Skydancer
Elita
- Poruka
- 23.426
Nisu oni to uradili zbog straha od Kine jer Kina ne bi smjela okupirati nijednu teritoriju a da se u to ne umijesa medjunarodna zajednica koja brine o nepovrijedivosti granica.Ovo sto je Tadzikistan ucinio je nesto sto se ne moze dopustiti a to je da su prodali slabo naslejenu zemlju i time mozda su nesto ucarili ali muslimani nemaju teritorije za bacanje tako da se ovaj postupak od nas muslimana osudjuje jer Tadzikistan mora ostati onakav kakav je i bio.Kina nema sta da se mijesa u to i ne mogu se prodavati teritorije.Nije ovo vise Srednji vijek jer ljudi ne zele da ostanu bez svojeg parceta zemlje a mozd abi neki nomadi zivjeli u tom podrucju a mozda bi Tadzikisrtan mogao da napravi jedan turisticki centar da ljudi imaju gdje se skijati.Izgleda oni na to nisu mislili i opozicija je u pravu kad je osudila ovaj postupak vlade Tadzikistana.Mislim da se moze sprijeciti proces predaje teritorije i da muslimani u Tadzikistanu moraju izaci na ulice i da pokazu spremnost da brane svaki pedalj svoje zemlje.Tadzikistan je ionako mala drzava i ne moze se razbacivati svojom teritorijom i cudno je da su to predali bez rata jer uglavnom se teritorije predaju uslijed nekog sukoba a Tadzikistanci su prodali ovaj dio zemlje Kini bez ikakvog otpora i to me cudi i to me je razgnjevilo da sada odem u tadzikistan i da podginenm revoluciju sa svojom bracom muslimanima.Tadzikistan mora imati svoju Islamsku vlast i moraju da cuvaju svaki pedalj svoje zemlje i plus Tadzikistan moze oopstati kao drzava jer oni imaju plodne zemlje.
![]()
Mapa Tadzikistana-Tadzikistan je jedna slatka zemlja koja se ne smije prodavati i lijep je Tadzikistan da se od ljepote ne mozes nagledati.To je planinsko mjesto i mozes se nadisati lijepog vazduha.
Mi bradonje skoro svake sedmice zasjedamo i pricanmo o svjetskoj politici u regionima gdje su muslimani i mi ne podrzavamo ustupljivanje teritorije Kini jer Tadzikistan je jedna lijepa Islamska republika.Ovo sto je natjeralo vladu Tadzikistana je siromastvo a sigurno nije zbog eventualnog napada Kine na Tadzikistan.Tadzikistan je jedna lijepa zemlja i ona ne bi ratovala nego bi se pozvala u UNu na cjelovitost svojih granica i Kina bi se odmah povukla.Ovako Tadzikistan je ucinio nesto nezamislivo i osudjujem to sto su ucinili jer Tadzikistan mora imati svaki pedalj svoje teritorije.Inace Tadzikistanci su Iranskog porijekla i oni su jedan lijep narod.
Jesam.Bio sam u Turskoj i Grckoj a bio sam i u Bugarskoj.Planiram jos da posjetim Arabiju i Mekku tako da ce mi to biti nadam se lijepi dozivljaj.Zelim ici na Hadziluk u Mekku.Inace volio bih da odem u Rusiju i da posjetim Tatare i da psojetim Kavkaske republike tako da bih volio isto posjetiti i Tadzikistan koji jedan najljepsi predeo jer ima planinsku oblast.Volim planine i ljudi su tamo zdravi jer udisu cist vazdih.Nadam se da cu posjetiti Tadzikistan jer tadzikistan je jedna lijepa drzava i vjerujem da nisu predali mnogo teritorije Kini.Ako gledate mapu cini mi se da su oni samo zaokuruzili granicu prema Kini i da su dali granicnu oblast Tadzikistana prema Kini.Mi cemo to saznati sta su Tadzici dali Kini i mislim da nece imati potrijebe da se nesto vise bunimo oko tog pitanja.Izgleda da su dali grad Murgab i da su zaokruzili teritoriju ravnom linijom na istoku.
.... ili alan ford: bolje se hrabro povuci nego kukavicki pobjediti![]()
Jesam.Bio sam u Turskoj i Grckoj a bio sam i u Bugarskoj.Planiram jos da posjetim Arabiju i Mekku tako da ce mi to biti nadam se lijepi dozivljaj.Zelim ici na Hadziluk u Mekku.Inace volio bih da odem u Rusiju i da posjetim Tatare i da psojetim Kavkaske republike tako da bih volio isto posjetiti i Tadzikistan koji jedan najljepsi predeo jer ima planinsku oblast.Volim planine i ljudi su tamo zdravi jer udisu cist vazdih.Nadam se da cu posjetiti Tadzikistan jer tadzikistan je jedna lijepa drzava i vjerujem da nisu predali mnogo teritorije Kini.Ako gledate mapu cini mi se da su oni samo zaokuruzili granicu prema Kini i da su dali granicnu oblast Tadzikistana prema Kini.Mi cemo to saznati sta su Tadzici dali Kini i mislim da nece imati potrijebe da se nesto vise bunimo oko tog pitanja.Izgleda da su dali grad Murgab i da su zaokruzili teritoriju ravnom linijom na istoku.
Ovo ne mogu da shvatim zasto je Tadzikistan predao svoju teritoriju Kini i zasto je to vladi u Dusanbeju trebalo.Znate li da je svaki pedalj teritorije vazan i u svijetu za sve drzave, tako da niko nece predavati dio svoje teritorije pa makar ona bila i najmanji dio teritorije drugoj drzavi.Na primjer Rusija za cetiri ostrva Kurila odbija bilo kakav razlog predaje tih ostrva a Tadzikistan poseze za tim da da Kini dio svoje teritorije.Pa makar bila ta teritorija nenaseljena ipak teritorija se ne daje nijednoj drzavi i ovo je jedna gluspost od strane muslimana koji ne cijene svoju drzavu.Ovako se isto radilo i za vrijeme Osmanske vladavine i dalje znaci predavale su se teritorije za kilogram brasna a sada Tadzikistan koji ima svjetlu tradiciju Islama od kojeg potice Islamski ucenjak Tirmizi, daje svoju teritoriju Kini kao da njima ne treba ta teritorija i ponasaju se raskosno.To nikako nije dobro za muslimane Centralne Azije.
Pitali ste kako to biva kad se skupimo i zasjedamo o stanju u Islamskom svijetu?Jednostavno se skupimo na poziv domacina da klanjamo vecernji namaz (molitvu) i klanjamo se Allahu kad zavrsimo sa klanjanjem onda posijedamo na siltertima i pocnemo slusati najpametnijeg covjeka iz nase grupe.On se tokom svog razgovora dotakne svih zarista od Afganistana, Kashmira do Palestine i objasni nam sta nam je valja ciniti kako bi smo se oslobodili okupatora.Mi onda pocnemo da iznosimo svoja mislejnja i cesto pitamo naseg vodju o tome kakva je situacija na Kavkazu i dalje i on nam odgovara na pitanja inace kod nas Selefija nema cigareta, nema duhana i mi samo pijemo sok.
![]()
Razgovaramo i o nasoj braci koji su u zatvoru.Evo ovako imamo brade kao ovi na slici.
Namaz je turski naziv za klanjanje Allahu a na Arapskom se kaze Salat i to je naziv za klanjanje Allahu.Mi volimo da mirisemo jer i Muhammed a.s. je volio mirise tako da mi lijepo izgledamo i mi smo braca i brinemo jedno o drugom.Mi mislimo o nasoj braci u Guantanamou i brinemo o nasoj braci u zatvoru u ostalim dijelovima svijeta.
Susjedi? Pa gdje je ovdje na karti srpski dio? Zar opet vas ništa neće zapasti? Obvezan prosvjed u UN-u!Nisu oni to uradili zbog straha od Kine jer Kina ne bi smjela okupirati nijednu teritoriju a da se u to ne umijesa medjunarodna zajednica koja brine o nepovrijedivosti granica.Ovo sto je Tadzikistan ucinio je nesto sto se ne moze dopustiti a to je da su prodali slabo naslejenu zemlju i time mozda su nesto ucarili ali muslimani nemaju teritorije za bacanje tako da se ovaj postupak od nas muslimana osudjuje jer Tadzikistan mora ostati onakav kakav je i bio.Kina nema sta da se mijesa u to i ne mogu se prodavati teritorije.Nije ovo vise Srednji vijek jer ljudi ne zele da ostanu bez svojeg parceta zemlje a mozd abi neki nomadi zivjeli u tom podrucju a mozda bi Tadzikisrtan mogao da napravi jedan turisticki centar da ljudi imaju gdje se skijati.Izgleda oni na to nisu mislili i opozicija je u pravu kad je osudila ovaj postupak vlade Tadzikistana.Mislim da se moze sprijeciti proces predaje teritorije i da muslimani u Tadzikistanu moraju izaci na ulice i da pokazu spremnost da brane svaki pedalj svoje zemlje.Tadzikistan je ionako mala drzava i ne moze se razbacivati svojom teritorijom i cudno je da su to predali bez rata jer uglavnom se teritorije predaju uslijed nekog sukoba a Tadzikistanci su prodali ovaj dio zemlje Kini bez ikakvog otpora i to me cudi i to me je razgnjevilo da sada odem u tadzikistan i da podginenm revoluciju sa svojom bracom muslimanima.Tadzikistan mora imati svoju Islamsku vlast i moraju da cuvaju svaki pedalj svoje zemlje i plus Tadzikistan moze oopstati kao drzava jer oni imaju plodne zemlje.
![]()
Mapa Tadzikistana-Tadzikistan je jedna slatka zemlja koja se ne smije prodavati i lijep je Tadzikistan da se od ljepote ne mozes nagledati.To je planinsko mjesto i mozes se nadisati lijepog vazduha.
Susjedi? Pa gdje je ovdje na karti srpski dio? Zar opet vas ništa neće zapasti? Obvezan prosvjed u UN-u!
Сва срећа, па је кавез остао отворен, иначе би остао анонимус!Susjedi? Pa gdje je ovdje na karti srpski dio? Zar opet vas ništa neće zapasti? Obvezan prosvjed u UN-u!
Da smo mi nekakva braća, to je vaš trip. Uostalom vi ste inzistirali na nekakvoj Jugoslaviji, a taj termin "braća" dovoljno kazuje o vašem osjećaju za realnost.Nas je zapalo da imamo Hrvata za brata i od te kuge još nikako da se oporavimo.
Сва срећа, па је кавез остао отворен, иначе би остао анонимус!![]()
Da smo mi nekakva braća, to je vaš trip. Uostalom vi ste inzistirali na nekakvoj Jugoslaviji, a taj termin "braća" dovoljno kazuje o vašem osjećaju za realnost.
Zapalo je vas da imate posla sa samima sa sobom! Fakat 20 godina kako nismo skupa, a vi još furate trip o nekakvom "bratstvu". Niko vas neće, a svi su vam krivi.
Očito je da ni taj "vaš pokatoličeni dio" u Vukovaru nema nikakve simpatije prema vama! Naprotiv! Niko vas neće pa neće!...
I u Vukovaru smo imali posla sa samima sobom, odnosno onim delom nas koji se pokatoličio.
Ебте, ти си стварно цромањонац...Povremeno izviriš? E, to je zdravo mada ne može te da izliječi!
Očito je da ni taj "vaš pokatoličeni dio" u Vukovaru nema nikakve simpatije prema vama! Naprotiv! Niko vas neće pa neće!