tina kupina
Obećava
- Poruka
- 65
Pocinju bolovi,odlazite u porodiliste a tamo prvo pitanje nije na koliko imate kontrakcije vec KO JE VAS LEKAR! A ako kazete da nemate svog lekara gledaju vas kao da to nije moguce.Od pruzanja pomoci i psiholoske podrske, davanja odgovora na vasa pitanja, slobodno zaboravite,barem je moje iskustvo od tri porodjaja takvo.Nisam nikakva razmazotina, ne trazim da me neko drzi za ruku i mazi i dvori ali su zaista neljubazni, drski ukoliko ih pre toga niste dobro "podmazali"!Dobar deo posla oko tek porodjene zene preuzimaju i higijenicarke, koje kasnije kada ustanete i napravite 'baru' ispod sebe, jos se i deru 'pa gde si posla' (a posla u wc), I bogoradaju....A kada je bio dan babica, ne znam tacno kada, licno sam gledala na kraljevackoj televiziji reportazu iz porodjajnog boksa, gde su babice onako kao za televiziju govorile kako pruzaju svim buducim majkama svu mogucu psiholosku i moralnu podrsku, pripremaju ih za porodjaj,odgovaraju na pitanja.....sve samo pred kamerama.A kasnije, kada beba stigne a one ne dobiju nista, ne zato sto vi ne zelite da date,vec zato sto nemate,gledaju vas kao da niste normalni....pa valjda znate da to tako treba...sok i kafa i bombonjera su "luk i voda", to vise nije prihvatljivo uopste.Tate tek nadrljaju kada treba da vide svoju bebicu, sve ispod hiljadu dinara ili 10e za desetosekundno upoznavanje sa bebicom, je nista.Verujem da ovoga ima svuda, u svim porodilistima, ali je preterano....Pa dati lekaru onoliko koliko im se obicno daje a to je oko 100E, pa sa tim se moze svasta kupiti za novu bebicu, krevetac ili kolica, pa koliko samo pelena i maramica koje odlaze ko alva...Imate li vi slicna iskustva?