Poražavajući podaci: Neverovatan broj bankrota u Nemačkoj!

Da li imate ono različite zone kao mi, tipa, zelena plava, crvena u zavinsosti od potrošnje?
Imamo. Ja sam u "bijelom".
https://www.hep.hr/ods/korisnici/kucanstvo/tarifni-modeli/34
1000009618.jpg

Nestajete. Plači.

Imao si zadnjih 20 godina hiljadu prilika da se odrekneš Satane (Rusije).

Ali izigravao si Jazida, poklonika đavola
Jel to pre ili posle sto siluju neko nesrecno dete ili sta ti zapadni degenerici? Pa vam ti debilni narativi izviru iz supljina? Pratite svoje gazde sa zapada ili sta?
Kako napreduje ona inicijativa za legalizaciju pedofilije sto promovisete?

Sto vam je toliko skup kilovat? Ja sma mislio da su ovi nasi lopovi, ali vasi su stvarno....
Pa oduvijek je to tako kod nas. Prije 10-15 godina se kWh kretao oko 1-1.05kn (oko 0.138€). Tak da nije to kod nas od nedavno, to je stalno tako.
Što bi tek rekao za vodu? 1 kubik vode plaćam 2.4242€, plus 3.8€ nekakav fiksni dio. Evo stigao mi račun od vodovoda za oko 19 kubika oko 48€.

Pa oduvijek je to tako kod nas. Prije 10-15 godina se kWh kretao oko 1-1.05kn (oko 0.138€). Tak da nije to kod nas od nedavno, to je stalno tako.
Što bi tek rekao za vodu? 1 kubik vode plaćam 2.4242€, plus 3.8€ nekakav fiksni dio. Evo stigao mi račun od vodovoda za oko 19 kubika oko 48€.
Bojim se da ce i kod nas uskoro da krenu da poskupljije i da nas deru... sve ti rade , samo da te opljackaju...

Bojim se da ce i kod nas uskoro da krenu da poskupljije i da nas deru... sve ti rade , samo da te opljackaju...
Opet, to nije ništa novo kod nas. To je tako već duže vrijeme. Istina je nešto skuplje nego prije, ali ništa drastično. Poskupilo je pred 4-5 godina kad su počeli naplaćivati pročistač. Prije toga je poskupila 2015. na 16.9kn (2.243€ po kubiku).

Evo stigao mi račun od vodovoda za oko 19 kubika oko 48€
ja im to pricam: sada kukaju na struju, benzin, gas, ali kukace za vodu tek, mi ameri i po 150 dolara, isto deo za kanalizaciju, deo za kisnicu, deo za kurty i murty pa plati, ili se ne kupaj
juce sipam casy, vidim hlor sve belo, ma reko' imam flasiranu

Poražavajući podaci: Neverovatan broj bankrota u Nemačkoj!!!​

Nemačka privredna kriza ne prolazi i broj firmi koje bankrotiraju raste. Prošle godine, proceduru zbog insolvencije pokrenulo je njih 16,8 odsto više nego 2023.
Izvor: dpa
Poražavajući podaci: Neverovatan broj bankrota u Nemačkoj

Billion Photos/Shutterstock
U decembru je bankrot prijavilo 13,8 odsto preduzeća više nego 12 meseci ranije, saopštio je nacionalni zavod za statistiku Destatis.
Pritom, podaci pokrivaju samo slučajeve bankrota u kojima je pravosuđe povuklo barem prvi korak po prijavi, a za to treba oko tri meseca. Prema tome, poslednji mesec sa kompletnim podacima je oktobar. Sudovi su u tom mesecu reagovali na 2.012 prijava korporativnog bankrota, čak 35,9 odsto više nego oktobra 2023.
Poverioci su od firmi u postupku bankrota u oktobru potraživali ukupno oko 3,8 milijardi evra, u poređenju sa 1,6 milijardi evra 12 meseci ranije, piše agencija DPA.
Epidemija bankrota je "jasan signal upozorenja" o stanju nemačke ekonomije, ocenio je glavni analitičar Nemačke trgovinske i industrijske komore (DIHK) Folker Trajer.
"Broj korporativnih bankrota u oktobru najveći je u poslednjih 10 godina", rekao je Trajer.
Prema statističarima, u oktobru je bankrotiralo 5,9 na svakih 10.000 domaćih firmi. Najviše bankrota bilo je u sektorima transporta, skladištenja, građevinarstva i ugostiteljstva.
Broj bankrotiranih fizičkih lica u oktobru je porastao za 10,8 odsto međugodišnje, na 6.237.

https://www.b92.net/biz/svet/vesti/...mackoj-najveci-u-poslednjih-deset-godina/vest

Nemacka je na putu propasti.... Tako je to kad jedna drzava donosi odluke na sopstvenu stetu

Bez slobode i nezavisnosti u odlucivanju bilo kakav prosperitet drzave i naroda je nemoguc.

Osnov propasti Nemacke je slepo izvrsavanje svih naloga Vasingtona koji su na direktnu nemacku stetu.

Sve sto vazi za Nemce vazi i za nas. Evropa bez ruskih resursa nema buducnost.
Stiže ih Božja kazna śto su podržali raspad SFRJ
Tad im je bilo lepo al što i drugima da bude?

Uzgred, najbitnija stvar koju bratjuska Tihi zaboravlja. Nije isto kao jedan prosecni Madjar iz Homezervarsahelja plati 3,000 kWh struje (ko bre trosi kuci toliko struje) i njegov parnjak iz Rosenhaima u Bavarskoj plati tu istu kolicinu struje. Madjar da 248 eura za tu struju a Bavarac 865 eura. No, no, i jos jednom NO, Madjar ima prosecnu platu 1,010 eura a Bavarac 4,190 eura ili 4 puta vise. Madjaru ostaje 760 eura za sve ostale troskove u mesecu a Bavarcu 3,325 jurica.

Mislim da je mnogo lakse preziveti mesec sa 3,325 jurica nego sa 760, pa cak i u odnosu cena Nemacka/Madjarska.

Ali opet, pisali smo o propasti industrije i cenama energije za industriju a ne za domacinstva. Mozda propadne VW zbog cena struje, BMW i MB nece a u Madjarskoj iovako nikakve vece (pogotovo domace) industrije nema pa nema sta ni da propadne.

ja im to pricam: sada kukaju na struju, benzin, gas, ali kukace za vodu tek, mi ameri i po 150 dolara, isto deo za kanalizaciju, deo za kisnicu, deo za kurty i murty pa plati, ili se ne kupaj
juce sipam casy, vidim hlor sve belo, ma reko' imam flasiranu
Tako i kod nas. Sama voda je oko 1€. Ostalih 1.4€ su odvodnja, pročišćavanje, nekakve naknade i PDV.

Ja recimo nemam pojma koliko potrosim struje, znao sam mozda pre 15 godina ali znam da je KWh negde oko 0,08 eura (kad se preracuna srednja tarifa, oni ui stanovima trose i manje pa ne upadnu u srednju tarifu). Znam da platim na dva meseca oko 190 c$ (npalata je na 2 meseca) odnosno ni ne primetim kada mi skinu tu kintu sa racuna. Zezam se sa suprugom da za kafu u lokalnom kafeu potrosimo 2-3 puta vise love na mesec dana nego za struju kuci. A kad razmislim, nije zezanje, to je istina.

Nemačka privredna kriza ne prolazi i broj firmi koje bankrotiraju raste. Prošle godine, proceduru zbog insolvencije pokrenulo je njih 16,8 odsto više nego 2023.

U decembru je bankrot prijavilo 13,8 odsto preduzeća više nego 12 meseci ranije, saopštio je nacionalni zavod za statistiku Destatis.
Pritom, podaci pokrivaju samo slučajeve bankrota u kojima je pravosuđe povuklo barem prvi korak po prijavi, a za to treba oko tri meseca. Prema tome, poslednji mesec sa kompletnim podacima je oktobar. Sudovi su u tom mesecu reagovali na 2.012 prijava korporativnog bankrota, čak 35,9 odsto više nego oktobra 2023.
Poverioci su od firmi u postupku bankrota u oktobru potraživali ukupno oko 3,8 milijardi evra, u poređenju sa 1,6 milijardi evra 12 meseci ranije, piše agencija DPA.
Epidemija bankrota je "jasan signal upozorenja" o stanju nemačke ekonomije, ocenio je glavni analitičar Nemačke trgovinske i industrijske komore (DIHK) Folker Trajer.
"Broj korporativnih bankrota u oktobru najveći je u poslednjih 10 godina", rekao je Trajer.
Prema statističarima, u oktobru je bankrotiralo 5,9 na svakih 10.000 domaćih firmi. Najviše bankrota bilo je u sektorima transporta, skladištenja, građevinarstva i ugostiteljstva.
Broj bankrotiranih fizičkih lica u oktobru je porastao za 10,8 odsto međugodišnje, na 6.237.

https://www.b92.net/biz/svet/vesti/...mackoj-najveci-u-poslednjih-deset-godina/vest

Nemacka je na putu propasti.... Tako je to kad jedna drzava donosi odluke na sopstvenu stetu

Bez slobode i nezavisnosti u odlucivanju bilo kakav prosperitet drzave i naroda je nemoguc.

Osnov propasti Nemacke je slepo izvrsavanje svih naloga Vasingtona koji su na direktnu nemacku stetu.

@Frederick_ Da ipak skupimo kintu za dve karte Flixbusom, za povratak kući?

Trgovac nameštajem Vejfer povlači se sa nemačkog tržišta nakon 15 godina i planira da ukine oko 730 radnih mesta širom sveta – što odgovara oko tri odsto ukupne radne snage.
Ova odluka je deo strateškog preusmeravanja grupe koja će se u budućnosti fokusirati na stacionarnu maloprodaju i druga područja rasta. Kompanija je ovo objavila u petak.
E ovo ako ne ubedi coveka da je Njemacka propala, ne znam sta bi drugo moglo
U bundestagu haos, ministri placu, poslanici vriste od straha!

:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

https://biznis.rs/vesti/svet/u-rusiji-ostalo-2-000-stranih-kompanija-1-600-napustilo-biznis/

Back