci da to traje li traje...ako to `zivi` i dalje,znaci da svi znaju,a svi cute/odobravaju

Poslednja izmena:
Draga Andrijana ovo je uzasno sta vam se desilo...Na politici sam napisala temu o onome sto sam dozivela ovih dana posetivsi oca u bolnici sto je nista u odnosu na vas slucaj...Ne mogu da shvatim te ljude koji rade u zdravstvu...ponasaju se kao dzelati...posebno su postali grozni kako je ova besparica sve veca...jel mogu´ce da se sva ljudskost izgubila...Cita li neko od onih koji tamo rade ovo?...sve mislim da ruzno sanjam...

Strasno je to sto se desava.

Ako lekar trazi mito, treba ga odmah prijaviti.
bar na ovom primeru sto ja znam,ocigledno da niko nece da ga prijavi,jer covek to radi vec godinama unazad.
kad sam rekla poznaniku i prilikom prvog porodjaja a i sada sto ga ne prijave...on kaze `ma jok.vazno je da je i onda proteklo sve u najboljem redu`...verovatno taj dr ima srece...da je nekome ne daj boze krenulo po zlu,verujem da bi ga onda prijavili,jer platili su da sve bude ok.

to su momenti kada vam je jedino bitno da izvučete živu glavu, da rodite zdravo i pravo dete, i dali biste sve pare samo da to bude tako... nažalost je postavka stvari takva :(
ljudi se plaše... ali, da ustane jedan, pa drugi, treći, deseti, stoti, da se tome stane na put, a ne ovako... najlepši momenat u životu obeleži strah, mito i neizvesnost

bruka za sve te ljude koji su (kao) veeeeeeliki humanisti... mo'š misliti :roll:
gomila sujetne i korumpirane bagre

to su momenti kada vam je jedino bitno da izvučete živu glavu, da rodite zdravo i pravo dete, i dali biste sve pare samo da to bude tako... nažalost je postavka stvari takva :(
ljudi se plaše... ali, da ustane jedan, pa drugi, treći, deseti, stoti, da se tome stane na put, a ne ovako... najlepši momenat u životu obeleži strah, mito i neizvesnost

bruka za sve te ljude koji su (kao) veeeeeeliki humanisti... mo'š misliti :roll:
gomila sujetne i korumpirane bagre

bas tako...samo da krene taj prvi, konacno..a da ne ispali drugi, treci, peti..

Njh 50 - 100 po godini upise tu specijalizaciju samo u Visegradskoj. Pa sta ocekivati da nauce?

naravno da nije tako, pobrkao si loncice, ginekologija je specijalizacija"od suvog zlata" kako je zovu, jer izuzetno se tesko dobija i to samo "mamina i tatina" deca, koji vec tamo rade, jer ne zele da se krug zatvori jer to je cup sa zlatom za doktore, pa onda nista ne uce na specijalizaciji, ispit poloze preko veze i eto "strucnjaka";'(

Back