Породице отетих и убијених Срба!!!

Flexoman

Zainteresovan član
Poruka
328
Породице отетих и убијених Срба на просторима Косова и Метохије су се данас у 9 часова упутили из Београда и осталих крајева Србије са два аутобуса фирме ,,Ласта'' у метохијском селу Велика Хоча како би одали последњу пошту својим најмилијим члановима породице који су страдали на подручју општине Ораховац. Договор је био да их у Косовској Митровици сачека некаква врста пратње како би бар са мало осећања сигурности кренули ка овом селу. Међутим да би мука била још веће возачи аутобуса из страха нису смели кретати даље па је локални аутопревозник ,,Колашин превоз'' послао један стари аутобус и комби па су се породице некако сместили у овим возилима, места није било за све па су неки морали и да стоје.У аутобусу је било жене деца и старци. Тек су у 21 час кренули пут Хоче. Министарство за КиМ које је и обезбедило аутобусе није се обратило несрећним породицама!!! У хочи у манастиру Св. Јована биће одржана литургија после које ће бити освећен споменик и одржати опело отетим и киднапованим лицима.

 
Сада је 23;25. Шиптарска кпс служба је зауставила српске породице одмах у јужни део Косовске Митровице и држала 2 сата.Док им је један кпс полицајац узимао личне карте мноштво возила са ротационим светлима заокружило је аутобус ових несрећних породица, и без икаквог објашњења кренули су пут мердара како би их тамо ,,избацили'' са наше свете земље!!! Један ауто кога је возио Србин из велике Хоче чувши за ово дошао је до места на коме су породице заустављене и замолио бар да му дозволе да преузме венце и цвеће које су ови спремили, шиптари му нису дозволили и отерали овог човека!!! А како ће ове породице да стигну до Београда кад аутобуси који их возе немају регистровано возило на српским таблицама него на тзв.косовским!??. Слутим да ће им и ова ноћ бити једна од тужнијих ...
 

уторак, 29. децембар 2015. | КМ Новине 0

До сада неприказани снимци Срба које су киднаповали УЋК терористи а затим држали у логору Ликовац у Дреници 1998. године.

Simo_Spasic_kraj_srpskog_zida_placa.jpg


Портал "КМ Новине" дошао је у псоед видео снимка на коме су приказани Срби које су терористи УЋК киднаповали још као прве жртве. Снимак је забележен аматерском ВХС камером а на њему се виде Срби док их у пропагандне сврхе испитују шиптарски терористи.

На жртвама нису видљиви никакви трагови мучења али је приметан страх као и начин говора испрекидан на слогове, што указује на унапред припремљену причу која је затим пред камером "изрецитована". У позадини се чује и глас Шиптара који их испитује а заточени Срби, са страхом у очима, одговарају на питања. Изговаране речи конструисане тако да подрже шиптарску пропаганду Срби су изговарали надајући се да ће тако откупити своју слободу и животе јер до тада су припадници УЧК изводили само оружане нападе герилског типа након којих би се разбежали. Киднаповање је постала нова метода те заточени Срби нису знали шта у таквој ситуацији могу да очекују. Нада је још увек постојала.

Међу тим Србима је и прва цивилна жртва шиптарског терора, Жарко Спасић, чији се брат од тада до данас бори да се сазна истина о судбини киднапованих Срба као представник Удружења породица српских жртава са Косова и Метохије током тог периода, Симо Спасић.

За КМ Новине он, кроз сузе, каже да зна да је "Жарко жив. Ако не он макар његово срце данас живи у грудима неког богатог бизнисмена са Запада".


Снимак испитивања киднапованих Срба, са реакцијом најближих и приказаном судбином која их и данас прати, приказаћемо у целости током наредних неколико дана. Према информацијама којима располажемо, до данас ни један део тог видео материјала није приказан ни на једном српском а ни на било ком другом светском медију.
 

Back
Top