"Poraz kao pobjeda": Dio teritorije Tadžikistana ustupljen Kini

Poruka
4.090
Ебте, ти си стварно цромањонац... :hahaha:Ај што си фришак члан, али си најнеписменији рватић од све деце.:sad2:
Samo ti znaš čemu si se ovdje proveselio! Ako, neka... ! Potrebno ti je to! Samo još kada bi u svom životu pročitao štogod osim postova na Krstarici...
 

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
Tadzikistan je sigurno bio primoran da proda dio svoje teritorije kako bi se mogli prehraniti gradjani.Ali ipak meni je zao Tadzikistanskih Himalaja jer to je bila dobra prilika da se napravi turisticki centar pa cak i olimpijski skijaski centar.To je bilo bolje da se ucinilo nego sto se teritorija predala Kini.Zao mi je sto je Tadzikistan sada manji a da su trazili para od Irana sigurno bi im dao i imali bi od cega da se prehrane mada Tadzikistan nije toliko izrezbaren planinama kao sto je to Kirgistan.Tadzikistan ima ravnicu kod Dusanbeja i to je nesto lijepo.Znaci lijepa zemlja i dobra za ulaganje.Na primjer Arapski Seici bi mogli ulagati sredstava u Tadzikistan kako bi se Tadzikistan ravio u jednu lijepu i stabilnu drzavu jer Tadzikistan se mora odvojiti utjecaja Rusa.Tadzikistan je sada nezavisna drzava i ona je sada Islamska drzava koja treba dati svima pravo i biti jedna od lijepih drzava za zivot u njoj.
 

goxy

Zaslužan član
Poruka
105.785
GenTopilski.jpg
 
Poruka
60.354
Samo ti znaš čemu si se ovdje proveselio! Ako, neka... ! Potrebno ti je to! Samo još kada bi u svom životu pročitao štogod osim postova na Krstarici...
Ајд да разумем и да си неписмен, али да се поносиш тиме...
Мсм ако ћемо искрено глупирање ти баш иде.
 

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
Tadzikistan je jedna mala ali lijepa drzava i ona je otvoreno za Islam i za Islamsko jedinstvo.Tadzikistan treba da se razvije uz pomoc Islamskih drzava i mislim da prva Saudijska Arabija treba prosiriti svoj utjecaj na Tadzikistan kako bi muslimani Tadzikistana primili Selefejski pravac Islama i kako bi Saudijska Arabija dala kredit Tadzikistanu da se ekonomski ioporavi.Mislim da je to jedan prevashdoni zadatak Islamskih drzava da budu solidarne i da pomognu siromasnim Islamskim zemljama kako bi se one oporavile.Zatim Saudijska Arabija moze uloziti novac u izgradnju olimpijskog skijaskog centra na istoku zemlje i da Tadzikistan ima turizam na zavidnom nivou.To moramo svi da znamo da muslimani mogu uspjeti jedino ako su slozni i ako su solidarni medjusobno.Zato kazem da Tadzikistan jeste mala zemlja ali bih rado zivio u njoj i bio bih stanovnik Tadzikistana jer mi se dpada izvjeti u tom rejonu gdje su svi muslimani.Klanjao bih svaki dan u Dzamiji i volio bih se sa muslimanima Tadzikistana.
 

gjorgji_bgd

Domaćin
Poruka
4.307
Pitale ste me da li sam Sunnit.Ja sam musliman Sunnita i pridrzavama se obicaja Muhammeda s.a.v.s.

Inace pogledao sam mapu u mom atlasu kojeg imam kod kuce i tamo se moze vidjeti reljefni teren Tadzikistana i tamo sam vidio da na istocnoj strani Tadzikistana su planine koje se granice sa Kinom a da sa druge strane Dusanbej i juzno od Dusanbeja je ravnica i plodno zemljiste i ostali dijelovi su veoma pogodni za zivot.Znaci samo istocni dio Tadzikistana je planinski predeo i ne znam pravu informaciju koliku su teritoriju Tadzici predali Kini.Mozda pretpostavljam da nije tako velika teritorija i da je u pitanju samo planinski predeo ali meni je rkivo zbog cega da se predaje teritorija drugoj drzavi kad te planine mogu posluziti u turisticke svrhe.veoma mi je zao sto je vlada Tadzikistana predala svoju dio teritorije Kini.Sigurno ih je udarila nemastina pa su morali prodati dio svoje teritorije.Ali ja se ljutim na Islamske zemlje koje imaju para zasto ne pomognu Islamskim zemljama i zasto ne pomognu Tadzikistanu da opstane kao drzava?
Inace te planine u Tadzikistanu su dio Himalaja i to je jedan prelijep predeo pun snijega.

i ti si pedofil ? :) :) :)
 

gjorgji_bgd

Domaćin
Poruka
4.307
Pitali ste kako to biva kad se skupimo i zasjedamo o stanju u Islamskom svijetu?Jednostavno se skupimo na poziv domacina da klanjamo vecernji namaz (molitvu) i klanjamo se Allahu kad zavrsimo sa klanjanjem onda posijedamo na siltertima i pocnemo slusati najpametnijeg covjeka iz nase grupe.On se tokom svog razgovora dotakne svih zarista od Afganistana, Kashmira do Palestine i objasni nam sta nam je valja ciniti kako bi smo se oslobodili okupatora.Mi onda pocnemo da iznosimo svoja mislejnja i cesto pitamo naseg vodju o tome kakva je situacija na Kavkazu i dalje i on nam odgovara na pitanja inace kod nas Selefija nema cigareta, nema duhana i mi samo pijemo sok.

vehabije.jpg


Razgovaramo i o nasoj braci koji su u zatvoru.Evo ovako imamo brade kao ovi na slici.

jel od malina? :)
 

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
Mislim da tadzikistan nije trebao da ustupi teritoriju Kini jer svaki pedalj teritorije je bitan za muslimansku drzavu.Inace Tadzici su Iranskog porijekla i to znaci da su tamniiji u lice nego ostale drzave u susjedstvu ka sjeveru.Bez obzira na to Tadici moraju da uvedu serijat u svojoj zemlji kako bi proradila pravna drzava jer mislim da se radi o velikoj korupciji kad jedan Tadzikistan ne moze da se ekonomski oporavi.Mi moramo da znamo da taj istocni dio teritorije Tadzikistana vrijedi mnogo jer to su Himalaji i tu se moze napraviti jedan turisticki centar koji bi bio za sve unosan posao.Volim Tadzikistan i volim da oni budu razvijeni9 kako bi mi muslimani bili zadovoljni Tadzikistanom koji ima uslova da bude visoko razvijena zemlja.Inace Tadzikistan je poznat po Islamskom ucenjaku Tirmiziju koji je juedan od najvaznijih ucenjaka i sakupljaca Hadisa (izreke Muhammedove a.s.).
 
Poruka
19.699
Nismo bacili fetvu nego smo rijesili da se borimo za Islamsku drzavu Tadzikistan koja ce se zasnivati na Islamskom zakonu Serijatu.Kad budemo dosli na vlast onda cemo ratovati za nas pedalj teritorije koju je Tadzikistan ustupio Kini.
Шта, већ сте се изборили за Судан, сада прелазите у Азију?
 

Sanovnik

Buduća legenda
Poruka
35.274
Mi bradonje skoro svake sedmice zasjedamo i pricanmo o svjetskoj politici u regionima gdje su muslimani i mi ne podrzavamo ustupljivanje teritorije Kini jer Tadzikistan je jedna lijepa Islamska republika.Ovo sto je natjeralo vladu Tadzikistana je siromastvo a sigurno nije zbog eventualnog napada Kine na Tadzikistan.Tadzikistan je jedna lijepa zemlja i ona ne bi ratovala nego bi se pozvala u UNu na cjelovitost svojih granica i Kina bi se odmah povukla.Ovako Tadzikistan je ucinio nesto nezamislivo i osudjujem to sto su ucinili jer Tadzikistan mora imati svaki pedalj svoje teritorije.Inace Tadzikistanci su Iranskog porijekla i oni su jedan lijep narod.


Mislim da treba da razbucate to tamo . Da povedete rat i protiv Kine i prtiv rusije o istom trosku ,i svi vi sto se okupljate tamo , da odete tamu u taj rat , radi solidarnosti .

Sta su Kinezi i rusi za vas , saka jada . jedni zuti , a drugi nemaju ni brade .
Za mesec dana bi ste klanjali i u Pekingu i u Moskvi .
A onda naravno Delhi/
 

Milance Skot

Domaćin
Poruka
4.126
Tadzikistan je jedna slatka zemlja koja se ne smije prodavati i lijep je Tadzikistan da se od ljepote ne mozes nagledati.To je planinsko mjesto i mozes se nadisati lijepog vazduha.

kakav troling... da li ste vi, G. Trol, uopste i bili nekada u Tadzikistanu?

Ja mogu da kazem da je Stavros lepo mesto, da je Sutomore OK i da je Herceg-Novi lep grad, ali ne mogu da palamudim o lepotama Dusanbea jer TAMO NIKAD NISAM BIO. A ni ne verujem da cu ikad.

Moderacija se verovatno valja od smeha pa zaboravlja da trolove ne treba hraniti.
 

Milan-Tab

Primećen član
Banovan
Poruka
599
Pa nismo mi oni koji su zbog viza skoro puna dva desetljeća pravili cjelodnevni krkljanac pred raznim veleposlanstvima!
Ko je trčao da dobije vašu putovnicu?
Gdje si mogao da se krećeš sa njom?

Mora da je to razlog što se Englezi nećkaju da Vas prime u EU - navatali ste sve i svašta iz celog sveta pa bi da to prošvercujete u Evropu.
BTW: mi nemamo putovnicu. Verovatno je zato niko nije ni tražio.
 
Poruka
15.306
:hahaha1: kakvu vlast mingo, pojasni? gdje ce te VI doci na vlast?

Па тренутно су преокупирани освајањем власти у Берлину, Бриселу, Паризу па кад се консолидују на реду је Пекинг z:mrgreen:
Него већи им је проблем што им се у Русији у просеку преко 100 хиљада муслимана враћа ''вјери прађедовској'' z:D

http://muslimeurope.com/2-million-et...hristianity-2/
 

Mingo

Poznat
Banovan
Poruka
8.115
Tadzikistan je jedna izvanredna zemlja i ona je obasuta planinom a ima i malo ravnice tako da Tadzikistan moze uspjeti kao drzava i vjerujem da ce to biti jedna lijepa slataka drzava muslimana koja ce uspjeti da prebrodi ekonomsku krizu.Sigurno je vlada Tadzikistana procjenila da moze prodati dio teritorije Tadzikistana pa su tako rijesili da uzmu nesto novca.Ali, ipak moje misljenje je da nikada ne bih prodao svoju teritoriju jker to je nesto svijeto za mene i ne bih nikada prodao na primjer dio mog placa.To je nesto sto se ne prodaje.Ali ipak Tadzikistan mozda procjenjuje da je tako bolje i zato smatram da su mislili na ineterse muslimana u zemlji.Taj dio Tadzikistana je jedan veoma lijep dio jer to je dio Himalaja i mogao bi se napraviti jedan olimpijski skijaksi centar gdje bi dolazilo puno takmicara iz cijelog svijeta da se skija i da mozda Tadzikistan dobije pravo da bude domacin zimskih olimpijskih igara.
 

R.Žiskar

Elita
Poruka
15.609
Moje misljenje je da Tadzikistan nema pravo da predaje svoju teritoriju Kini jer Tadzikstan mora sacuvati svaki pedalj svoje zemlje jer Tadzikistanci su muslimani i oni idu u Dzamije.Tadici su Iranskog porijekla i oni nisu Turskog porijekla kao Uzbeci i Kirgizi nego su Iranskog porijekla i imaju vezu sa Iranom ali su po Islamu Sunniti.Tadzikistan mi je veoma draga zemlja jer ona je planinska zemlja koja treba biti sacuvana od anektiranja i treba da se sagradi jedan ili vise turistickih centara koji ce biti prisustni u Tadzikistanu i mozda svijet prizna Tadzikistan za Alpsku zemlju skijanja.Kad moze Svicarska uspjeti u planinskom masivu onda zasto to ne bi uspio Tadzikistan u kome zivi 98% muslimana.Meni je bitna svaki pedalj teritorije i svaka planina i planinski vijenac jer muslimani nemaju teritorije za bacanje i oni zele da ocuvaju svoju drzavu koja je lijepa i slatka i ima kontinentalnu klimu a to znaci da su zime hladne i snjezne.I dobro je sto muslimani imaju takve drzave jer trebamo misliti na buducnost da se mozda posjeti Tadzikistan iz turistickih razloga i posjete planine koje su bliske Himalajima.Mi muslimani Selefije zelimo da svaka zemlja muslimanska bude ocuvana i da sve vlade Islamskih zemalja prime Serijat jer samo Islamska drzava moze biti uspjesna za muslimane a Tadzikistan je pogodno mjesto gdje moze cvjetati Islam i Serijat.

Само да се нотира.
 

Grof Vronski

Legenda
Poruka
60.495
Ovo ne mogu da shvatim zasto je Tadzikistan predao svoju teritoriju Kini i zasto je to vladi u Dusanbeju trebalo.Znate li da je svaki pedalj teritorije vazan i u svijetu za sve drzave, tako da niko nece predavati dio svoje teritorije pa makar ona bila i najmanji dio teritorije drugoj drzavi.Na primjer Rusija za cetiri ostrva Kurila odbija bilo kakav razlog predaje tih ostrva a Tadzikistan poseze za tim da da Kini dio svoje teritorije.Pa makar bila ta teritorija nenaseljena ipak teritorija se ne daje nijednoj drzavi i ovo je jedna gluspost od strane muslimana koji ne cijene svoju drzavu.Ovako se isto radilo i za vrijeme Osmanske vladavine i dalje znaci predavale su se teritorije za kilogram brasna a sada Tadzikistan koji ima svjetlu tradiciju Islama od kojeg potice Islamski ucenjak Tirmizi, daje svoju teritoriju Kini kao da njima ne treba ta teritorija i ponasaju se raskosno.To nikako nije dobro za muslimane Centralne Azije.

Lova,Mingo,lova radi!
Đengi,đengi....
I pored toga što su vernici "čiste" vere islama,
čelnici im vole pare.
Eto,pa sad ti pravi "namaz" pet puta na dan !?
 

Top