Poražavajući trenutak kad ukapiraš da je AV pametniji od dobrog procenta birača u Srbiji

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.279
Gledaj ovo: BoLi me DOoope za KinU! Da se ne izrazavam na kineskom jer ga ne poznajem...:cool: Ovde je rec o nasoj zemlji, ona je bitna.
Ne brljavi, ne skreci sa teme, ne demagogisi, drugim recima:
Pogledajte prilog 1263109:cool:
Adresu lokacije?

Pa tvoj argument zasto ne bi trebao rudnik je neka "uredjenja drustva". Pa puca i meni qurac za tvoja "uredjenja drustva". Mene brina Srbija.

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.279

Life after lignite: how Lusatia has returned to nature​

4c1dabd3-46ca-4c63-bafd-557875d24baa-2060x1236.jpeg

https://www.theguardian.com/environment/2014/sep/10/lusatia-lignite-mining-germany-lake-district

Black_star

Elita
Moderator
Poruka
16.356
:DDok to sve odradimo prosao voz prijatelju. Zajebi sa tim ljudska prava - dupe glava glupostima, mi moramo da radimo ako hocemo da se razvijemo.

Ti onda nemas prava kukakti za male plate ako ne podrzvas ovakve istorijske razvojne projekte. Znaci sledeci put kad spomenes male plate, pokri se usima.
Ponavljam: ne kukam ja za pare, vec ti kao botovski ubaceni element vazdan po ovom forumu. Protivpravno se takve stvari ne mogu i nece regulisati!
Pa tvoj argument zasto ne bi trebao rudnik je neka "uredjenja drustva". Pa puca i meni qurac za tvoja "uredjenja drustva". Mene brina Srbija.
Ovo ilustruje sve sto sam rekao. ;) Sikter... :cool:
Life after lignite: how Lusatia has returned to nature
Lignit, sine, lignit, ne litijum ! :p I ti se usudjujes drugom da prigovaras da je neznalica! :D:hahaha:
Ajde bezi bre tamo!.....:cool:

YujiroHanma

Domaćin
Poruka
3.279
Lignit, sine, lignit, ne litijum ! :p I ti se usudjujes drugom da prigovaras da je neznalica! :D:hahaha:
Ajde bezi bre tamo!.....:cool:

Wtf, ja nisam nigde ni rekao da je litijum. Ali je isto povrsinski kop, a isto moze biti uradjeno i posle litijuma. Jel ti imas barem malo moci logickog rasudjivanja? I kakvi su ovi Ad Hominemi da je neko bot?

27E

Legenda
Poruka
51.452
naslov teme je vrlo glup i vrlo agresivan

razumeo bih da postavljac kaze da je AV pametniji od nj. i to je tacno

ali da pretpostavlja pamet dobrog procenta biraca je bezobrazno. jos jedan jadan pokusaj sa se zavade glasaci za AV. kad vec preko deceniju ne uspeva sto bi sad uspelo

ali, sigurno je da dobar procenat birac jeste pametniji od ds i derivata, cro i sli polikite

Black_star

Elita
Moderator
Poruka
16.356
Wtf, ja nisam nigde ni rekao da je litijum. Ali je isto povrsinski kop, a isto moze biti uradjeno i posle litijuma. Jel ti imas barem malo moci logickog rasudjivanja? I kakvi su ovi Ad Hominemi da je neko bot?
Ma bjaaaaziiii...Si,si, naravno, hau jes nou. :cool: Provaljujem te u gluposti stoleca i jos se javljas...:lol:

Tvin Konza

Elita
Banovan
Poruka
18.999
Samo naosnovu cega smatrate nekig glupim?
Ako je simpatizer režima Vučić-Dveri

Dok to sve odradimo prosao voz prijatelju. Zajebi sa tim ljudska prava - dupe glava glupostima, mi moramo da radimo ako hocemo da se razvijemo.

Ti onda nemas prava kukakti za male plate ako ne podrzvas ovakve istorijske razvojne projekte. Znaci sledeci put kad spomenes male plate, pokri se usima.
Pa da ali moj cilj je da budete što siromašniji

Zato napred Savo Manojlović seoska varalica

SURbel

Buduća legenda
Poruka
36.453
Pogledajte prilog 1263039Pogledajte prilog 1263040

„Protest na godišnjicu kad smo ispali najgluplji na svetu, jer smo odustali od litijuma. Ne znam što su protestvovali ispred Vlade, treba da protestuju ispred Predsedništva. Ljudi, je l’ razumete šta radite ovoj zemlji? Rudnici su nam podigli Majdanpek i Bor. Zi Đin nam drži Bor“, kazao je Vučić, pa dodao:

„Loznici bi pripalo do pet milijardi za 20 godina. To je novac koji u Loznici i Podrinju ne mogu ni da sanjaju. Da me smenite, možda možete, ali ne možete da mi zabranite da mislim svojom glavom i mislim dobro svom narodu. Na proteste će uvek da izađe 10 do 15.000 ljudi. Ima ljudi kojima je to folklor, koji će doći na svaki protest protiv mene. Meni ne možete da promenite mišljenje ni sa 100.000 ljudi, jer znam bolje od vas, jer smo se studiozno bavili time“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, građani su poverovali u teorije zavere, a vođe protesta su „plaćale strane fondacije“.

„Kolovođe su primale novac i uništile zemlju zajedno sa nama koji smobili glupi i naivni da prihvatimo taj bezobrazluk u tu ‘silu’ koja je umislila da može sve, i gorko se kajem zbog toga“, rekao je Vučić.

Podsetimo, juče su u Beogradu održani protesti ekologa, na godišnjicu najmnogoljudnijih protesta koji su organizovani prethodne godine.

https://nova.rs/vesti/drustvo/vucic...luplji-na-svetu-jer-smo-odustali-od-litijuma/

Da li narod i država koji dozvole grupi neznalica naoružanih svojim neznanjem i strahom od nepoznatog, predvođenih “ekologom” koji je to postao kad mu nije izdato odobrenje da napravi svoju ličnu mini hidro centralu (odaziva se na “Ćuta”, bez ikakvih kvalifikacija u oblasti o kojoj bi da se pita) da se ispreče ispred mogućnosti da se počne sa razvojem grana industrije koja će obeležiti naredne decenije, a možda i vekove, imaju prava na budućnost?

Kakvoj to “budućnosti” da se nada država predvođena kalkulantom kao što je AV koji nije imao hrabrosti da spreči moderne ludite da zabrane industrijski progres u Srbiji?

Disclaimer: Nisam član stranke AV, niti primam novac od Rio Tinta i povezanih firmi, za razliku od “ekologa” koje finansiraju austrijski lobiji izvoznika struje.

Да не улазим у праве разлоге ових 'еколога', чињеница је да је Ротшилдов Рио Тинто, где год је био, оставио неку пустош за собом.
Србија није одустала од литијума него од Рио Тинта (надам се).
А литијум је ту, у Србији, спреман за експлоатацију.
Зар нам није исплативије да га ми сами експлоатишемо?

SURbel

Buduća legenda
Poruka
36.453
Kakav mesec, ti znas da se to posle eksploatacije pretvori u ovako nesto?

Izvini sto ovo moram da kazem, ali ovo stvarno potrvdjuje zasto imamo najmanji IQ u Evropi.

r0_61_6904_4909_w1200_h678_fmax.jpg

А ЗАШТО се претвори у 'тако нешто'?
Да се нису појављивале рупе у земљи, као ономад у Петрињи (Хр)?

Главно питање је - треба ли обрадиво земљиште претварати у језеро? То ми не звучи као 'дугорочна инвестиција'. Новци од литијума ће се потрошити, како ће онда људи у том крају зарађивати хлеб? Пецаће по језеру?

Darth Vader

Buduća legenda
Poruka
26.489

Главно питање је - треба ли обрадиво земљиште претварати у језеро? То ми не звучи као 'дугорочна инвестиција'. Новци од литијума ће се потрошити, како ће онда људи у том крају зарађивати хлеб? Пецаће по језеру?
Novci bi se valjda uložili u nešto.
Ja sam za iskopavanje tog Litijuma.
Misliš da će za 50-100 godina Mladenovčani i dalje saditi po tri reda paprike i pet reda krompira i čuvati 20 kokošaka?Ako veruješ u to srećno sa tim.
Pogledaj ovu temu.
Ko je protiv iskopavanja Litijuma?
Nesrbi.Da li znaš šta su po nacionalnosti ovi forumaši koji glume zelene na ovoj temi?Ne svi ali deo njih.
Da li misliš da oni žele dobro Srbiji?
Da li @Leonidas_of_Sparta želi dobro Srbiji?

moonja..

Buduća legenda
Poruka
31.404

Ne, nego će lepo da unovče svoje kolibe i presele se negde drugde, to najviše vole, a na to vlast i računa.
Kad im dođe na vrata ponovo, onda je pitanje da li će da ima vremena da pobegne negdeo gde od eko katastrofe . U Srbiji def.ne.

SURbel

Buduća legenda
Poruka
36.453
Novci bi se valjda uložili u nešto.
Ja sam za iskopavanje tog Litijuma.
Misliš da će za 50-100 godina Mladenovčani i dalje saditi po tri reda paprike i pet reda krompira i čuvati 20 kokošaka?Ako veruješ u to srećno sa tim.
Pogledaj ovu temu.
Ko je protiv iskopavanja Litijuma?
Nesrbi.Da li znaš šta su po nacionalnosti ovi forumaši koji glume zelene na ovoj temi?Ne svi ali deo njih.
Da li misliš da oni žele dobro Srbiji?
Da li @Leonidas_of_Sparta želi dobro Srbiji?

Прескочио си некако моју претходну поруку.
Прочитај, па да наставимо.

Darth Vader

Buduća legenda
Poruka
26.489
Да не улазим у праве разлоге ових 'еколога', чињеница је да је Ротшилдов Рио Тинто, где год је био, оставио неку пустош за собом.
Србија није одустала од литијума него од Рио Тинта (надам се).
А литијум је ту, у Србији, спреман за експлоатацију.
Зар нам није исплативије да га ми сами експлоатишемо?
Dobro.Ajde da ga sami eksploatišemo.
Mislim da prvo ne znamo kako sami a i da znamo neće nam dati.Ko eksploatiše saudijsku naftu?Saudijci i ko još?
Pa pre bi nas sve pobili nego nam dali da se bogatimo sami a da oni ne uzmu deo ne kolača nego torte. :/

SURbel

Buduća legenda
Poruka
36.453
Dobro.Ajde da ga sami eksploatišemo.
Mislim da prvo ne znamo kako sami a i da znamo neće nam dati.Ko eksploatiše saudijsku naftu?Saudijci i ko još?
Pa pre bi nas sve pobili nego nam dali da se bogatimo sami a da oni ne uzmu deo ne kolača nego torte. :/

Који "они"?

Мени није јасно ни шта ће Кинези у Бору...
Јел' ми немамо рударе, инжењере, стручњаке?

Darth Vader

Buduća legenda
Poruka
26.489
Који "они"?

Мени није јасно ни шта ће Кинези у Бору...
Јел' ми немамо рударе, инжењере, стручњаке?
Isti oni koji ispumpavaju saudijsku naftu zajedno sa Saudijcima.
Hajde uozbilji se.Koji oni.Krupan globalni kapitalizam u našem slučaju oličen kroz tu firmu koju smo odbili.
Kopaćemo mi..da ne kažem šta.

SURbel

Buduća legenda
Poruka
36.453
Isti oni koji ispumpavaju saudijsku naftu zajedno sa Saudijcima.
Hajde uozbilji se.Koji oni.Krupan globalni kapitalizam u našem slučaju oličen kroz tu firmu koju smo odbili.
Kopaćemo mi..da ne kažem šta.

Видели смо тај "крупан глобални капитализам" са УС Стилом. :roll:
Јесте то крупан глобални капитализам, али за њих, не и за нас. Тај 'крупан глобални капитализам' гледа СВОЈ интерес, не бави се туђим.
Дакле, у се и у своје кљусе.

Darth Vader

Buduća legenda
Poruka
26.489
Видели смо тај "крупан глобални капитализам" са УС Стилом. :roll:
Јесте то крупан глобални капитализам, али за њих, не и за нас. Тај 'крупан глобални капитализам' гледа СВОЈ интерес, не бави се туђим.
Дакле, у се и у своје кљусе.
Aaaaaaa...razumi da sam ja za to što ti kažeš.Ali hajde.Evo.Šta ćemo.Kako ćemo.Kad ćemo.Ko će.Ko smo uopšte to mi.
???!!!!!????

mario80

Buduća legenda
Poruka
44.811
Rio Tinto radi danas iskljucivo po vukojebinama, gde nema zakona, jer svugde gde rade ostavljaju povrsinu Meseca...
Mogli bi oni i u civilizovanim zemljama, ali bi morali toliko da plate, da im se ne bi isplatilo...
U srbiji bi isto radili za dž jedino da se tale sa megadens naprednjacima. Narod po crvenu i parizer da glaba.

SURbel

Buduća legenda
Poruka
36.453
U čijem je interesu bilo da se ne pokrene iskopavanje Litijuma?
Hrvati?-da Srbija ostane zaostala i ne prestigne ih ekonomski samim tim i politički.
Kinezi?-da posle oni iskopavaju.

Ko je finansirao Ćutu?

Али, то је сасвим небитно, шире гледано. Губљење времена на тражење 'кривца'.
Ајмо конкретну акцију - свету треба нешто што ми имамо, идеална прилика да зарадимо (док му треба).
Не видим ниједан разлог да профит делимо с неким страним компанијама.