Porijeklo rijeci Yebati, ****...

dugi777jezik:
CHuo sam jedno interesantno razmissljanje da je engleska rech **** nastala kao skraccenica od Fornication Under Consent of King. Tj. bludnichenje pod dozvolom Kralja. Jer se navodno od srednjeg veka, taj vid aktivnosti nije smeo chiniti bez zvanichne dozvole suverena, a to je bio u stvari, ta dozvola, chin venchanja...
Ovo je potpuno tacno :) to sam i ja cula...

Poreklo je, bar tako kažu, od stare sanskritske reči za jahanje, YABHATI
što se фуцк i ficken tiče, neću da ulazim u analizu ali imam saznanja da ovo nije germanska reč , već da su je pokupili dolaskom u centralnu Evropu od Venda
Postoji i naša, malo zaboravljena reč VAKATI ili AKATI koja ima isti koren kao фуцк
napokon, još jedna od zaboravljenih ali i reči za koje se smatralo da su sleng, a u stvari nisu je ŠEVITI, u originalu SKEVATI od korena KE VEJ ( ili koja zna) i odnosi se na kopulaciju koja urodi plodom, a kao što znamo, samo je majka izvesna, mater semper certа.

što se фуцк i ficken tiče, neću da ulazim u analizu ali imam saznanja da ovo nije germanska reč , već da su je pokupili dolaskom u centralnu Evropu od Venda
Postoji i naša, malo zaboravljena reč VAKATI ili AKATI koja ima isti koren kao фуцк
napokon, još jedna od zaboravljenih ali i reči za koje se smatralo da su sleng, a u stvari nisu je ŠEVITI, u originalu SKEVATI od korena KE VEJ ( ili koja zna) i odnosi se na kopulaciju koja urodi plodom, a kao što znamo, samo je majka izvesna, mater semper certа.

Akati to znači? :rumenko:
Moraću da upozorim kevu na pravo značenje te reči! :rumenko::mrgreen:

Akati to znači? :rumenko:
Moraću da upozorim kevu na pravo značenje te reči! :rumenko::mrgreen:
Да ли си некада слушала поезију Миленка Жуборског и чувени стих:
"Два се шакала у пољу акала."
уз, рецимо, стих:
"Скочи зец на зечицу да јој прави дечицу" и остале његове шаљиво-ласцивне умотворине....

и наравно , кад кажеш " Акам се овде већ цели дан, по сунцу ........" то значи управо оно што сам написао

Poslednja izmena:
Za ovo "akati" nisam znala, mada sam cula ono " Aknem ti ga" :lol:

Glagol yebati nastao je od reci "*******" u infinitivu... i to od prefiksa JE (skraceno od JESTE), i reci BANJE, kao Banja Koviljaca, Vrnjacka Banja, i slicno...
E a otkud sad banja?
Pa dok su pocinjale radne akcije u staroj yugi, bilo je uvedena jedna praksa koja je kasnije prestala da postoji, a to je da bi najuspesniji udarnici i udarkinje(?) dobili besplatan boravak u nekoj od banja, i tamo bi YE-BANJEM proslavljali tesko proliven znoj na prugama, utevima, tunelima....
I tako nastate rec yebanje.

...ako ti neko kaze yebi se...ne bi trebalo da se uvredimo, jer ta osoba nam je samo pozelela sve najlepse...
...nije neumesno da kazes devojci hocu da te...
...neumesno je da kazes necu da te...

meni to skroz sexy kad sam sa tipom potpuno bliska...

al vise volim ja to da kazem---hoces da me hebes? ja zelim da me pohebes odmah..

tu nema vise padanja i neuspelog odrzavanja erekcije...

U staroj Engleskoj ljudi nisu smjeli da upraznjavaju seks bez odobrenja kralja (pogotovo ako se radilo o clanu kraljevske porodice). Kada bi par htio da ima djecu, morali su da zatraze dozvolu monarha, koji bi im predao plocicu koju su kacili na vrata od sobe dok su imali odnose. Na plocici je pisalo: "Fornication Under Consent of the King" (F.U.C.K.). Ovoje i poreklo rijeci koju ste upravo procitali.

Zanima me otkud rijec yebati, f.u.c.k.. ficken itd koja ima pogrdno znacenje.Na primjer tim rijecniikom se psuje majka, sestra, familija itd.Pitanje za forumase, zasto ta rijec ima pogrdno znacenje kada ona oznacava necije zadovoljenje, psihicko i fizicko.
Na primjer bitce neumjesno ako ja djevojci kazem "hocu da te *****".

Ako si pametan reci ces joj da je volis a ona cete ********.

U staroj Engleskoj ljudi nisu smjeli da upraznjavaju seks bez odobrenja kralja (pogotovo ako se radilo o clanu kraljevske porodice). Kada bi par htio da ima djecu, morali su da zatraze dozvolu monarha, koji bi im predao plocicu koju su kacili na vrata od sobe dok su imali odnose. Na plocici je pisalo: "Fornication Under Consent of the King" (F.U.C.K.). Ovoje i poreklo rijeci koju ste upravo procitali.

Ej, ne lupetaj, engleska reč f.uck je došla iz germanske ficken koja je došla iz latinske futuo, a te skraćenice ostavi, nisu oni tako inteligentni, one su kasnija apologizacija.

Poslednja izmena:
Zanima me otkud rijec yebati, f.u.c.k.. ficken itd koja ima pogrdno znacenje.Na primjer tim rijecniikom se psuje majka, sestra, familija itd.Pitanje za forumase, zasto ta rijec ima pogrdno znacenje kada ona oznacava necije zadovoljenje, psihicko i fizicko.
Na primjer bitce neumjesno ako ja djevojci kazem "hocu da te *****".

Ma to je izraz,kako da te povrijedim,onako sto cu ti kresnuti nekog koga volis :) Otuda je ona pogrdna :)

To je zapravo emotivno stanje koje osjeca osoba pogodjena tom rijecju,jer vrijedja nesto bitno,od posebne vaznosti za nju samu. Tako da niko se ne osjeca prijatno kad pomisli na to,otuda i proizilazi njena pogrdnost.

Back