Porodila se na trotoaru jer je nisu pustili u bolnicu

Poruka
23.163
Čačak: Porodila se na trotoaru jer je nisu pustili u bolnicu
Vesti - Društvo | SrbijaNet | 06 novembar 2010

Ispred urgentnog centra čačanske bolnice dogodila se prava drama, kada je Snežana Petković (27) iz dragačevskog sela Goračići bila primorana da se porodi na trotoaru jer niko od osoblja nije izašao da joj pomogne.

Kako tvrdi porodilja i članovi njene porodice, medicinsko osoblje ih je samo uputilo na porodilište, a Snežani su u pomoć pritekla dva pacijenta, koja su u tom trenutku bila u čekaonici urgentnog centra.

’Brat i ja smo je dovezli pošto je dobila porođajne bolove 18 dana pre termina’ priča Snežanin dever Zoran. ’Nismo znali da sada postoji novi prilaz porodilištu, pa smo kolima krenuli na glavnu kapiju čačanske bolnice. Tu su nas upućivali kuda da idemo, ali porođaj je već bio počeo. Istrčao sam iz kola i otrčao do desetak metara udaljene prijavnice urgentnog centra i rekao da se žena porađa u automobilu, na šta mi je medicinska sestra rekla da porodilju odvezem u porodilište koje je udaljeno oko 200 metara. Naglasio sam da je porođaj u toku i da za tako nešto nemamo vremena, na šta je ona slegla ramenima i kazala da ne zna kako može da nam pomogne. Bio sam van sebe od besa. Tada su skočila dvojica pacijenata, od kojih jedan u gipsu, uzeli kolica i strčali do automobila’.

Međutim, kada su došli do kola, Petkovićeva se već porodila. Pošto je porođaj već poodmakao, Snežanin suprug Goran ju je izneo iz automobila i postavio na ćebe koje je prostro na trotoar. Četiri muškarca su onda unela ženu i bebu u bolnicu, osoblje je preseklo pupčanu vrpcu i uvilo dete. Po rečima njenog muža, Snežana je još četrdeset minuta sedela u kolicima i čekala lekare koji su pozvani iz porodilišta.

Međutim, u čačanskoj bolnici tvrde da je pacijentkinji pružena sva neophodna medicinska pomoć i da nije bilo greške medicinskog osoblja. 'Pacijentkinja i njeni pratioci su, verovatno iz neznanja, došli na ulaz u bolnički krug koji se već godinu dana ne koristi za ulaz na porodilište, tako da se pacijentkinja našla ispred Urgentnog centra. Sugerisano im je da porodilju odvezu na drugi ulaz, za šta bi im bila potrebna nepuna dva minuta. Pratilac porodilje je potom otišao do automobila, ali se ubrzo vratio rekavši da je porođaj u toku, nakon čega je osoblje reagovalo i majci i novorođenčetu pružilo neophodnu pomoć’ izjavio je PR čačanske bolnice dr Slobodan Gujaničić.

доктори су нам најгори
најгори су јер су под заклетвом а мито и корупција су им као добар дан
уз то, код њих се дешавају и неке стравичне ствари попут ове

риба од главе смрди, а томицу ћемо натерати да поднесе оставку једино топом у вугла

доктори су нам најгори

риба од главе смрди, а томицу ћемо натерати да поднесе оставку једино топом у вугла

Управо тако министар зрадвља не ради ништа друго осим што даје лош пример.И шта да очекујемо од обичних медицинских радника када је сам министар два пута гори од њих.

Čačak: Porodila se na trotoaru jer je nisu pustili u bolnicu
Vesti - Društvo | SrbijaNet | 06 novembar 2010

Ispred urgentnog centra čačanske bolnice dogodila se prava drama, kada je Snežana Petković (27) iz dragačevskog sela Goračići bila primorana da se porodi na trotoaru jer niko od osoblja nije izašao da joj pomogne.

Kako tvrdi porodilja i članovi njene porodice, medicinsko osoblje ih je samo uputilo na porodilište, a Snežani su u pomoć pritekla dva pacijenta, koja su u tom trenutku bila u čekaonici urgentnog centra.

’Brat i ja smo je dovezli pošto je dobila porođajne bolove 18 dana pre termina’ priča Snežanin dever Zoran. ’Nismo znali da sada postoji novi prilaz porodilištu, pa smo kolima krenuli na glavnu kapiju čačanske bolnice. Tu su nas upućivali kuda da idemo, ali porođaj je već bio počeo. Istrčao sam iz kola i otrčao do desetak metara udaljene prijavnice urgentnog centra i rekao da se žena porađa u automobilu, na šta mi je medicinska sestra rekla da porodilju odvezem u porodilište koje je udaljeno oko 200 metara. Naglasio sam da je porođaj u toku i da za tako nešto nemamo vremena, na šta je ona slegla ramenima i kazala da ne zna kako može da nam pomogne. Bio sam van sebe od besa. Tada su skočila dvojica pacijenata, od kojih jedan u gipsu, uzeli kolica i strčali do automobila’.

Međutim, kada su došli do kola, Petkovićeva se već porodila. Pošto je porođaj već poodmakao, Snežanin suprug Goran ju je izneo iz automobila i postavio na ćebe koje je prostro na trotoar. Četiri muškarca su onda unela ženu i bebu u bolnicu, osoblje je preseklo pupčanu vrpcu i uvilo dete. Po rečima njenog muža, Snežana je još četrdeset minuta sedela u kolicima i čekala lekare koji su pozvani iz porodilišta.

Međutim, u čačanskoj bolnici tvrde da je pacijentkinji pružena sva neophodna medicinska pomoć i da nije bilo greške medicinskog osoblja. 'Pacijentkinja i njeni pratioci su, verovatno iz neznanja, došli na ulaz u bolnički krug koji se već godinu dana ne koristi za ulaz na porodilište, tako da se pacijentkinja našla ispred Urgentnog centra. Sugerisano im je da porodilju odvezu na drugi ulaz, za šta bi im bila potrebna nepuna dva minuta. Pratilac porodilje je potom otišao do automobila, ali se ubrzo vratio rekavši da je porođaj u toku, nakon čega je osoblje reagovalo i majci i novorođenčetu pružilo neophodnu pomoć’ izjavio je PR čačanske bolnice dr Slobodan Gujaničić.

1914-1918 za mnogo manje stvari se vesalo...

Како ли ће бринути о беби, кад нису знали ни где је улаз у породилиште :roll:

Па није срамота не знати,уосталом девер породиље је ушао у болницу да затражи помоћ али је добио одговор да не знају како да му помогну !?
Питам се ко треба да зна ако особље болнице не зна ?

доктори су нам најгори

Mi uvek tako napadamo nekog generalno,tacnije zbog odredjenog broja ljudi krivimo sve. Naprimer nisu svi Hrvati stoka ili slicno. Doktori imaju platu oko 60 hiljada a svakodnevno spasavaju ljudima zivote. Njihov posao je tezak i stresan i za ono sto oni rade treba da dobijaju duplo vise. Sestre takodje zive od 30 hiljada. Naravno ima goveda,to uvek ima...

Па није срамота не знати,уосталом девер породиље је ушао у болницу да затражи помоћ али је добио одговор да не знају како да му помогну !?
Питам се ко треба да зна ако особље болнице не зна ?

ma nema opravdanja covece...ma nikakvog...pa da se to desilo u gradskom autobusu a da je bio prisutan doktor ili medicinska sestra MORALI SU DA POMOGNU...i konacno ---SVE ONE KOJI SE OGRESE O HIPOKRATA NAJURITI IZ ZDRASTVA I ZABRANITI IM RAD U SRBIJI...

Mi uvek tako napadamo nekog generalno,tacnije zbog odredjenog broja ljudi krivimo sve. Naprimer nisu svi Hrvati stoka ili slicno. Doktori imaju platu oko 60 hiljada a svakodnevno spasavaju ljudima zivote. Njihov posao je tezak i stresan i za ono sto oni rade treba da dobijaju duplo vise. Sestre takodje zive od 30 hiljada. Naravno ima goveda,to uvek ima...

То што је њихов посао тежак и стресан не може бити оправдање за овакав катастрофалан пропуст.Нико није дужан да испашта због личног незадовољства медицинског радника.

Искрено не верујем да би тада у тако тешким околностима медицински радник себи дозволио да му се породиља порађа буквално испред носа а да јој он не пружи помоћ.

zato i treba vratiti javno vesanje...izgleda da samo to moze opametiti srbina...

Иако је годину дана постојао посебан прилаз за породилиште, будући родитељи то нису знали, него правац ургентни центар. Па након упутства, они су се ипак упустили у расправу, уместо што су за то време одвезли породиљу 200м даље.

Српска посла...

Иако је годину дана постојао посебан прилаз за породилиште, будући родитељи то нису знали, него правац ургентни центар. Па након упутства, они су се ипак упустили у расправу, уместо што су за то време одвезли породиљу 200м даље.

Српска посла...

Ма јасно,сами су криви што је медницински радник одбио да им пружи помоћ на шта је обавезан и по закону и по правилу медицинске службе.

E morala sam sad da pročitam ceo članak msm ovo je bilo pisanje radi pisanja msm koliko slučajeva je bilo da se žene porode u taxiju ili kolima na putu do porodilišta i ništa....ovde je samo to da se zbog panike muža koji se nije snašao u datom trenutku napravi kao ‚‚senzacionalana vest‚‚ kako je medicinsko osoblje bolnice u Čačku nemarno.

I tako dolazimo do toga da vest ipak nije da je čovek ujeo psa nego pas čoveka i tako.:aha:

Тек да напишеш нешто, а?
Па ти размисли да ли ти је поређење на месту...

Tek da ti ukažem koliku si glupost izvalio.

A posebno je tužno, što to nije bilo kakva glupost, već veoma uvredljiva, jer su ljudi obično najosjetljiviji kada su njihova (ovom prilikom i tek rođena) djeca u pitanju.

Vjerujem da čovjek koji hitno vozi ženu u bolnicu ne razmišlja previše o tome gdje je koje odjeljenje, već se nada da će odmah, kod prvog susreta sa bilo kojim medicinskim radnikom dobiti kakvu-takvu pomoć.

Zaključiti da zbog toga nije sposoban da se stara o djetetu...ne znam ni kako si došao do toga, al' stvarno.

Tek da ti ukažem koliku si glupost izvalio.

A posebno je tužno, što to nije bilo kakva glupost, već veoma uvredljiva, jer su ljudi obično najosjetljiviji kada su njihova (ovom prilikom i tek rođena) djeca u pitanju.

Vjerujem da čovjek koji hitno vozi ženu u bolnicu ne razmišlja previše o tome gdje je koje odjeljenje, već se nada da će odmah, kod prvog susreta sa bilo kojim medicinskim radnikom dobiti kakvu-takvu pomoć.

Zaključiti da zbog toga nije sposoban da se stara o djetetu...ne znam ni kako si došao do toga, al' stvarno.

Макар наишао и на патолога, он ће сигурно помоћи породиљи?
Ок, ако ти тако мислиш, ја немам ништа против тога.
Само проблем је увек на страни оног који не жели да мућне главом и испоштује правила.
И да подсетим, имали су годину дана да сазнају где је улаз у породилиште, одвојен од осталих, вероватно за добробит породиља.
Али ето, човек не размишља...

To se nesto slicno desilo mojoj zeni, narodni front, dosla prijavila se, i stavili je da ceka u cekaonici, i poceo porodja ispred ambulante, dok cekala da je prime, nakraju kad je rekla da je gotovo, izasli su, pogledali i hitno stavili je na nosila, jer su shvatili da je gotovo, pa nestane struje u liftu, struja se vratila, posle 10 minuta silazi sestra i kaze da se porodila, ali ce ona da mi javi, samo jebenih 10 min.
Doktori su bili upozoreni da sa sa prvim detetom brzo porodila i da nije prvorodilja, i da pozure, ali dzabe, nesme kafa da im se hladi.....

Poslednja izmena:
Kako bi bilo da bolnica postavi putokaz do porodilišta? I možda i jedan do hitne pomoći?

Da ne bude posle da im neko donese poplavelo dete na glavni ulaz a ovi kažu "omfg, jesi ti pri sebi čoveče, pa to je druga ulica levo!"

U tome je sushtina... sve je ovde tako loshe organizovano da je to strashno... nigde znaka ni za shta c c c... kako da znaju ljudi kako i shta, nece valjda pasulj da bacaju... :roll:

Tako isto i za puteve, jedva neshto moze chovek da skapira, ali jedva... to mora da je radi zavaravanja okupatora.... :rotf:

Back