markoradovanovi
Početnik
- Poruka
- 1
Imam 45 godina. Nemam radnog staža ali sam prijavljen u nacionalnoj službi za zapošljavanje. Često me brišu sa spiska zbog neredovnog javljanja. Da li imam pravo na porodičnu penziju posle smrti jednog ili oba roditelja? Da li mogu da podnesem zahtev unapred tj. pre nego što mi umru roditelji i da li rešenje može da se donese pre smrti roditelja? Otac mi prima i oko sto Evra penzije iz Nemačke. Da li u slučaju pozitivnog ishoda imam pravo i na tu penziju. Nekoliko puta sam bio hospitalizovan u psihijatrijskim klinikama, jednom čak i zbog pokušaja samoubistva. Da li to može da mi pomogne i šta sve od dokumentacije moram da pribavim? Opcija da dobijem staraoca ne dolazi u obzir. Kolike su šanse da preko advokata dobijem porodičnu penziju i koliko to košta i da li bi me sačekao da ga isplatim posle ostvarenog prava uz potpisan ugovor o tome. Kako da dodjem do devizne ušteđevine mojih roditelja u banci posle njihove smrti? Imam jednu sestru. Kako da platim pogrebnu opremu? Da li pogrebno skida te pare sa računa mojih roditelja? Da li postoje dodatne dve penzije nakon njihove smrti?