Porijeklo rijeci Yebati, ****...

Marin55

Domaćin
Banovan
Poruka
3.091
Zanima me otkud rijec yebati, f.u.c.k.. ficken itd koja ima pogrdno znacenje.Na primjer tim rijecniikom se psuje majka, sestra, familija itd.Pitanje za forumase, zasto ta rijec ima pogrdno znacenje kada ona oznacava necije zadovoljenje, psihicko i fizicko.
Na primjer bitce neumjesno ako ja djevojci kazem "hocu da te *****".

Marin55:
bitce neumjesno ako ja djevojci kazem "hocu da te *****".
not necessarily.... ;)
Šalu na stranu, nije vic u samoj reči ili njenom poreklu. Vic je u odnosu zapadne civilizacije prema samom tom činu, koji se po automatizmu smatra preljavim, ružnim i ponižavajućim (za yebanu stranku). Vođenje ljubavi i slični izrazi su tek eufemizmi, nekako mi se čini da se i ne odnose samo na sam čin, nego i na sve ono pre i posle njega. Zato zvuče manje "ružno" i lakše ih je servirati (jelte, predložiti).
Zatim, verovatno dobar deo poniženja koje se krije iza te reči potiče i od toga što su do nedavno (u našoj sredini barem) muškarci bili ti koji međusobno komuniciraju na javnim mestima. Sad, ako zamislimo da je jedan Balkanac nagužen od drugog Balkanca, kud ćeš većeg poniženja? (npr u izjavi: E, sad sam te jeb'o!)
A i u životinjskom svetu je stvar slična. Ne mogu da se setim koji tačno, ali znam da postoje majmuni koji svoju vernost novom alfa-mužjaku ispoljavaju tako što se naguze i on im nešto radi, opet ne mogu da se setim šta.

Ja sam se osmjehnuo i klimnuo glavom,, sto je on odmah to svatio.Znaci on mi je oslobodio put tako da sam je yebao ali on za to nije saznao.Nisam htio da u njemu proradi podsvjesna ljubomora, znate vec kako je to... A taj momak je takav tip da ne slusa traceve ni ogovaranja.Ostali smo dobri prijatelji. :D

Lepo je napisala Isidora Bjelica da ce odsad svojoj najboljoj prijateljici porukom ili pozivom umesto zdravo ili laku noc pozeleti YEBI SE jer to je zaista nesto sto nije pogrdno,i sasvim je pozeljno....a mi kao prostaci od svega lepog moramo da napravimo nesto ruzno.Kao na primer rec karati...ona nema nikakve veze sa yebanjem ali je poprimila to znacenje...to znaci tuci,sto bi govorilo da ti svoju devojku kad hoces da yebes kazes sad cu da te karam sto u stvari znaci da ces da je maltretiras...bijes qrcem...jbt...to je nesto sto ce ostati zapecaceno kao lose jos dugo dugo...ali sta da se radi...

Zena koja se seksualno zadovoljava znaci da se yebe. muskarac koji se seksualno za zadovoljava, yebe. Zasto? Zato sto samo primanje qurca, jedne zene oznacava da ce ona biti yebana.Dok u suprotnom muskarac uvlaci svoj qurac u njeno medjunozje oznacava da on yebe.

Taj pogrdan naziv je ostao od proslosti muskog sovinizma i oznacava maltretiranje i ponizavanje zenskog bica.Zbog toga su se desavala i desavaju se razna ubistva pa cak i ratovi.Muska ljubomora je nastala bas iz tog razloga a u danasnje vrijeme feminizam je podrzao i zensku ljubomoru prema muskarcu kao odgovor na musku ljubomoru.

CHuo sam jedno interesantno razmissljanje da je engleska rech **** nastala kao skraccenica od Fornication Under Consent of King. Tj. bludnichenje pod dozvolom Kralja. Jer se navodno od srednjeg veka, taj vid aktivnosti nije smeo chiniti bez zvanichne dozvole suverena, a to je bio u stvari, ta dozvola, chin venchanja... E sad, kako je kod nas nastala chuvena i voljena rech 7E8...?! Kad chujem opet nessto interesantno, javljam. Kiss, moje dame, znate i gde najvisse dugi777jezik voli da vas ljubi... : P

Marin55:
Zena koja se seksualno zadovoljava znaci da se yebe. muskarac koji se seksualno za zadovoljava, yebe. Zasto? Zato sto samo primanje qurca, jedne zene oznacava da ce ona biti yebana.Dok u suprotnom muskarac uvlaci svoj qurac u njeno medjunozje oznacava da on yebe.

Tako ti je to u zivotu. Neko **** a neko bude jeban.

Drugacije nema.

Back