Popravke i nabavke baterijskih polovnjaka

dlugomir

stari roker
Moderator
Poruka
213.824
Danas je objavljen video koji može biti koristan svakome ko planira nabavku EV ili hibrida, a takođe i onima koji ih već imaju. Da li sve mora da bude skupo i tragićno? Ne mora! Mnogo se toga može srediti, popraviti i ne mora uvek biti zamena novim. Takođe imate u videu i šta se kod kojih kvarilo, zašto su neki dobri za kupovinu, a drugi ne itd. Veoma korisno, pogledajte:


@igi192 ti naročito jer se pominje i Zoe.​

 
Dakle za pocetak, koje sve vrste hibrida postoje?
Drugo , zar ne postoje elektricni motori kojima ne treba menjac?

Zasto pitanje o hibridima?
Zato sto od vrste hibrida zavisi i pristup hibridu i njegovom elektricnom delu...
Код хибрида имаш мењач. Код само електрике наравно не.

А хибриде су направили у не знам којем броју категорија. Ја познајем само "лаки хибрид" и "хибрид". Ако разумем, лаки хибриди не могу да иду само на струју, а остали могу (барем неколико километара).
Зависи колику батерију ставе.
 
Pa meni glupa ta podela...

Znaci hibrid moze da se pravi da se elektricni motor ukljucuje u trenutku starta, kod ubrzanja, a moze da se pravi da elektricni motor radi , a hibridni deo samo napaja alternator....a moze da se pravi da elektricni deo radi nezavisno od benzinskog...kao dodatak..

Sto se tice menjaca u elektromotoru , postoje Tesla koji imaju menjac iako je elektricni motor, i postoje magnetni reduktori, koji su napredni ali mora da se plati licenca izumitelju , sto je red...
Nemam nista protiv da svi predju na magnetne reduktore jer je dobra tehnologija...

Ali eto tesla ocigledno ima dizajn problem sa ugradjenim mehanickim reduktorima i menjacima u elektromotoru...
 

Back
Top