ПОРАЗ КОЈИ ЈЕ ЗАПАДУ НАЈТЕЖЕ ПАО: Како је Путин Русију излечио од “холандске болести

Ma da, ti si stručnjak za Rusiju, jer živiš u njoj već...koliko godina?
Ili ti silno "znanje" dolazi iz zapadnjačkih medija?

Niti sam napisao da je Rusija jedva dočekala sankcije, niti da one nemaju nikavog uticaja na njenu privredu.
Kao ni razlog za čuvenu kontramantru "da zapad neće propasti".
Samo činjenice - da je Rusija od uvoznika pšenice, postala izvoznik iste, kao i mnogih drugih poljoprivrednih proizvoda.
I da Rusi neće crkavati od gladi (ne znam ni odakle takve gluposti o gladovanju).

Nešto se ne sećam da se Putin hvalio nekim bogatstvom?
Podseti me na to.
A to što je Ruski BDP na nivou nekih manjih država - pa bio je i Kineski BDP manji od BDP-a Tajvana - a pogledaj kakva je situacija danas.
Stvari se menjaju, kada imaš ljude koji su sposobni da ih menjaju.
Upravo to i jeste razlog za sankcije Rusiji.
Kao što je i razvoj Carske Rusije, države sa ogromnim resursima - doveo do izazivanja I svetskog rata i Komunističke revolucije u pozadini fronta, u Rusiji.
To da zapad ne želi jaku Rusiju, kojom vladaju Rusi - jasno je i debilu.
A možeš milsiti tek - koliko je jasno iole pametnijim ljudima.
I sve im je teže prodati zapadnjačko sviranje q***u o propadanju Rusije, o Putinu mafijašu (a kod njih se najbogatiji ljudi obogatili nošenjem džakova: Rotšildi, Rokfeleri, Britanska kraljevska kuća,... kako oni dodjeoše do silnog bogatstva? Umeš li to da objasniš, ti - koji si takav svetski čovek?).

I kakve veze ima Djilas - lokalna profuknjača iz klasične Masonko-Udbaško-Komunjarske bande, sa Crkotinom koja deluje globalno i izaziva krvoproliće u brojnim zemljama širom sveta?
I koji samo u Srbiji ima 162 bande, koje 24 sata dnevno kuckaju po tastaturi i guraju izlizane mantre NWO?

Zapad to zapravo potpuno otvoreno govori - ako cemo pravo. Tako da uopste ne znam ko o tome uopste raspravlja - to je prosto CINJENICA.

Ma da, ti si stručnjak za Rusiju, jer živiš u njoj već...koliko godina?
Ili ti silno "znanje" dolazi iz zapadnjačkih medija?

Niti sam napisao da je Rusija jedva dočekala sankcije, niti da one nemaju nikavog uticaja na njenu privredu.
Kao ni razlog za čuvenu kontramantru "da zapad neće propasti".
Samo činjenice - da je Rusija od uvoznika pšenice, postala izvoznik iste, kao i mnogih drugih poljoprivrednih proizvoda.
I da Rusi neće crkavati od gladi (ne znam ni odakle takve gluposti o gladovanju).

Nešto se ne sećam da se Putin hvalio nekim bogatstvom?
Podseti me na to.
A to što je Ruski BDP na nivou nekih manjih država - pa bio je i Kineski BDP manji od BDP-a Tajvana - a pogledaj kakva je situacija danas.
Stvari se menjaju, kada imaš ljude koji su sposobni da ih menjaju.
Upravo to i jeste razlog za sankcije Rusiji.
Kao što je i razvoj Carske Rusije, države sa ogromnim resursima - doveo do izazivanja I svetskog rata i Komunističke revolucije u pozadini fronta, u Rusiji.
To da zapad ne želi jaku Rusiju, kojom vladaju Rusi - jasno je i debilu.
A možeš milsiti tek - koliko je jasno iole pametnijim ljudima.
I sve im je teže prodati zapadnjačko sviranje q***u o propadanju Rusije, o Putinu mafijašu (a kod njih se najbogatiji ljudi obogatili nošenjem džakova: Rotšildi, Rokfeleri, Britanska kraljevska kuća,... kako oni dodjeoše do silnog bogatstva? Umeš li to da objasniš, ti - koji si takav svetski čovek?).

I kakve veze ima Djilas - lokalna profuknjača iz klasične Masonko-Udbaško-Komunjarske bande, sa Crkotinom koja deluje globalno i izaziva krvoproliće u brojnim zemljama širom sveta?
I koji samo u Srbiji ima 162 bande, koje 24 sata dnevno kuckaju po tastaturi i guraju izlizane mantre NWO?

-Ne, u Rusiji sam bio poslovno i u poseti prijateljima. Prijatelji nisu gradjevinci, niti kasirke u marketu, vec ozbiljni i obrazovani ljudi, koji su rodjeni i zive u Rusiji.
-Nisi to napisao, ali si napisao da su sankcije dobro dosle za neke stvari, i nisam te samo ja oko toga citirao i kritikovao.
-Kontramantra je primer odnosa snaga u svetu, i poredjenje.
-Gluposti o gladovanju? Pre par godina mozda bih se i slozio sa tobom. Pre 4 meseca, glad je i te kako prisutna. Ne zbog psenice, nego zbog para. Odavno je proslo vreme kada se samo psenica jela i racunala u prehranu, cak i kod njih.
-Kako se nije hvalio? Pogledaj koliko mu samo kostaju satovi, odela, naocare i svakojaka oprema. Propaganda svuda i na svakom koraku. Jasno je da treba da ih ima, imaju ih i drugi, ali on nije primer vladara kakav je onaj iz Urugvaja.
-Ruski BDP se ne moze doci u ekspanziju iz vise razloga. Prvi su sankcije, drugi sto nemaju dovoljno ljudstva da stignu druge azijske drzave, nisu spremni ni da budu toliko placeni kao Kinezi, a fali im kamara infrastrukture...
-Stvari se menjaju, ali ti pored ljudi trebaju i sredstva. A ne izolacije. Oni su izolovani od 45' i zive svoj svet. Sami sebi jesu dovoljni, ali mladje generacije trce van Rusije u redovima. Kao i kod nas. Evo ja prvi.
-Razlog za sankcije Rusiji je ometanje njihovog napredovanja, odnosno uticaja. I veruj da im vise i ne treba od toga. Danas sankcije ubijaju vise od bilo kog rata. Puske su samo parade.
-Jasno je. slazem se! To i ne dovodim u pitanje. Samo dodajem, da ni Rusi ne zele dobro konkurentima bilo gde. Velike sile tako funkcionisu.
-Rusija propada. To ce ti reci i svaki prosecni Rus koji nije omadjijan tv-om. Depresivno je stanje u srednjoj klasi, a u nizim da ne govorim. Nikad vise policije u gradovima. Nije isto kao pre, i to se oseca. Korupcija cveta. Pre par godina, posteno me je kostao odlazak tamo. Sada su cene usled sankcija za nas postale veoma pristupacne, da te manje kosta da jedes u Peterburgu, nego u BG. - Putin mafijas? Nisam to procitao tako nigde. Zapadnajacke orodice koje si naveo su veoma bogate i uticajne i imaju veoma dugu tradiciju novca, zlata, i bankarskih usluga na svakojaki nacin. Britanska kraljevska porodica? Jedina drzava u cijim kolonijama sunce nikada nije zalazilo. Treba li objasnjenje? Znam sta obojica sada mislimo. Ali, da bi postao kolonijalna sila, moras da imas disciplinu,kulturu, obrazovanje... Nije tek tako dosla Britanska porodica i postala kolonijalna sila. Dok su Rusi od Francuza ucili manire, i na ruskom dvoru pricali francuski pre nego ruski, ovi su vec imali ceo svet u ruci. I kao sto vidis, nema danas kolonija, bilo pa propalo.

Djilas je nas Soros. Tako ga imenuje rezimsko javno glasilo. A ti ako verujes u to, sve je dzaba. Jedini ko prednjaci po kuckanju su SNS botovi, samo sto su oni placeni od strane drzave, tako da je sve ok.

Opet pitam - šta ako se u Rusiji sve obračunava u dolaru?
Kakve to veze ima sa medjusobnom trgovinom Rusije i nekih drugih zemalja, ukoliko odluče da razmenu obračunavaju na drugi način?

Otkuda ti ideja da se u Rusiji živi loše, a u Japanu dobro?
Šta ako sutra dodje do propasti svetskih berzi (a doći će, jer je takav plan)?
Ko će biti u boljoj poziciji - Japan ili Rusija?
Pogledaj koliki je dug Rusije, a koliki je dug Japana.
To što neko ta dugovanja ne traži od (u) Japana sada - ne znači da ih neće tražiti sutra.
Sve zavisi koliko su vlasti Japana "kooperativne".

U prevodu na Srpski:
To što ti živiš bolje od mene, jer ti banka stalno daje nove kredite (a dužan si milione evra), dok ja živim isključivo u skladu sa onim što zaradim - ne znači da je to zdravo i normalno.
Znači da si ti koristan idiot (ništa lično i bez želje da vredjam) NWO i da ćeš tako živeti sve dok si im potreban, ili dok ne odluče drugačije.
A meni mogu da pljunu pod prozor (da ne upotrebim onu Šešeljevu rečenicu datu Haškim tužiteljima).

Pa neka obracunavaju kako hoce. Sustina je da narod ne pusta dolar iz srca i da ga jos uvek koristi i voli vise nego rublju. Isto kao u Srbiji evro.

-Treba li objasnjenje za ovo majka mu stara? Koliko zaradjuje Japanac a koliko Rus?
-Nece doci do propasti sutra, niti za 1 dan. Kapital ce se premestati i vrteti tamo gde je siguran.
-Japan naravno. Zamisli koliko tehnologije samo izlazi iz Japana? I ko bi pustio da Japan crkne kada toliko stvari proizvode za ceo svet?
-Dug zavisi od 1000 faktora i u danasnje vreme su to da se izrazim tako pausalno,'' fiktivni brojevi'' koji se obracunavaju po sistemu ''kako vetar duva''. Koliko je zemalja duzno Japanu? I sta ako Japan poludi i krene da bije po usima? Suvise je to komplikovano kao sto vidis. Sve ostalo su teorije zavere informera i slicnih.

Sta je zdravo i normalno? Jel Rim bio zdrav i normalan? Jel bilo sta ikada na ovom svetu bilo zdravo i normalno za svakoga? Zivis u takvom vremenu, dajes vrednost odredjenim stvarima, pa dokle dodjes. NWO je cudna mantra koju ljudi povezuju sa svim i svacim. Zanimljivo je da su kriticari NWO takodje debelo zaradili i uopste ne zive u skladu sa tim sto propagiraju. A o pljuvanju kroz prozor, vidi, ako berze polude, nijedan prozor nece ostati neupljuvan. Cak ces mozda i gore da prodjes upravo ti, jer oni sto su bankrotirali nece sigurno da vracaju pare koje su uzeli. Uvek se zalamalo na postenom coveku. E, zato svet i srlja u nevolje.

Back