PORODICA: Nova domaća serija o Slobi i Miri!

Poruka
21.521
Ova vest zasluzuje da se prokomentarise i sa politicke strane. Danas je Kurir preneo na naslovnoj strani u stampanom izdanju a jos sinoc je i portal Mondo objavio.




Projekat "Porodica" autora Bojana Vuletića, prati hapšenje Slobodana Miloševića i njegove poslednje sate provedene u Srbiji

sloba.jpg


U martu sledeće godine počinje snimanje serije "Porodica" čiji će junaci biti članoviporodice Milošević.

Iza projekta stoji produkcijska kuća "Fajerflaj", a pet nastavaka kao reditelj i scenarista potpisuje Bojan Vuletić.

Ova serija će pratiti hapšenje i poslednja 72 sata života u Srbiji Slobodana Miloševića, pre nego što je isporučen Hagu.

"Serija je trenutno u fazi priprema. 'Porodica' je projekat nadahnut stvarnim ličnostima iz novije srpske istorije i u svom fokusu ima bračni par Milošević - Marković. Ova serija će se usresrediti na dane neposredno pre hapšenja bivšeg predsednika Jugoslavije, sve to dato kroz dramatizaciju istinitih događaja", saopštila je produkcijska kuća, koja radi i na snimanju serije "Tajkun".

"Kurir" piše da su autori serije dobili praa da koriste imena članova porodice, ali i da će se u seriji pojaviti i likovi Milorada Ulemeka Legije i Čede Jovanovića, koji su bili učesnici hapšenja.

Ideja je da se serija snima na autentičnim lokacijama, a kasting je još uvek u toku.

https://mondo.rs/Zabava/TV/a1259559/Sloba-i-Mira-serija-snima-se-serija-o-Milosevicima.html



RTS je pre nekoliko meseci najavio takodje igranu seriju o Zoranu Djindjicu... https://www.novosti.rs/vesti/scena....-U-pripremi-serija-o-ubistvu-Zorana-Djindjica Sta vi mislite? Mnogi pamte i Slobu i Djindjica al je ipak proslo 20ak godina i to je vec na neki nacin nasa istorija, pogledajte kad su snimani partizanski filmovi, nisu cekali da prodje ne znam ni ja koliko godina od rata.. Odrasla je nova generacija koja ne pamti ni Slobu ni Djindjica ili su bili deca ili jos nisu bili ni rodjeni, tako da je meni to ok.

Zanimljivo ce biti da vidimo za sta se danasnja Srbija opredelila i kako ce da prikaze ove istorijske licnosti, tj. kakvo kolektivno secanje negujemo jer od odnosa prema ovim likovima mozemo da zakljucimo i gde danas stremimo i kuda idemo..

Sigurno je da su i Sloba i Djindjic bili autokrate i diktatori koji i nisu mnogo marili za institucije, s tim da nas je Djindjic uveo u red naroda ali po cenu gubitka samostalnosti i suverenosti, to beznadje 90ih i pravilo ko se kako snadje je bila cena nase suverene politike... Pa je tesko reci sta je bilo bolje. Kratkorocno je bolji DOS ali na duge staze Slobina politika je bila lekovitija za Srbe. Pitanje je sta Srbi uopste zele, pokradene fabrike i imitaciju zapadnog zivota uz mic po mic gubitak drzave ili nase fabrike u nasim rukama koje ne rade, raspad i haos od zivota ali uz samostalnu i dostojansvetnu drzavu...
 
Da li je moguće.

Vučić već godinama plasira militarističke serije na TV, a nedavno je poslao i Komrakova na happy kao gosta.

Ovo jeste logički nastavak rehabilitacije Miloševića, ali je opet kvazišokantno.

Vucic ima poremecaj percepcije samog sebe i svojih sopstvenih mogucnosti... Jedina istorijska licnost na koju se on istinski ugleda i sa kojom se poredi je Josip Broz Tito. Tesko je reci koliko on i njegov rezim imaju uticaja kakve ce serije da se snimaju, ali interesantno je videti kako ce iste ispasti jer i to govori donekle o drustvenoj klimi koja ih je iznedrila i naravno na koji nacin ce kao takve biti docekane od strane publike tj. naroda i gradjana..
 
Šteta za temu, ima baš dosta materijala u vezi sa švercom cigareta, iznošenjem para na Kipar i tajanstvenim likvidacijama visokih državnih službenika, mogla bi dobra krimi serija da se napravi.
umesto toga napravice bajkicu o tome kako se on i tada nije brinuo za sebe nego za srbiju.
 
Da li je moguće.

Vučić već godinama plasira militarističke serije na TV, a nedavno je poslao i Komrakova na happy kao gosta.

Ovo jeste logički nastavak rehabilitacije Miloševića, ali je opet kvazišokantno.

Downfall prikazuje poslednje sate Hitlera, pa niko nije rekao da film rehabilituje Hitlera.

Tema je interesantna za tv dramatizaciju, videćemo kako će Slobu prikazati.
 
Pre mesec dana:

EKSKLUZIVNO: KAKO INFORMER SAZNAJE IZ DOBRO OBAVEŠTENIH IZVORA, U TOKU JE SNIMANJE MONUNENTALNOG FILMSKOG EPA IZ ŽANRA NACIONALNA HOROR-DRAMA, A NA TEMU PETOOKTOBARSKIH DOGAĐAJA. U IGRI JE NEKOLIKO IMENA: ''PAD ANĐELA'', ''KAKO SMO SISTEMATSKI UNIŠTENI OD SOROŠEVACA'', ''PRETPOSLEDNJI VOŽD'', ''ZA ŠAKU DOLARA''...

SAMO ZA NAŠE VERNE ČITAOCE DONOSIMO SASTAV GLUMAČKE EKIPE:

- ALEKSANDAR VUČIĆ KAO SLOBA
- MARIJA OBRADOVIĆ KAO MIRA
- ALEKSANDAR VULIN KAO LEGIJA
- NEBOJŠA STEFANOVIĆ KAO NEBOJŠA PAVKOVIĆ
- VOJISLAV ŠEŠELJ KAO VOJISLAV ŠEŠELJ
- LEPOMIR IVKOVIĆ KAO ĐINĐIĆ
- BULE GONCIĆ KAO KOŠTUNICA

SPECIAL GUEST STAR: POKOJNI STEVO ŽIGON, OŽIVLJEN UZ POMOĆ NAJNOVIJE NETFLIKSOVE TEHNOLOGIJE
 

Back
Top