prvepruge
Iskusan
- Poruka
- 6.026
Streljana ne odrzava stanje u drzavi, streljana odrzava stanje uma u kom se "nalazi" njen vlasnik. Drzava moze samo da kontrolise ispunjenost zakonskih uslova za otvaranje i drzanje streljane, drzavni sluzbenik, inspektor koji kontrolise ispunjenost tih uslova ne moze u svakom trenutku da kontrolise ko i kad dolazi u streljanu. Pustanje maloletnika u objekat je odgovornost vlasnika a ne drzave, kao sto nije nije ni kontrola maloletnika pri kupovini alkohola i nikotina ili ulaska u kockarnice. Koliko sam primetio prilikom poseta Srbiji jedino se vlasnici kladionica pridrzavaju zakona (streljane doduse nisam obilazio), alkohol i duvan klinci od 12-13 godina naveliko kupuju.Pa činjenica da je taj maloletnik išao na obuku u streljanu odražava stanje u državi.
A posle Ribnikara se dogodilo streljanje u Duboni i Malom Orašju gde su na ubicu upozoravali, a korumpirana država je ćutala, kao što ćuti sad oko nadSnStrešnice.
Pored zgrade u kojoj imam stan nalazi se kladionica, mislim Mozart, i ispred nje cesto parkiram automobil. Pre 5-6 godina me dva klinca od 15-tak god "napadnu" a da sam taman poceo da izlazim iz automobila "Chiko, chiko, jel mozete da uplatite nas tiket!". Zato znam da im tamo nisu dozvoljavali da udju.
Edit.
Koliko roditelja je prijavilo kladionicu koja je prodala tiket njihovim maloletnim klincima? Koliko roditelja je prijavilo prodavca alkohola koji je njihovom detetu prodao flasu tekile?
E dragi a bivsi zemljaci, odatle krece odgovornost "drzave", od toga da imate drzavu u kojoj ce roditelji prijaviti prodavca nedozvoljenih stvari svojoj deci a da onda drzava reaguje pa im naplati kazne ili ih zatvori. Pa ce se onda u glavudzu vlasnicima uvuci misao "Maloletnik, buzzz, teraj ga napolje iz radnje."
Uzgred, ko je upozoravao drzavne sluzbenika i na sta za ubicu iz Dubone? Da poseduje ilegalno oruzje i da je spreman da ga upotrebi? Hajde info za nas sa jeftinijom kartom.
Poslednja izmena: