Popravka istrošenih akumulatora

Neno

Buduća legenda
Poruka
26.722
Prije svega
Da biste produžili vek trajanja akumulatora, izbegavajte sledeće greške:

• Česta kratka putovanja – Vožnja ispod 10 km ne dozvoljava akumulatoru da se potpuno napuni.
  • Ostavljanje uključenih potrošača – Radio, svetla ili grejači sedišta mogu isprazniti akumulator ako motor ne radi.
  • Nepravilan pritisak alternatora – Ako alternator ne puni akumulator kako treba, on će se brže trošiti.
  • Ekstremne temperature – Jako hladno i toplo vreme smanjuju kapacitet akumulatora.
  • Kratkospojene kleme – Loš kontakt može izazvati pregrevanje i oštećenje akumulatora.
Šta kad akumulator izgubi svoj kapacitet?
Ima li lijeka?
Ima osim u slučajevima kada su ćelije u akumulatoru u direktnom spoju.

Snimak direktno na YouTube

Ja ne volim te krace relacije ali sta da se radi kad mora....uvek gledam da auto postigne radnu temperaturu i pustim ga da odradi na leru ako je voznja bila tipa 3-5 minuta...inace ovako poteram ga nekih 20-30 km na otvorenom putu cisto da se izduva i akumulator dopuni, tako praktikujem.

Meni je ove godine riknuo akumulator skroz na autoputu sam vozio i upao u neku guzvu ..rokao klimu, ustvari nije meni nego prehodnom vlasniku, nije ga dopunjavao lepo a bio je stariji tip olovni, kacio sam ga na punjacu, dolio destilovanu ali mu nije bilo pomoci i posle sam samo prebacio drugi noviji.

Kratke relacije mnogo više potroše za start nego što napune ako su relacije kratke
Plus, ovi noviji troše struju i kada se ne voze
Ako nemate punjač, ponesite kod
nekog prorifesionalca da prvo pricveri ćelije.pa, najbolje, nova kiselina i dubinsko punjenje
(min 24 sata). Pubnjači pokazuju koliko je akumilator pun
Pa i oni stari, npr moj Einchel

Back