Порез на имовину може бити већи и до 50%

Добро дошли

Buduća legenda
Poruka
27.854
Beta pre 1 sat
BEOGRAD, 16. decembra 2010. (Beta) - Vlada Srbije usvojila je danas predlog izmena Zakona o porezu na imovinu koje predviđaju uvođenje jedinstvena poreske stopa od 0,4 odsto vrednosti imovine i uvećanje poreskih obaveza najaviše do 50 odsto, izjavila je ministarka finansija Diana Dragutinović.
"Izmene Zakona o porezu na imovinu usvojene su na zahtev Stalne konferencije gradova i opština jer je to porez koji ide u kase lokalnih samouprava", rekla je Dragutinovićeva.
Ona je dodala da je ministarstvo finansija odredilo maksimalnu stopu poreza na imovinu od 0,4 odsto, ali da lokalne vlasti imaju mogućnost da propišu manje stope.
Na pitanje novinara da li će građani biti prinuđeni da prodaju stanove jer neće moći da plaćaju porez na imovinu, ministraka je odgovorila da će svaka opština moći da proceni koju će stopu primeniti u zavisnosti od toga da li ima "siromašne bake ili bogate građane".
http://www.naslovi.net/izvor/beta/2195895
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


Ал' ће сада локалне старешине (кметови) да нас деру к'о Божићну прасад. Кад год им затребају паре за неке глупе пројкте или прославице, подићи ће стопу опорезивања.
А што је најважније: Ово опорезивање не важи за тајкуне и све оне са великом имовином.
Само за гоље да га оголе до голе коже!
 

Back
Top