C0NSIGLIERI
Buduća legenda
- Poruka
- 39.802
Zato smo saznali da je Broz zaustavio sto je mogao zaustaviti, ali dva su prosla.Ukoliko je stvarno Jovović pucao zaslužio je i veću ulicu ili bulevar , mali problem je u tome je što jedini izvor i dokaz da je baš Jovović izvršio atentat - sam Jovović , odnosno njegova autobiografska knjiga koju je objavio početkom devedesetih . Dakle osim Blagojeve (pisane ) izjave "ja sam pucao keve mi Nevenke " faktički ne postoji nijedan materjalni dokaz ,niti iskaz neposrednih svedoka o tome ko je stvarno pucao na Pavelića , ni sam Ante to nije do smrti znao ,niti je upirao prst u tom pravcu . Sasvim je moguće da je stvarno bilo ono što Blagoje piše u svojoj knjizi ai za to mora mu se veruje na reč ,a čovek je za vreme rata 3 vojske promenio .
Ovdašnja javnost se nikada nije time bavila dublje jer je činjenica da su ustaše i Hrvati prošli uglavno nekažnjeno za zločine tokom NDH , pa je onda trebala nekakva mitska figura pravednog osvetnika koji će bar malo naplatiti te dugove , a još je i knjiga iašla u najboljem momentu , baš kad se razbuktao novi rat Srba i Hrvata i kada je takva jedna figura bila jako poželjna .
Ko je god, svi su oni Blagoje.