Popravka

LUDiSAVRŠEN

Primećen član
Banovan
Poruka
524
Mogu li se neke psihološke syebanost ikada popraviti. Ono čovek vuče repove, vuče neki teret. Ali ja kontam da su neke stvari nepopravljive. Kad je neko onako baš oštećen, psihički, emocionalno iz raznoraznih raloga. Sasvim izvesno postiji granica kada popravke nema. I šta onda, kako se nositi sa tim. Ili, što da ne, odustati? :think:

Mogu li se neke psihološke syebanost ikada popraviti. Ono čovek vuče repove, vuče neki teret. Ali ja kontam da su neke stvari nepopravljive. Kad je neko onako baš oštećen, psihički, emocionalno iz raznoraznih raloga. Sasvim izvesno postiji granica kada popravke nema. I šta onda, kako se nositi sa tim. Ili, što da ne, odustati? :think:

Nepopravljivi su oni koji odustanu.
Ko ima zelju da se popravi taj ce i biti bolji, potrebno je samo malo ljubavi i cilj u zivotu.

Vjerovatno postoji neka granica gdje ne postoji mogućnost popravke ali mi ne znamo gdje su te granice .
Granice postoje ako je oštećen mozak a ove psihološke granice smo mi postavili sami sebi .
Naravno da se mogu pomjerati . Problem je što bi ljudi i da stisnu i da prddnu a to ne ide .

Vjerovatno postoji neka granica gdje ne postoji mogućnost popravke ali mi ne znamo gdje su te granice .
Granice postoje ako je oštećen mozak a ove psihološke granice smo mi postavili sami sebi .
Naravno da se mogu pomjerati . Problem je što bi ljudi i da stisnu i da prddnu a to ne ide .

tako nekako

dok covek sve sto mu ne stima u glavi popravi zivot mu ode u q..
ima narod zanimljivih izreka pa kaze "navika je jedna muka a odvika dve" I ako u nekom momentu shvatis da si dvajes godina pogresno ucen ..??

Bog ce to uciniti u novom svetu, dovesce ljude do savrsenstva da bi tako mogli vecno da zive :)

a za sada smo nesavrseni i zato imamo toliko problema...

A covek moze sebe da popravi ako kroz proucavanje Biblije sebe dovede koliko moze blize Bogu po osobinama.

Sve to zavisi od problema i od vrste tereta. Nekada vreme uradi svoje, koliko-toliko, nekada nadjemo sami nacin da se nosimo, nekada treba da nas neko malo pogura u pravom smeru. Nekada je potrebna pomoc psihologa i terapija.
Verovatno ima i nekih trauma od kojih je jako testko, da ne kazem nemoguce oporaviti se.

Nista ti ne fali,inace ne bi filozofirao ovako dugacko u uvodu.:)Problomi nisu bolest;)

Sve je popravljivo. Ako ti je volja spremna zavrnuti rukave, a ličnost od pleksiglasa. Sve, da. Svako, ne baš.
Nema svako taj štih. Nečije su psihe, jednostavno, jednokratne. Većine populacije, zapravo. Što je i normalno.
Budite upozoreni, ako imate samo ličnost od pleksiglasa, a volje vam manjka, tako što nazivamo sociopatijom.
Oni se ne 'popravljaju'. Već preuzmu tek oblik sledećeg u nizu, ponudjenog suda, zarad emulacije, zarad uspostavljanja neke forme dobiti. Makar to bilo i puka emulacija radi preživljavanja.
Ljudi ne podnose sociopate kao što ne podnose, mahom, i reptile.

Mislim da moze, ali mora nekako da se otkrije sta tacno muci i zasto i onda moze da se prevazidje. Kao kad u mracnoj prostoriji upalis svetlo i vidis da utvare ne postoje.

Ipak, mislim da je retko, mnogo su duboki ti razlozi i mehanizmi koji nam koplikuju zivot.

Mnogo se toga moze popraviti.

S malo volje, sve se moze.

- - - - - - - - - -

covek se najsporije I najteze oporavlja od onoga sto su mu napravili drugi
uostalom copor hijena moze da savlada I najjaceg lava..

Ne moze. Moze samo da ga otera.

Religija ti moze povrsinski pomoci kao sto recimo moze neki hobi ali te svari ne osvetljavaju pravi razlog poremecaja. Zato kazemo da religije imaju puno licemera jer se ljudi ponassju kako im je receno a ne kako se zaista osecaju.

Psihoterapijske metode sa druge strane ti mogu pomoci jer dopiru do pravog razloga poremecaja. Treba iznova i iznova dovoditi prave razloge u svest i skidati sloj po sloj nagomilanih psiholoskih problema sve dok ne prihvatimo neke stvari. Kada se neke svari prihvate nastaje stbilnost, olaksanje i sto da ne, blaga promena.

Sve se moze popraviti! Samo je pitanje sta podrazumevas pod popravkom...Uglavnom je to Razum i nasa logika koji i uticu na Telo i Duh...

Da li ti je poznato pitanje Tezejevog broda ?

Isto tako sve nase celije u telu se u roku od 7 godina potpuno promene,tu se onda postavlja pitanje sta je to sto cini nas onim sto jesmo...

To su nasa Ubedjenja u Razumu,nasi zidovi koje smo stvorili,jer smo morali...Ali oni se isto pomeraju,tu su da bi se rusili i stvarali novi...
Ako su droge u pitanju onda Telo utice na Razum...

Sve se da popraviti samo moramo tu popravku zeleti.

iz ovog tvog navedenog sve ide u prilog da si upravo ti psihotična

Bog ce to uciniti u novom svetu, dovesce ljude do savrsenstva da bi tako mogli vecno da zive :)

a za sada smo nesavrseni i zato imamo toliko problema...

A covek moze sebe da popravi ako kroz proucavanje Biblije sebe dovede koliko moze blize Bogu po osobinama.

ovde ljudi pričaju o psihološkim elementima jer je ovaj pdf i namenjen psihologiji a ti se odmah pozivaš na bibliju i veru

Postoje zaista teški slučajeva psihičke syebanosti, recimo kod ljudi koji su ko zna kakve strahote preživeli u ratovima i slično, i u njihovom slučaju stvarno mislim da povratka nema, da ti ljudi nikada neće biti kao što su bili. A takvi ljudi ne kukaju po forumima/fejsbukovima i ostalim društvenim mrežama, već sami sa svojom mukom izlaze na kraj. Svi ostali se mogu izlečiti, uz manje ili više truda.

Postoje zaista teški slučajeva psihičke syebanosti, recimo kod ljudi koji su ko zna kakve strahote preživeli u ratovima i slično, i u njihovom slučaju stvarno mislim da povratka nema, da ti ljudi nikada neće biti kao što su bili. A takvi ljudi ne kukaju po forumima/fejsbukovima i ostalim društvenim mrežama, već sami sa svojom mukom izlaze na kraj. Svi ostali se mogu izlečiti, uz manje ili više truda.

psihička sjebanost možda može da se zaleči i malo rehabilituje stanje, ali sumnjam da može do kraja da se izleči
nervi se ne obnavljaju, ono što pocrka u ljudskom organizmu ode u nepovrat...

negde sam na netu pročitao da se jedino kanarincu obnavlja nervni sistem,
što znači da je ptičica psihički stabilna :D

ako mislis na ljude sa PTSP ..njih nije syebao rat nego mir I nacin na koji ih ljudi tretiraju u miru..
u ratu odlucujes o zivotu I smrti bivas zaduzen za ljude za opremu vrednu milionima.a u miru ne mos da zadrzis poso ni kao sudpera/c
recimo prica izvornog ramba od morela je na tu pricu ..a I u filmu ramba recimo radi ptsp kad oce murijasi da ga brijaju na suvo a on bio ratni zarobljenik I tamo ga sekli brijacem u mucenju

Pa ne nego ti psihoticno reagujes dakle ti imas problem

Vera je sastavni deo coveka ako nisi znao

ti imaš problem jer svako rešenje problema vezuješ za bibliju

vera je sastavni deo čoveka koji ne može da se suoči sa problemom i sam ga reši,
nego odmah pribegava božanskom očekujući da mu bog pritekne u pomoć

Back