Porodična zabava

kalis

Buduća legenda
Poruka
32.109
Šta je u vašem detinjstvu bilo zabava za celu vašu porodicu ? ( film, izlet, karte, roštilj, druženje sa drugom porodicom...)
A šta je sada zajednička zabava za vašu celu porodicu ?


Ima li razlika ?
Koje to filmove gledate svi skupa, ili igrice igrate, ili nešto drugo ?

05-06-20-quality-family-time.jpg
 
Igrali smo sedmicu, neka igra s kartama pojma vise nemam kako se igra.
Isli u prirodu, najdraze mi je bilo kad je sezona šumskih jagoda.. Gledali se domaci filmovi, serije a malo koji dan je bio da neko ne dodje.
Sad se malo drugacije zabavljamo,igramo remi 😁. Odrasla su mi djeca pa je drugacije, odemo na koncert, neku promociju knjige, zavisi sta se desava u gradu kad smo zajedno. Neke iste serije gledamo i ako nismo tad zajedno, gledamo u isto vrijeme pa komentarisemo.
Nekad se pošteno i posvadjamo 😁
Sa kcerkom svake godine odem na par dana u neki drugi grad, samo nas dvije, to su mi najljepše provedeni dani odmora.
 
Zajednička putovanja, gledanje nekih emisija, tipa Evrovizija, kada se porodično navijalo za našu pesmu, a sada, je to igranje po dvorištu ( stigla deca a stiglo i unuče) sa ljubimcima (psi, mačka, zec) brčkanje u bazenu , roštiljanje... inače sada se najviše igramo sa plastelinom, peskom i bockalicama :D
 
trudili smo se da te aktivnosti ostanu tradicija, iako mi je brat tinejdžer, a ja u ranim dvadesetim, trudimo se da i dalje provodimo svo četvoro zajedno vreme..
npr roštiljanje, neki kvizovi na TV-u, obavezno kad igra Partizan mora da se prati, neka kraća putovanja, izleti što češće možemo :)
volela bih da imam jednog dana porodicu nalik ovoj u kojoj sam odrasla
 
Igrali smo puno društvenih igara, mice, domine, remi, monopol ... Išli u bioskop... Puno posećivali ostatak familije i noćivali kod njih po par dana, kao i oni kod nas,( toga više nema.)
Išli smo na izlete stalno, roštiljali kod babe u selu često, uz okupljanje celog komšiluka.

Danas , moji klinci su uskraćeni za tu prisnost sa familijom jer je negde nekako nestala, sve drugo se trudimo da imamo, mnogo zajedničkog vremena uz igre, putovanja, razgovore itd
 
Šta je u vašem detinjstvu bilo zabava za celu vašu porodicu ? ( film, izlet, karte, roštilj, druženje sa drugom porodicom...)
A šta je sada zajednička zabava za vašu celu porodicu ?


Ima li razlika ?
Koje to filmove gledate svi skupa, ili igrice igrate, ili nešto drugo ?

Pogledajte prilog 1529736
Као мали, док су моји били заједно, играли смо ћораве баке :)
 
Igrali smo se " one naše igre"

Obično kad nestane struje.

Nije ono što ste pomislili... :lol:

Šporet pucketa, sveća ili lampa čkilji.

Onda mi sedimo i najmlađi član zamisli neki pojam.
Redom " kako kosi kosa" ostali članovi pogađaju šta je u pitanju.

Postaviš pitanje pa ako je odgovor da, onda pitaš još jednom.
Ako je odgovor ne, onda pita sledeći.

I tako dok se ne odgonetne.

Odavno nije nestajalo struje.
 
Nažalost, od najbliže porodice mi je ostao samo otac. Jedinac sam, majka je otišla, kao i obe babe i obe dede... Sa ocem volim da igram video-igre; skoro svako veče igramo Mario Kart. To je neka naša stvar, naša zabava, naša tradicija koja traje već godinama. Ima tu još stvari, kao što je bilijar, ali trkanje u Kartu su najčešće.
 
Imali smo tradiciju (dok smo bili osnovna škola) da nam za Novu godinu dolaze u goste deda po majci i baba po ocu. Svake godine. To iščekivanje dede mi je bilo baš drago. Baba živi u obližnjem selu pa sam je viđala svakog vikenda.
Deda je voleo da lista geografske atlase i čita sve podatke o državama. Igrali smo puno sa njim domine i zanimljivu geografiju. Sa babom remi i jamb. Aaaaaal je varala u jambu, za medalju 😂

Sa majkom smo uglavnom gledali neke filmove i serije vikendom.
 

Back
Top