Породично стабло

A odakle ti svo to blago, te informacije?
Добио од члана фамилије. Плакат, стабло, све лепо исписано, свака грана..име,презиме, годиште, место.. Моје презиме носи по имену сина горе поменутог. Зато код Срба презимена и јесу патронимична.

Да ли је истраживао путем црквених књига или су информације преношене са колена на колено - не знам.
Imam negde od polovine 18. veka. Moram da proverim. I to iz matičnih knjiga. Tek treba do crkvenih da dođem. Očeva strana je iz Vojvodine, mogu da napravim rodoslov puno unazad. Žao mi je što to ne mogu i sa majčine strane....

Imam negde od polovine 18. veka. Moram da proverim. I to iz matičnih knjiga. Tek treba do crkvenih da dođem. Očeva strana je iz Vojvodine, mogu da napravim rodoslov puno unazad. Žao mi je što to ne mogu i sa majčine strane....
Ovi što su bili pod austrougarskoj imaju bolju evidenciju. Takođe, mnogo ranije su počeli sa prezimenima nego u ostalim delovima Srbije

Ovi što su bili pod austrougarskoj imaju bolju evidenciju. Takođe, mnogo ranije su počeli sa prezimenima nego u ostalim delovima Srbije
Да. Ја сам скоро истраживао своје породично стабло. Најдаље сам стигао до 1849. год. Чукундеда ми је изгубио два сина у рату и једног од 19 година од неке болести. Четврти је тешко израњаван кроз ноге......у првом св. рату. Зато није могао пешке са осталима преко Албаније. То ми је био прадеда.

Smatram da decu treba uputiti u svoje poreklo, to nikada ne može da bude samo in. To je tradicija koja je važna da bi deca znala svoje korene. Ako nemamo koren, ko smo? Ako nemamo podatke puno unazad, počne se od prvih prethodnika za koje se zna....i to je dobar početak....
slazem se.. hit sam napisala jer mnogi, oni koji imaju para, placaju za to, kao imam "poreklo" poput pedigrea, od cega mi je muka.
zato sam tako odreagovala...

slazem se.. hit sam napisala jer mnogi, oni koji imaju para, placaju za to, kao imam "poreklo" poput pedigrea, od cega mi je muka.
zato sam tako odreagovala...
Razumem te, ti koji plaćaju ne mogu ni biti sigurni u tačnost podataka, mnogi se ne bune i kada su svesni netačnosti....
Kao što pišemo radosnicu za dete, tako sami treba da unosimo i beležimo poreklo. Počne se od matičnih knjiga, crkve...dokle se stigne...
Deca će biti zadužena za nastavak priče....

Razumem te, ti koji plaćaju ne mogu ni biti sigurni u tačnost podataka, mnogi se ne bune i kada su svesni netačnosti....
Kao što pišemo radosnicu za dete, tako sami treba da unosimo i beležimo poreklo. Počne se od matičnih knjiga, crkve...dokle se stigne...
Deca će biti zadužena za nastavak priče....
To je dobra ideja i zelim ti da se ta tradicija nastavi onako kako zelis..

Да ли га имате и од кад датира? Шта знате о свом пореклу?
Имам породично стабло и датира из 1797.године.

Ево изазов има ли ко старији датум. :D

Jedan moj rođak, istoričar počeo je da pravi porodično stablo i stao je na 17..i nekoj godini. Ali..

On je posmatrao granu porodice koja je tokom vremena otišla van mesta rođenja u SAD, Australiju, Kanadu.. a neki su ostali bliže- u Mađarskoj i Hrvatskoj ( mnogo pre II svetskog rata ).

Pokušala sam da napravim rodoslov naše grane porodice. Moram da idem u Pančevo, u opštinu, u arhiv hrada Pančeva, u crkve.

To je grana porodice mog tate.

Sa mamine strane, pokojni deda mi je "olakšao posao" jer je bio koautor jedne istorijske knjige i znam tačno tu granu porodice.

Imam pomoć u vezi predaka sa babine strane..samo čekam proleće pa da idem :)

Да ли га имате и од кад датира? Шта знате о свом пореклу?
Имам породично стабло и датира из 1797.године.

Ево изазов има ли ко старији датум. :D
Moj rahmetli otac pravio, ali ko zna gde je to. I naravno nije znao tačne godine nego samo imena. Ako ništa barem znam iz kojih krajeva potiču. I jako zanimljivo je S majčine sam lokalac.

Back