Poražavajući podaci: Neverovatan broj bankrota u Nemačkoj!

Тихи

Starosedelac
Poruka
174.323

Poražavajući podaci: Neverovatan broj bankrota u Nemačkoj!!!​

Nemačka privredna kriza ne prolazi i broj firmi koje bankrotiraju raste. Prošle godine, proceduru zbog insolvencije pokrenulo je njih 16,8 odsto više nego 2023.
Izvor: dpa
Poražavajući podaci: Neverovatan broj bankrota u Nemačkoj

Billion Photos/Shutterstock
U decembru je bankrot prijavilo 13,8 odsto preduzeća više nego 12 meseci ranije, saopštio je nacionalni zavod za statistiku Destatis.
Pritom, podaci pokrivaju samo slučajeve bankrota u kojima je pravosuđe povuklo barem prvi korak po prijavi, a za to treba oko tri meseca. Prema tome, poslednji mesec sa kompletnim podacima je oktobar. Sudovi su u tom mesecu reagovali na 2.012 prijava korporativnog bankrota, čak 35,9 odsto više nego oktobra 2023.
Poverioci su od firmi u postupku bankrota u oktobru potraživali ukupno oko 3,8 milijardi evra, u poređenju sa 1,6 milijardi evra 12 meseci ranije, piše agencija DPA.
Epidemija bankrota je "jasan signal upozorenja" o stanju nemačke ekonomije, ocenio je glavni analitičar Nemačke trgovinske i industrijske komore (DIHK) Folker Trajer.
"Broj korporativnih bankrota u oktobru najveći je u poslednjih 10 godina", rekao je Trajer.
Prema statističarima, u oktobru je bankrotiralo 5,9 na svakih 10.000 domaćih firmi. Najviše bankrota bilo je u sektorima transporta, skladištenja, građevinarstva i ugostiteljstva.
Broj bankrotiranih fizičkih lica u oktobru je porastao za 10,8 odsto međugodišnje, na 6.237.

https://www.b92.net/biz/svet/vesti/...mackoj-najveci-u-poslednjih-deset-godina/vest

Nemacka je na putu propasti.... Tako je to kad jedna drzava donosi odluke na sopstvenu stetu

Bez slobode i nezavisnosti u odlucivanju bilo kakav prosperitet drzave i naroda je nemoguc.

Osnov propasti Nemacke je slepo izvrsavanje svih naloga Vasingtona koji su na direktnu nemacku stetu.

Sve sto vazi za Nemce vazi i za nas. Evropa bez ruskih resursa nema buducnost.

Još jedan popularni trgovinski lanac se seli iz države: Radnici ostali na ulici​

Popularni trgovac nameštajem Vejfer povlači se iz Nemačke i ukida stotine radnih mesta širom sveta.
Izvor: Fenix magazin
Još jedan popularni trgovinski lanac se seli iz države: Radnici ostali na ulici

Shutterstock/ArtMediaWorx
Trgovac nameštajem želi da se u budućnosti koncentrše na druga tržišta, pišu nemački mediji.
Trgovac nameštajem Vejfer povlači se sa nemačkog tržišta nakon 15 godina i planira da ukine oko 730 radnih mesta širom sveta – što odgovara oko tri odsto ukupne radne snage.
Ova odluka je deo strateškog preusmeravanja grupe koja će se u budućnosti fokusirati na stacionarnu maloprodaju i druga područja rasta. Kompanija je ovo objavila u petak.

"Skaliranje našeg tržišnog udela i poboljšanje jedinčnih troškova na nemačkom tržištu pokazalo se teškim.“ Razlozi za to su slabi ekonomski uslovi, niska svest o brendu i ograničena veličina ponude. Novac kompanije bilo bi bolje potrošiti na druge inicijative rasta", rekao je Shah.

Vejfer očekuje visoke troškove restrukturiranja​

Najavljena otpuštanja posebno pogađaju radnike u skladištima, korisničkoj službi i korporativnim sektorima.

Otprilike polovina pogođenih radnika mogla bi da ostane u kompaniji ako bi bili voljni da se presele na lokacije kao što su London ili Boston, izjavila je finansijska direktorka Kate Gulliver.

"Duboko nam je stalo do tima u Nemačkoj i cenimo njihov rad. Međutim, verujemo da je ovo pravi naredni korak za kompaniju", rekla je Gulliver.

Vejfer očekuje da će ih restrukturiranje koštati između 102 i 111 miliona dolara. Troškovi uključuju otpremnine, socijalne naknade i troškove za zatvaranje objekata.

Vejfer planira da reinvestira većinu budućih ušteda od restrukturiranja u svoje fizičke maloprodajne planove i širenje na svoje preostale međunarodne lokacije. Kako pišu nemački mediji, od 2020. godine kompanija ne može da zabeleži nijednu godišnju neto dobit.

Super, kad propadnu ti nemacki proizvodjaci automobila onda ces ti bratjuska Tihi da vozis ruski tenk od kuce do pijaca. Ako neki preostane iza Ukrajinaca...

Pa sta da radimo? Nas niko nista ne pita.

Pametan se uci na tudjim greskama

A glup na svojim

A naravoucenije ove price jeste da sa Rusima treba odrzavati prisne odnose , jer ko to radi zivi lepo i drzava mu napreduje.

Ko se sa Rusima svadja, ratuje, uvodi im sankcije - to mu se vraca u glavu poput bumeranga u vidu propasti domace privrede i naroda.

sad idemo novi krug
ove nedelje puca Nemačka
sledeće Amerika
one tamo Austrija etc
Vi ocito ne kapirate da pucanje znaci znatno losije stanje u odnosu na predjasnji sopstveni nivo a ne u odnosu na Srbiju. Ja sam u Swe i sad je znatno losije nego pre 15 godina. U svakom smislu. Neko ce reci da je to pucanje, neko drugi, da je kriza, politicari da je " izazov", kod njih su reci problem, pucanje i slicno ionako zabranjene.

Vi ocito ne kapirate da pucanje znaci znatno losije stanje u odnosu na predjasnji sopstveni nivo a ne u odnosu na Srbiju. Ja sam u Swe i sad je znatno losije nego pre 15 godina. U svakom smislu. Neko ce reci da je to pucanje, neko drugi, da je kriza, politicari da je " izazov", kod njih su reci problem, pucanje i slicno ionako zabranjene.
i jel si pukao

Amerika i EU traze od nas "da uskladimo politiku sa njima" tj da uvedemo Rusiji sankcije.

Ovi zaslepljeni i antisrpski orijentisani forumasi poput @dlugomir @Bokisha011 @Dе Sisti ja podrzavaju tako nesto .

Kuda to vodi vidimo na primeru Nemacke.

VODI U TOTALNU PROPAST!!!

I jel sad mi treba da pojedemo gomno kao Nemci da shvatimo da nije ukusno i da smrdi?

Ja mislim da ne treba vec da izvucemo pouku iz ove nemacke propasti.

A to je da vodimo prema Rusiji politiku bratstva i jedinstva a ne politiku sukoba, sankcija i ratova sto trazi zapad od nas!

Како ће се Немачка извући ако не може да направи неки рат?
никако, то и јесте био план, када се утуку комунисти да се немачка елиминише и растури еез, мора глобално да се размишља у 21. веку, 20. је било друго време, црвена опасност које више нема

тихи је у праву, они не могу да се изборе ни са кинеском аутоиндустријом, какав е драјв бакрачи које овај изнад помиње, то је прошлост

Pa sta da radimo? Nas niko nista ne pita.

Pametan se uci na tudjim greskama

A glup na svojim

A naravoucenije ove price jeste da sa Rusima treba odrzavati prisne odnose , jer ko to radi zivi lepo i drzava mu napreduje.

Ko se sa Rusima svadja, ratuje, uvodi im sankcije - to mu se vraca u glavu poput bumeranga u vidu propasti domace privrede i naroda.
Jeste, sve te zemlje koje sa Rusima imaju odlicne odnose lepo zive i drzave im napreduju ( Belorusija, Jermenija, Iran, Sev.Koreja, Venecuela) a EU propada i narod tamo ekstremno lose zivi.

Tavarisch Tihi, trebao bi malo vise da se ukljucis u promovisanje dobrog zivota u Rusiji i dzravama koje imaju prijateljske odnose sa njom, ozbiljno. Ovako zaludjeni i neobavesteni Srbi zalutase u te propale drzave Zapada, niko im do sad nije otvorio oci da lutaju u zivotu i da su otisli na pogresnu stranu. Sve zato sto ti nisi dovoljno aktivan u promovisanju "istine".

ali nećeš se vratiti pre ćeš u popucaloj Šveciji ljubiti stope svom gej komšiluku i grliti pedersku zastavu

takav si ti patrijota
To kakav sam ja covek i da li sam patriota nije tvoj problem. Kao ni to da li ostajem ovde ili imam druge planove. Kad nemas argumente u diskusiji onda posezes za stosevima iz kafane u Ripnju.

Amerika i EU traze od nas "da uskladimo politiku sa njima" tj da uvedemo Rusiji sankcije.

Ovi zaslepljeni i antisrpski orijentisani forumasi poput @dlugomir @Bokisha011 @Dе Sisti ja podrzavaju tako nesto .

Kuda to vodi vidimo na primeru Nemacke.

VODI U TOTALNU PROPAST!!!

I jel sad mi treba da pojedemo gomno kao Nemci da shvatimo da nije ukusno i da smrdi?

Ja mislim da ne treba vec da izvucemo pouku iz ove nemacke propasti.

A to je da vodimo prema Rusiji politiku bratstva i jedinstva a ne politiku sukoba, sankcija i ratova sto trazi zapad od nas!

То они траже од Вучића.

Нас неће нико ништа питати

Jeste, sve te zemlje koje sa Rusima imaju odlicne odnose lepo zive i drzave im napreduju ( Belorusija, Jermenija, Iran, Sev.Koreja, Venecuela) a EU propada i narod tamo ekstremno lose zivi.

Tavarisch Tihi, trebao bi malo vise da se ukljucis u promovisanje dobrog zivota u Rusiji i dzravama koje imaju prijateljske odnose sa njom, ozbiljno. Ovako zaludjeni i neobavesteni Srbi zalutase u te propale drzave Zapada, niko im do sad nije otvorio oci da lutaju u zivotu i da su otisli na pogresnu stranu. Sve zato sto ti nisi dovoljno aktivan u promovisanju "istine".

Зар не мислиш да је Европа највећи губитник транзиције

odoh da popijem casu vina u cast propasti krvnog neprijatelja srpskog naroda i drzave u proteklih 200 godina - Genocidne Nacisticke Nemacke

A ti kako hoces

Ja se radujem nemackoj propasti

Slaba Nemacka = Jaka Srbija

I obratno. Nemacka kad god je jaka sikanira , porobljava, pljacka, i ubija oko sebe.

никако, то и јесте био план, када се утуку комунисти да се немачка елиминише и растури еез, мора глобално да се размишља у 21. веку, 20. је било друго време, црвена опасност које више нема

тихи је у праву, они не могу да се изборе ни са кинеском аутоиндустријом, какав е драјв бакрачи које овај изнад помиње, то је прошлост
Naravno da više nema crvene opasnosti kad smo je mi uništili.
Baš kao što sada gazimo tvoju sadašnju fiksaciju Putina.

Back