Poražavajući podaci: Neverovatan broj bankrota u Nemačkoj!

odoh da popijem casu vina u cast propasti krvnog neprijatelja srpskog naroda i drzave u proteklih 200 godina - Genocidne Nacisticke Nemacke

A ti kako hoces

Ja se radujem nemackoj propasti

Slaba Nemacka = Jaka Srbija

I obratno. Nemacka kad god je jaka sikanira , porobljava, pljacka, i ubija oko sebe.
Glupi Cercil je uprskao stvar. Ruzvelt i Staljin su hteli da je pocepaju kao drzavu i podele komsijama zbog razmera nacistickih zlocina u WW2 ali Cercil je odbio. Ti Englezi uvek prave neka sranja.

Naravno da više nema crvene opasnosti kad smo je mi uništili.
Baš kao što sada gazimo tvoju sadašnju fiksaciju Putina.
a sta mene prozivas ako je tramp sa njim fasciniran?
meni je samo bilo bitno da imamo kakav-takav front protiv soros-bajden bandita, da ubedimo narod da su oni zlo, i moras da nam priznas da smo uspeli
putin je obnovio nuklearnu trijadu, mislim nije sala, bije ruja da razbija nafo patku, a bez grenlanda mi smo izlozeni, pa ne mozemo da ga potcenjujemo, nismo ludi valjda?

Poslednja izmena:
odoh da popijem casu vina u cast propasti krvnog neprijatelja srpskog naroda i drzave u proteklih 200 godina - Genocidne Nacisticke Nemacke

A ti kako hoces

Ja se radujem nemackoj propasti

Slaba Nemacka = Jaka Srbija

I obratno. Nemacka kad god je jaka sikanira , porobljava, pljacka, i ubija oko sebe.
Taj krvni neprijatelj hrani bar 500 hiljada Srbadije direktno i indirektno (njihovih blizih) jos najmanje toliko. I to decenijama.
Rusi za to 15 godina isusise rezerve nafte u Panonskoj niziji koja pripada Srbiji, za dzaba. Isusuju vam i novcanike sa najskupljim gorivom u okolnim zemljama, onako bratski, cak iako ste teski rusofili. Mogu misliti na sta bi licila Srbija da su bar 50 godina upravljali njom.

Ah da, brane i Kosovo tako da srpski policajci, vojnici, zvanicnici i poreznici nogom ne mogu da kroce na Kosovo. Ako cemo o necemu sto je politicki gotova prica a nema veze sa finasijama ( mada je bratjuska Tihi zapoceo pricu o ekonomskim temama).

Izračunaj sam, EU privreda je 20 puta veća od ruske.

Vidiš da si pogrešio što si upisao politikantske nauke, kada je Ekonomija majka celog multiverzuma.

URRAAAAAA!!!!!

Важи...z:poz:...Џегоњо

---
"Добра немачка политика се заснива на добрим договорима са Русијом" - Чика Бизмарк....:kafa:

И прдне економија у чабар, без политикологије....

Glupi Cercil je uprskao stvar. Ruzvelt i Staljin su hteli da je pocepaju kao drzavu i podele komsijama zbog razmera nacistickih zlocina u WW2 ali Cercil je odbio. Ti Englezi uvek prave neka sranja.
Glupi Cercil je gle bio premijer neke (ozbiljne) drzave, dzravnik i vojskovodja, pisac... dokle smo mi pametni ali smo samo forumasi na ovom mestu. Sta bi Cercil tek uradio da je bio pametan kao forumasi...

Taj krvni neprijatelj hrani bar 500 hiljada Srbadije direktno i indirektno (njihovih blizih) jos najmanje toliko. I to decenijama.
Rusi za to vreme isusise rezerve nafte u Panonskoj niziji koja pripada Srbiji, za dzaba. Isusuju vam i novcanike sa najskupljim gorivom u okolnim zemljama, onako bratski, cak iako ste teski rusofili.

Ah da, brane i Kosovo tako da srpski policajci, vojnici, zvanicnici i poreznici nogom ne mogu da kroce na Kosovo. Ako cemo o necemu sto je politicki gotova prica a nema veze sa finasijama ( mada je bratjuska Tihi zapoceo pricu o ekonomskim temama).

Зар се Немачка не храни нама и другима.

Тешко да се ми хранимо њима...z:(

Poslednja izmena:
Rusi za to vreme isusise rezerve nafte u Panonskoj niziji koja pripada Srbiji, za dzaba. Isusuju vam i novcanike sa najskupljim gorivom u okolnim zemljama, onako bratski, cak iako ste teski rusofili.

Pa sta da radimo neka traze posao u Kini i Rusiji, kad Nemacka propadne.

Nismo mi krivi sto Nemci donose pogresne odluke.

Glupi Cercil je gle bio premijer neke (ozbiljne) drzave, dzravnik i vojskovodja, pisac... dokle smo mi pametni ali smo samo forumasi na ovom mestu. Sta bi Cercil tek uradio da je bio pametan kao forumasi...

Па, јесте паметан.

Зајебо и издао свог савезника Дражу, а прихватио Броза

Pa sta da radimo neka traze posao u Kini i Rusiji, kad Nemacka propadne.

Nismo mi krivi sto Nemci donose pogresne odluke.
Tavarisc Tihi, ti su cisti genije a nisi ni covek koji je los u dushi, savet ti je do dzadza. To je briga o bliznjim sunarodnicima. Cista ljubav ka saplemenicima.
No, rekoh, treba da budes angazovaniji i da otvoris oci nerazumnim milionima Srbalja koji odose na Zapad... proglasice te za sveca za tvog zivota.

Tavarisc Tihi, ti su cisti genije a nisi ni covek koji je los u dushi, savet ti je do dzadza. To je briga o bliznjim sunarodnicima. Cista ljubav ka saplemenicima.
No, rekoh, treba da budes angazovaniji i da otvoris oci nerazumnim milionima Srbalja koji odose na Zapad... proglasice te za sveca za tvog zivota.

Treba voditi politiku kao sto je vode Madjari

A to je politika "umiljato jagnje dve majke sisa"

S svima graditi prijateljstva i odbijati da se svrstavas u tabore. Jer to donosi stetu.

Nama je potrebnija 1000 puta Rusija od Amerike. Jer Rusija ima resurse koje mi trebamo i na kojima pociva svaka ekonomija - jeftinu naftu, gas, uranijum, aluminijum, celik.

Poražavajući podaci: Neverovatan broj bankrota u Nemačkoj!!!​

Nemačka privredna kriza ne prolazi i broj firmi koje bankrotiraju raste. Prošle godine, proceduru zbog insolvencije pokrenulo je njih 16,8 odsto više nego 2023.
Izvor: dpa
Poražavajući podaci: Neverovatan broj bankrota u Nemačkoj

Billion Photos/Shutterstock
U decembru je bankrot prijavilo 13,8 odsto preduzeća više nego 12 meseci ranije, saopštio je nacionalni zavod za statistiku Destatis.
Pritom, podaci pokrivaju samo slučajeve bankrota u kojima je pravosuđe povuklo barem prvi korak po prijavi, a za to treba oko tri meseca. Prema tome, poslednji mesec sa kompletnim podacima je oktobar. Sudovi su u tom mesecu reagovali na 2.012 prijava korporativnog bankrota, čak 35,9 odsto više nego oktobra 2023.
Poverioci su od firmi u postupku bankrota u oktobru potraživali ukupno oko 3,8 milijardi evra, u poređenju sa 1,6 milijardi evra 12 meseci ranije, piše agencija DPA.
Epidemija bankrota je "jasan signal upozorenja" o stanju nemačke ekonomije, ocenio je glavni analitičar Nemačke trgovinske i industrijske komore (DIHK) Folker Trajer.
"Broj korporativnih bankrota u oktobru najveći je u poslednjih 10 godina", rekao je Trajer.
Prema statističarima, u oktobru je bankrotiralo 5,9 na svakih 10.000 domaćih firmi. Najviše bankrota bilo je u sektorima transporta, skladištenja, građevinarstva i ugostiteljstva.
Broj bankrotiranih fizičkih lica u oktobru je porastao za 10,8 odsto međugodišnje, na 6.237.

https://www.b92.net/biz/svet/vesti/...mackoj-najveci-u-poslednjih-deset-godina/vest

Nemacka je na putu propasti.... Tako je to kad jedna drzava donosi odluke na sopstvenu stetu

Bez slobode i nezavisnosti u odlucivanju bilo kakav prosperitet drzave i naroda je nemoguc.

Osnov propasti Nemacke je slepo izvrsavanje svih naloga Vasingtona koji su na direktnu nemacku stetu.

Sve sto vazi za Nemce vazi i za nas. Evropa bez ruskih resursa nema buducnost.
DVADESET I JEDNA GODINA KAKO PREDVIDJAMO I NADAMO SE TU NA FORUMU PADU JAMERIKE I SVABA.

JEL NAPOKON POCELO? MAJKU IM BRLJAVU!

Treba voditi politiku kao sto je vode Madjari

A to je politika "umiljato jagnje dve majke sisa"

S svima graditi prijateljstva i odbijati da se svrstavas u tabore. Jer to donosi stetu.

Nama je potrebnija 1000 puta Rusija od Amerike. Jer Rusija ima resurse koje mi trebamo i na kojima pociva svaka ekonomija - jeftinu naftu, gas, uranijum, aluminijum, celik.
Zasta bi ti koristio ruski uranijum? Za nuklearne elektare svakako ne bi, sem sto nemamo nijednu izgradjenu imamo i moratorijum na gradnju istih - sa obzirom na raspolozenje naroda posle Jadra ne verujem da ce skoro ukidati taj moratorijum. Ostaje da bi taj uranijum koristio za proizvodnju nuklearnih bombi a to ti ne bi dozvolili ni Rusi ni Kinezi ako vec ne bi USA i EU. Ruski gas i nafta vise ne mogu stici u Srbiju sem ako EU ne skine sankcije Rusiji - a to ce biti samo kad Put.tler bude u Hagu ili na groblju a Rusija bude placala ratne reparacije Ukrajini i EU. Opsss...

I nisi iskomemntarisao kako su glupi nametnuli tako pametnome tebi svoju volju, cisto da znamo sta te omelo..

Poslednja izmena:

Back