Породица Благоја Јововића захваљује Горану Весићу на именовању улице

C0NSIGLIERI

Buduća legenda
Poruka
39.802
Ukoliko je stvarno Jovović pucao zaslužio je i veću ulicu ili bulevar , mali problem je u tome je što jedini izvor i dokaz da je baš Jovović izvršio atentat - sam Jovović , odnosno njegova autobiografska knjiga koju je objavio početkom devedesetih . Dakle osim Blagojeve (pisane ) izjave "ja sam pucao keve mi Nevenke " faktički ne postoji nijedan materjalni dokaz ,niti iskaz neposrednih svedoka o tome ko je stvarno pucao na Pavelića , ni sam Ante to nije do smrti znao ,niti je upirao prst u tom pravcu . Sasvim je moguće da je stvarno bilo ono što Blagoje piše u svojoj knjizi ai za to mora mu se veruje na reč ,a čovek je za vreme rata 3 vojske promenio .
Ovdašnja javnost se nikada nije time bavila dublje jer je činjenica da su ustaše i Hrvati prošli uglavno nekažnjeno za zločine tokom NDH , pa je onda trebala nekakva mitska figura pravednog osvetnika koji će bar malo naplatiti te dugove , a još je i knjiga iašla u najboljem momentu , baš kad se razbuktao novi rat Srba i Hrvata i kada je takva jedna figura bila jako poželjna .
Zato smo saznali da je Broz zaustavio sto je mogao zaustaviti, ali dva su prosla.
Ko je god, svi su oni Blagoje.

sokvisnja

Iskusan
Poruka
5.674
Porodica Jovovic iz Rosaria je vrlo privrzena svojim korenima i vrlo su angazovani u radu srpskog centra u Argentini. Mislim da je unuka Karina bila i zvanicni prevodilac za srpski jedno vreme.
Sta god je istina u vezi atentata na Pavelica, Blagoje treba da dobije ulicu.

Ja iskreno ne volim menjanje naziva. Bila je ulica Jakuba Kuburovica u Zemunu, bio je partijski sekretar za vreme II svetskog rata, zarobljen je, mucen i ubijen. Onda dodje neki moron i promeni naziv ulice u Prilaz. Taj Jakub je dao svoj zivot za nesto u sta je verovao, imao je samo 23 godine, pitanje je da li je imao potomstvo i onda u reviziji istorije, to nije pozeljno i menjamo. Jakub je umro ali je na neki nacin bio ziv kroz tu ulicu. Koliko takvih primera ima? Obicnih nekih ljudi koji su zaista zrtvovali svoj zivot za neko bolje sutra svih. Kakvi god da su im bili ideali, to je za postovanje.

A mi ne postujemo nista. Nama su heroji isfabrikovane mitske licnosti. Autoput "Milos Veliki" dosadno do bola, pet licnosti koje se vrte u krug.

Heart of Courage

Aktivan član
Poruka
1.094
Taj Jakub je dao svoj zivot za nesto u sta je verovao,
A mi ne postujemo nista. Nama su heroji isfabrikovane mitske licnosti. Autoput "Milos Veliki" dosadno do bola, pet licnosti koje se vrte u krug.
A ne komunizam je pošast isto kao i nacizam koju treba iskorenit,na ovaj ili onaj način.I mnogi nacisti isto kao i komunisti su davali živote za nešto u šta su iskreno verovali.
Možda taj jakub treba da služi kao negativan primer mladića kojeg je slepa ideologija odvela u smrt. :mrgreen:

zauvek branilac

Aktivan član
Poruka
1.708
Vreme je da se zapuca u Beogradu i da finalni okršaj počne protiv Jugoslovena. :whistling:

"Jugosloveni" odavno više me postoje, a oni koji u Srbiji (odnosno onome što je ostalo od nje) sami sebe tako prikazuju su zapravo genocidna staroaustrijanska i staroturčinska EU/NATO antisrpska gamad nevredna života (fenomenalni Blagoje Jovoviću mili SRPSKI SINE ti si ponos cele SRPSKE OTADŽBINE)! CCCC 👀

Poruka
54.085
Ништа хвала,него комплетна ,поштована породица Јововић
лепо да скупи кинту и да свим становницима Загорске Улице плати предстојеће дажбине
око промене докумената којима то неминовно следи.

Видим има вас много,значи није фрка.

Ne mora se plaća!
Ima onaj zakon gde piše da se ne plaća ako je to grad promenio.
Za Zorana Djindjića menjali iz stranke, svi potpisnici peticije sa dubokim uverenjima prešli uSNS
Duboko uverenje za svoe dupe.

Poruka
54.085
A ne komunizam je pošast isto kao i nacizam koju treba iskorenit,na ovaj ili onaj način.I mnogi nacisti isto kao i komunisti su davali živote za nešto u šta su iskreno verovali.
Možda taj jakub treba da služi kao negativan primer mladića kojeg je slepa ideologija odvela u smrt. :mrgreen:
Komunizam je bolest, kapitalizam je smrt.

DareS

Aktivan član
Poruka
1.367
Istina da je atentat vrlo traljavo izvršen i da se sami atentatori nisu dobro snašli,istina je da je i upucani umro dosta kasnije.Ipak, Jovović je odabrao da uradi nešto što niko od njega nije tražio,pucao je u velikog ratnog zločinca,doveo je i svoju porodicu i sebe u opasnost.Ja sam za da dobije ulicu u Beogradu.Ako me neko pita.

Poruka
23.154
Istina da je atentat vrlo traljavo izvršen i da se sami atentatori nisu dobro snašli,istina je da je i upucani umro dosta kasnije.Ipak, Jovović je odabrao da uradi nešto što niko od njega nije tražio,pucao je u velikog ratnog zločinca,doveo je i svoju porodicu i sebe u opasnost.Ja sam za da dobije ulicu u Beogradu.Ako me neko pita.
Мучила се цркотина.

Poruka
54.085

Istina je da je Poglavnik vrlo dobro pazio kako se kreće i kuda te je to i otežavalo celu akciju, atentat je uspeo jer je od njega i krepavao...
Natenane, u mukama i bolovima...
Kao i odrasli ali i deca kod Poglavnika...

Umobolna osoba koja je napravila ogroman jaz u odnosima Srbije i Hrvatske.
Kad god treba narušiti odnose i uneti nemir u ljude dovoljno je podsetiti na ovu bolesnu osobu i saradnike.

Poruka
54.085

Nek ostane u Zemunu, simbolike radi.
Svetom haraju Simboli...

Обилић

Poznat
Poruka
8.760
Večito će biti nerazumevanja

Hrvati će govoriti: " nismo svi bili ustaše"
Srbi će odgovarati: "ali su sve ustaše bili Hrvati"

Ти грешиш, то је зато што не знаш шта значи усташтво.
УСТАША ЈЕ УСТАНИК !

Кад се ми будемо стидели Првог и Другог српског устанка,
Ужичке републике и сличних догађаја - тада ће се и прави Хрвати стидети усташтва !

Јел ти сад јасно колико је то опасно и неуништиво ?

Објашњавам теби и осталима да се не би заносили ...
Ми Срби смо за њих оно што су нама били Турци и Немци !

Poruka
19.699
Ако улицу добија један атентатор који је ранио једног усташу, шта је са онима који су побили хиљаде усташа на Блајбургу?

Што се тиче атентата на Павелића, не зна се поуздано ко је био атентатор.Имамо само Јововићеву причу да је он то урадио, а можда је реч о обичном хвалисању, које је било често у српској четничкој емиграцији.

Poruka
54.085
Ако улицу добија један атентатор који је ранио једног усташу, шта је са онима који су побили хиљаде усташа на Блајбургу?

Што се тиче атентата на Павелића, не зна се поуздано ко је био атентатор.Имамо само Јововићеву причу да је он то урадио, а можда је реч о обичном хвалисању, које је било често у српској четничкој емиграцији.

Śta uradiše mobilni telefoni od današnje dece...
Ako nije bilo na twitteru onda se nije ni desilo?
Jel to hoćeš da kažeš?
Pa tako onda cela istorija koja se ionako izučava na "majke mi" može da se dovede u pitanje... :kafa: