Porodica ili Karijera

Markoni11

Poznat
Poruka
8.441
Kada bi ste se nasli u situaciji da morate da birate izmedju Porodice i Karijere,sta biste izabrali ili mislite da to moze na neki nacin da se izbalansira.Koje je vase misljenje?

Karriere-Mutter.jpg

Treba naći neki balans izmedju karijere i porodice, u suprotnom nešto od toga će biti zapostavljeno. Najbitnije je imati razumijevaanja od bračnog partnera i podršku.
Ipak, neke profesije traže mnogo odricanja, vremena i truda, kao pjevači, glumci, sportisti.. što uspješniji u tim profesijama, više trpe njihove porodice. To je neminovnost i cijena uspjeha u karijeri.

Ako žene ikada žele da zaista dostignu jednakost kao lideri, moramo da odbacimo muške izbore i ponašanja kao ideal,
Biti na poziciji moći, i truditi se da tamo ostanete, prosto znači da deca za vas jedva mogu predstavljati više od slike na radnom stolu, bez obzira kom polu pripadate.
Za razliku od muškaraca, žene mnogo teže podnose činjenicu da nisu tu za svoju decu kad su im potrebne
Muškarci i žene drugačije reaguju kada primete da njihovo odsustvo iz doma šteti deci, ili kad postanu svesni da bi za decu bilo bolje da su više prisutni u njihovim životima. Ne verujem da očevi vole svoju decu išta manje nego majke, ali muškarci su spremniji da izaberu karijeru na štetu porodice, a žene će češće izabrati porodicu na štetu karijere
Zato biram porodicu!

Ako žene ikada žele da zaista dostignu jednakost kao lideri, moramo da odbacimo muške izbore i ponašanja kao ideal,
Biti na poziciji moći, i truditi se da tamo ostanete, prosto znači da deca za vas jedva mogu predstavljati više od slike na radnom stolu, bez obzira kom polu pripadate.
Za razliku od muškaraca, žene mnogo teže podnose činjenicu da nisu tu za svoju decu kad su im potrebne
Muškarci i žene drugačije reaguju kada primete da njihovo odsustvo iz doma šteti deci, ili kad postanu svesni da bi za decu bilo bolje da su više prisutni u njihovim životima. Ne verujem da očevi vole svoju decu išta manje nego majke, ali muškarci su spremniji da izaberu karijeru na štetu porodice, a žene će češće izabrati porodicu na štetu karijere
Zato biram porodicu!
okrenula si pricu da bi ispalo onako kako tebi odgovara, al podrzavam kraj

Ljudi mogu da imaju uspešnu i karijeru i porodicu, ako uspeju sve da izbalansiraju i da dobro organizuje vreme. Preduslov da imate uspešnu porodicu je u dobroj komunikaciji sa partnerom, dogovoru i podršci koju jedno drugom pružate. Osnovni uzroci neuspeha da se pomire karijera i porodica su izostanak podrške najbližih i osuda društva

Zašto se uopšte ovo pitanje postavlja..i to obično ženama?
Kao da ne mogu da izbalansiraju obaveze prema deci i prema poslu...a mnogi ljudi,i žene i muškarci to rade i nije ništa ni cudno ni neobično.

I jako je glupo da kad neki par reši da osnuje porodicu uvek se od žena očekuje da odustanu od posla i posvete se deci,kao da su muškarci nesposobni da budu roditelji.

moja zena je paralelno gurala karijeru i porodicu..Desilo se da smo oboje studirali u isto vreme a ja sam ranije zavrsiosa svim tim sa oko 26 godina..Ona je nastavila dalje do vanrednog profesora zatim i profesora hemije..Deca odrasla i poudavala se nas dvoje zbog korone cucimo doma..Ranije je ona u svrsi viziting profesora bila po desetak dana u Lajpzigu ili Malmeu i poboljsavali smo konto u banci, sada nema toga i cucimo doma..

moja zena je paralelno gurala karijeru i porodicu..Desilo se da smo oboje studirali u isto vreme a ja sam ranije zavrsiosa svim tim sa oko 26 godina..Ona je nastavila dalje do vanrednog profesora zatim i profesora hemije..Deca odrasla i poudavala se nas dvoje zbog korone cucimo doma..Ranije je ona u svrsi viziting profesora bila po desetak dana u Lajpzigu ili Malmeu i poboljsavali smo konto u banci, sada nema toga i cucimo doma..
Deca vam odrastala uz skolu i fakultet standardna prica...

Osobe koje još nemaju porodicu i decu osećaju snažne pritiske ne samo porodice, već prijatelja i društva uopšte i veoma često odgovaraju na brojna „dobronamerna“ pitanja - kada će zasnovati porodicu, kada će dobiti decu jer u našem društvu i dalje vlada stereotip da postoji određena životna dob kada treba da se završi fakultet, uda, oženi, dobiju deca, a kada treba da se gradi karijera. To je dodatni izvor stresa sa kojim se svakodnevno suočavaju i žene i muškarci. Ali, odluke kao i izbori su individualni i veoma je moguće biti uspešan i u karijeri i porodici, ali je, takođe, moguće izabrati jedno od ta dva i biti podjednako uspešan i zadovoljan svojim izborom

Quantcast

Poslednja izmena:
Tacno, ali nije isto majka i otac, cini mi se. Naravno da ima divnih oceva, i moj muz je takav, ali majka je ipak majka, barem dok su deca mala i treba da bude tu sto vise, odnosno koliko moze s obzirom na sve. Treba znati naci balans. A opet teze je kada si majka koja radi nego dok si bez dece. Logisticki. Gledam po svom primeru.
Ako govorimo o ljudima koji u svom poslu zavise od svog rada, bez nekakvog nasledja, politicke pozadine i sl.

Back