Porodica u kojoj ljubav ne stanuje

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
289.824
Porodica je naše utočište, sigurnost i ljubav.
Članovi porodice su naši najbolji prijatelji koje imamo i na koje možemo uvek da se oslonimo.

Ali sta biva kada ne bude tako, kada porodice svoje probleme rešavaju na sudu,
neprijateljski su raspolozeni jedni prema drugima,ne razgovaraju a ne retko dolazi i do tragicnih dešavanja.

Poznajete li takve porodice ili imate licno iskustvco u svojoj porodici ?
Koji su razlozi da porodica postane neprijateljsko utocište ?

Jasna

Legenda
Moderator
Poruka
71.823
Pogrešan način života, ukratko. A opširno, o tome knjige mogu da se napišu.
Teško je zapravo naći mesto odakle je to počelo.

Vidimo samo dokle je stiglo. Nemam nekih porodičnih loših iskustava. Moji
su traciionalisti, pa je brat brat i kada se posvađaju načisto. Prvo porodično
okupljanje i pomire se.
Ali kada vidim statistike koliko je ubistava žena od strane muževa i obratno,
ili između članova porodice i familije, nije mi dobro.
Nekako najviše nasilja najgnusnijeg biva među najbližima.

86bogomoljka

Legenda
Poruka
50.894
Некако сам баш рано схватила да постоје људи које смо добили рођењем, по крви и они које сами бирамо за себи блиске, са којима се намиришемо.
Нажалост, ови први нам нису нужно и најближи срцу. Што то човек пре схвати, лакше даље живи. Али то не значи да треба једни другима да отежавамо живот.

Nina

Srebrna tastatura
Supermoderator
Poruka
289.824
Duško Radović je napisao divan tekst o Porodici

"Ima porodica koje umeju i vole a zive zajedno.Za njih je svaka slobodna subota praznik.
Okupe se oko svog doma kao prasici oko krmace,cesu se jedni o druge,greju jedni druge.
Svako je nasao po jednu sisu u tom velikom i toplom vimenu,uziva i grokce.

U drugim i drugacijim domovima i porodicama subota je dan velike neizvesnosti.
Svako cuci u svom cosku,kao u zased,svaka rec,svaki zvuk je kao metak.
Svi su napeti,nepoverljivi,oprezni.Svi su ugrozeni i svi se brane.
U hodnicima i antreima svakog casa moze planuti ulicna borba."

AbsolutelyNotMan

Aktivan član
Poruka
1.625
Članovi porodice su naši najbolji prijatelji koje imamo i na koje možemo uvek da se oslonimo.

neprijateljski su raspolozeni jedni prema drugima,ne razgovaraju a ne retko dolazi i do tragicnih dešavanja.

Ne bih isticao da li poznajem. Uopsteno ako i postoje misljenja sam da hitno treba prekinuti odnose i traziti srecu ili bar mir.

KraNp

Poznat
Poruka
9.262
Takvi su srbi zlobni i ljubomorni,znao sam al nisam mislio da ce mi se desiti,brat mi trazi pare i sva prica s njim je zavrsena
Мој стриц и стрина наговоре деду да препише у сред града 4 ара и кућу од 40 квадрата стрицу а већ имају до те куће своју са два трособна стана. Деда тако и поступи и мој ћале извиси али од те године 1997. више није говорио са братом док није умро 2007. Са друге стране, баба по мајци тј. њена кева склопи уговор да цео стан на градском тргу у строгом центру остане ујаку а мојој мајци и тетки ништа. Међутим, пошто су глупи ко куррац нису уговор оверили у суду али моја мајка и тетка испадну још глупље и одрекну се по 17 000 евра свака од њих у корист брата бедника, покварењака и тешке сировине. Има тога још али не могу сад да идем у ширину.

Antihejter

Domaćin
Banovan
Poruka
4.465

Tužna tema, valjda zato što poznajem daleko više toksičnih porodica nego srećnih.
"Srećni" ne mora da podrazumeva "normalni" ima dosta "normalnih" koji jednostavno nisu srećni.

Ovde može da se priča i šire, nije samo imovina u pitanju ali kad mi se neki mlad čovek jada jer ne može više da izdrži da živi sa majkom, recimo, opet dolazimo do momenta gde je novac sredstvo za odvajanje i osamostaljivanje a novca nema. Onda je i ta majka sigurno nezadovoljna pa se istresa na tom sinu, a u većini slučajeva ljudi uopšte ne vide sebe a kamoli rešenje.

Sa druge strane, kako se iseliti i ostaviti samu majku koja traži pažnju makar i u vidu svađe?

Negde te ljubavi i ima ali je niko ne oseća. Duboka tema, i previše.

Kad se vratim sa posla nastaviću.

Antihejter

Domaćin
Banovan
Poruka
4.465
Мој стриц и стрина наговоре деду да препише у сред града 4 ара и кућу од 40 квадрата стрицу а већ имају до те куће своју са два трособна стана. Деда тако и поступи и мој ћале извиси али од те године 1997. више није говорио са братом док није умро 2007. Са друге стране, баба по мајци тј. њена кева склопи уговор да цео стан на градском тргу у строгом центру остане ујаку а мојој мајци и тетки ништа. Међутим, пошто су глупи ко куррац нису уговор оверили у суду али моја мајка и тетка испадну још глупље и одрекну се по 17 000 евра свака од њих у корист брата бедника, покварењака и тешке сировине. Има тога још али не могу сад да идем у ширину.
Ovo je stvarno strašno.

KraNp

Poznat
Poruka
9.262
Ovo je stvarno strašno.
Најстрашније од свега је то што стриц није говорио са рођеном мајком 23 године а живели кућа до куће. Жена роспија му бранила да прича са њом а он малоумник тако и поступао. Гледао сам као мало дете кад је пукне песницом а стрина узме маказе и исече јој цео веш који се суши на жици. И све зато што му се она обратила именом !!! Само га је позвала а он је скочио и ударио је.

zendeli

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.915
Најстрашније од свега је то што стриц није говорио са рођеном мајком 23 године а живели кућа до куће. Жена роспија му бранила да прича са њом а он малоумник тако и поступао. Гледао сам као мало дете кад је пукне песницом а стрина узме маказе и исече јој цео веш који се суши на жици. И све зато што му се она обратила именом !!! Само га је позвала а он је скочио и ударио је.
Ne može žena biti kriva ako muž ne priča sa svojom majkom. Meni može biti kriv samo moj sin ili moja kćerka, njihovi supružnici nikako.
Ukoliko sebi dozvole da padnu pod nečiji loš uticaj oni i samo oni su krivi

Antihejter

Domaćin
Banovan
Poruka
4.465
Onda sam ja kriva jer sam ih pogrešno odgojila.
Nisiiiii !!!
Pozvaću se na ono što @georgejune stalno priča, 2 brata u istoj porodici pa nebo i zemlja.

Problemi nastaju i kasnije eskaliraju u mržnju zbog loše ili nikakve komunikacije.
Najčešći uzrok je traženje krivca. Ne znam kako da objasnim da nema krivca niti se radi o krivici.
To je kvazi argument manipulatora koji će da upre prstom u bilo koga i reći "Ti si kriva za sve" .

Nisi kriva ni za šta. Samo pokušaj da izbaciš reč "kriv" i razmisli ponovo, pa ćeš videti.

"Ti si kriv" je manipulatorska optužba. Nažalost nenormalno rasprostranjena. Sve dok se takve reči izgovaraju, ili takve misli hodaju po mozgu nikad se ništa neće rešiti.

zendeli

Veoma poznat
Moderator
Poruka
11.915
Nisiiiii !!!
Pozvaću se na ono što @georgejune stalno priča, 2 brata u istoj porodici pa nebo i zemlja.

Problemi nastaju i kasnije eskaliraju u mržnju zbog loše ili nikakve komunikacije.
Najčešći uzrok je traženje krivca. Ne znam kako da objasnim da nema krivca niti se radi o krivici.
To je kvazi argument manipulatora koji će da upre prstom u bilo koga i reći "Ti si kriva za sve" .

Nisi kriva ni za šta. Samo pokušaj da izbaciš reč "kriv" i razmisli ponovo, pa ćeš videti.

"Ti si kriv" je manipulatorska optužba. Nažalost nenormalno rasprostranjena. Sve dok se takve reči izgovaraju, ili takve misli hodaju po mozgu nikad se ništa neće rešiti.
Nisam ja ništa kriva, pisala sam u slučaju da neko moju djecu može da okrene protiv mene.
Nikad ne bih krivila druge. Smatram to nemogućim.

Redmond

Veoma poznat
Moderator
Poruka
13.804
prepun si horor prica :lol: