Porodice ubijenih u "Ribnikaru" pružile podršku Dijani Hrki: "Dosta je ruganja i vređanja, raspišite izbore"

Pa činjenica da je taj maloletnik išao na obuku u streljanu odražava stanje u državi.

A posle Ribnikara se dogodilo streljanje u Duboni i Malom Orašju gde su na ubicu upozoravali, a korumpirana država je ćutala, kao što ćuti sad oko nadSnStrešnice.
Streljana ne odrzava stanje u drzavi, streljana odrzava stanje uma u kom se "nalazi" njen vlasnik. Drzava moze samo da kontrolise ispunjenost zakonskih uslova za otvaranje i drzanje streljane, drzavni sluzbenik, inspektor koji kontrolise ispunjenost tih uslova ne moze u svakom trenutku da kontrolise ko i kad dolazi u streljanu. Pustanje maloletnika u objekat je odgovornost vlasnika a ne drzave, kao sto nije nije ni kontrola maloletnika pri kupovini alkohola i nikotina ili ulaska u kockarnice. Koliko sam primetio prilikom poseta Srbiji jedino se vlasnici kladionica pridrzavaju zakona (streljane doduse nisam obilazio), alkohol i duvan klinci od 12-13 godina naveliko kupuju.

Pored zgrade u kojoj imam stan nalazi se kladionica, mislim Mozart, i ispred nje cesto parkiram automobil. Pre 5-6 godina me dva klinca od 15-tak god "napadnu" a da sam taman poceo da izlazim iz automobila "Chiko, chiko, jel mozete da uplatite nas tiket!". Zato znam da im tamo nisu dozvoljavali da udju.

Edit.
Koliko roditelja je prijavilo kladionicu koja je prodala tiket njihovim maloletnim klincima? Koliko roditelja je prijavilo prodavca alkohola koji je njihovom detetu prodao flasu tekile?
E dragi a bivsi zemljaci, odatle krece odgovornost "drzave", od toga da imate drzavu u kojoj ce roditelji prijaviti prodavca nedozvoljenih stvari svojoj deci a da onda drzava reaguje pa im naplati kazne ili ih zatvori. Pa ce se onda u glavudzu vlasnicima uvuci misao "Maloletnik, buzzz, teraj ga napolje iz radnje."

Uzgred, ko je upozoravao drzavne sluzbenika i na sta za ubicu iz Dubone? Da poseduje ilegalno oruzje i da je spreman da ga upotrebi? Hajde info za nas sa jeftinijom kartom.

Poslednja izmena:
Streljana ne odrzava stanje u drzavi, streljana odrzava stanje uma u kom se "nalazi" njen vlasnik. Drzava moze samo da kontrolise ispunjenost zakonskih uslova za otvaranje i drzanje streljane, drzavni sluzbenik, inspektor koji kontrolise ispunjenost tih uslova ne moze u svakom trenutku da kontrolise ko i kad dolazi u streljanu. Pustanje maloletnika u objekat je odgovornost vlasnika a ne drzave, kao sto nije nije ni kontrola maloletnika pri kupovini alkohola i nikotina ili u kockarnicama. Koliko sam primetio prilikom poseta Srbiji jedino se vlasnici kladionica pridrzavaju zakona (streljane doduse nisam obilazio), alkohol i duvan klinci od 12-13 godina naveliko kupuju.

Pored zgrade u kojoj imam stan nalazi se kladionica, mislim Mozart, i ispred nje cesto parkiram automobil. Pre 5-6 godina me dva klinca od 15-tak god "napadnu" a da sam taman poceo da izlazim iz automobila "Chiko, chiko, jel mozete da uplatite nas tiket!". Zato znam da im tamo nisu dozvoljavali da udju.
A ko treba da kontroliše poštovanje zakona i propisa?
Vanzemaljci ili država?
Ili treba da očekujemo savesno postupanje samih vlasnika streljana, kockarnica i sl.?

Zato sto je poenta bila da se prekine gasovod, a u slucaju nadstresnice su bile neophodne i zrtve. Onima koji sprovode takve operacije nije problem ni da pobiju 100000 ljudi, kakvih 16.
Uzmi kao primer da je u Gruziji zahtev njihovih blokadera bio da se otvori drugi front kao pomoc Ukrajini, znaci trazili su javno zrtve i bacanje u mlin za meso, to im je politicki program.
Ко те је научио да повезујеш протесте у Србији са протестима у Грузији?

Ima 2 pozitivne stvari u poslednjih godinu dana, narod se digao i to ogroman broj ljudi i druga pozitivna stvar je da lazne opozicije nema na protestima vise, udaljeni su.

Opozicija je udaljila samu sebe, nemaju osnova da se bune. Ja sam rekao da je njihova jedina šansa da sačuvaju imidž, da podrže studente i sklone se u stranu. Nisu hteli, pokazali su da su im fotelje važnije od promena. I sad će takav izbor da ih košta. Kao što rekoh, pred izbore će opozicija uvek da izabere gluplju opciju. Ne znam kako to uspevaju ali je fakat postalo pravilo.

Zar onda ne strahujes da su i blokaderi ubaceni, cim koriste istu taktiku?
1762506126738.png

Jbg, u cemu je fora sa vama u Srbiji? Ne vidite dalje od vasih ostrascenih noseva.

Decu u Ribnikaru nije pobio klinac koji je bio ugrozen situacijom u Srbiji, decu je njihov umobolni i asocijalni kolega iz skolskih klupa koji je imao relativno odlican zivot. Nije ga stanje u Srbiji nateralo na taj cin, nateralo ga je nesto u njegovom, nema sumnje, iscasenom mozgu. Cak ni njegovi roditelji nisu odgovorni za njegov kvrccc u glavi ali su odgovorni za njegovu streljacku obuku i dostupnost oruzja kojim je izvrsio masakr. Nikakve veze sa tim (i onim drugim masovnim ubistvom) nema stanje u drzavi, ima samo njihov mozak.

Opozcija je iskoristila ta ubistva da pokusa da istera svoje ciljeve ali realno sa tim vlast nema bas dodirnih tacaka. U Srbiji su postojali neki zakoni o oruzju, streljanama, drzanju oruzja i nisu bili toliko losi. No, izigrano je malo ovde, malo onde, ali ne od drzave nego od roditelja i vlasnika streljane, i poludeli klinac dobi mogucnost da krene u osvetnicki pir..
Eto, sam si sebi odgovorio, pitas sta je problem da vise puta rebrendiraju tu tragediju za politicke namene, a vidis da je i jednom mnogo.

Ukinute presude roditeljima srpskog dječaka ubojice​

ŽALBENI sud u Beogradu ukinuo je prvostupanjsku presudu kojom su Vladimir i Miljana Kecmanović, roditelji dječaka koji je prije dvije i pol godine počinio masovno ubojstvo u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", osuđeni na višegodišnje kazne zatvora, a prvostupanjskom sudu naloženo je da ponovi suđenje.

Back