Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Oni su sve opstinske vlasti u ovim ugrozenim opstinama kao i republicka vlast i sve njene za ove stvari nadlezne institucije.

Svi su zakazali.

Sto znaci da zivimo u zemlji nesposobnih ljudi.

Kao sto vidimo hidrometeoroloski zavod je upozorio 2 dana pre da ce ove reke plaviti al nije imao ko da cuje ni da reaguje.

Proslog leta , kada su bili oni strasni pozari, zalili su se vatrogasci u Srbiji da oni kao i da ne postoje, da imaju opremu kao da je iz WWI, da ih ima
( nadam se da ne gresim za brojku) oko 2000 za celu Srbiju, da kao da ih i nema. I nista nije uradjeno, niti je iko ikada i slusao sta ti ljudi pricaju.
Ja sam to onako slucajno registrovala jer recimo u Francuskoj i Nemackoj te vatrogasne sluzbe su vazne kao i policija, zandarmerija jer su oni prvi
i najvazniji i u poplavama, gasenju vatre, spasavanju ljudi. Ali koga to zanima?

Slobodan Nedeljković Džambo (25) izgubio je suprugu i dvogodišnjeg sina u poplavama koje su zahvatile Srbiju, ali i pored toga već danima spasava živote po poplavljenom Obrenovcu.
Kada su nastupile poplave, Nedeljković je odvezao svoju porodicu kod tasta u Veliko polje, misleći da će tamo biti na sigurnom. Zbog brzog nadolaženja vode popeli su se na krov, a njegov tast je otišao nazad u kuću po ćebe. Kada se vratio na krov, njih više nije bilo, prenosi "Informer".

Džambo je pokušao da ih pronađe u prihvatilištima u Beogradu, nadajući se da se nisu potopili, već da ih je spasao neki čamac. Nažalost, još uvek ih nije pronašao.

"Kada mi je tast javio šta se desilo, uveče sam otišao do Beograda i obišao sve prihvatne centre. Nadao sam se da ih je pokupio neki čamac, da su spaseni... Nisam ih našao. Drugi put sam izgubio sve. Sada pomažem drugima i samo se nadam da ću pronaći njihova tela, bar da ih sahranim kako dolikuje", rekao je Nedeljković, plemeniti mladić koji već danima ne spava, spasavajući uplašen narod.

Slobodana tragedija prati kroz ceo život. U Obernovac se 1999. godine doselio sa Kosova i Metohije gde su mu pobili porodicu kada je imao samo šest godina.
www.telegraf.rs/.../1076670-najpotresnija-prica-uto...

Poslednja izmena:
Vi izgleda ne shvatate u kvkoj smo mi sad situaciji? Dal ste svesni da smo bez pomoc doslovno ugasili ovde? Moramo da molimo za pomoc sve koji mogu da nam poognu jer te pare mi nigde necemo naci ako nam EU neda. Nek bude i manje od te milijarde to su opet ogromne donacije i hvala Bogu pa smo makar u civilizovanom delu sveta (mada ni sami ne zasuzujemo da budemo) pa imamo i da se nadamo necemu. Vi sto vam ne fali nista necete ni dobiti novac ili ga slobodno odbijte kao velike Srbende i domacini, ali nemate pravo da govorite u ime hiljada ljudi koji su ostali bez krova nad glavom i bez svojih oranica. Koji nemaju sta da jedu i doslovno se dave u gomnima. Njima treba svaki dinar. I za svaki dinar cu se i ja u njihovo ime zahvaliti

Da stvarno, imali su citava dva dana. Za to vreme su mogli i kanal do Soluna da iskopaju.:hahaha:
Tikomirove ludorije.

Za dva dana mogu da se bagerima ojacaju postojeci nasipi ili naprave iza novi rezervni.

Eno u Kostolcu napravise ljudi rukama nasip za 24 sata bez problema.

Tako da nemoj da mi pricas da nisu mogli da urade nista.

Eto mogli su ako nista drugo da zastite Obrenovac i TENT ojacanim nasipima , jer iz tog TENT-a se dobija svaki drugi kilovat struje u Srbiji...

Ali nisu ni to...

Zato sada imamo poplavljene kopove TENT-a i citam malopre da ce iz jednog trebati godinu dana da se ispumpa voda jer se tu napravilo jezero a iz drugog dva meseca...

Mogli su. Al ih bolelo uvo sve na gomili DS-SNS-SPS-URS-LDP

Ti lopovi se aktiviraju jedino kad ima nesto da se pljacka iz budzeta...

10256907_10152448268303606_5662918613011477174_n.jpg

- - - - - - - - - -

. . .

Poslednja izmena od moderatora:
- ТВ ПИНК (не могу да поверујем да ћу ово превалити преко усана) је задала ДОМАЋИ ЗАДАТАК свим медијима у земљи својим (баталимо лову коју има Митровић) непрекидним извештавањем о ситуацији!!! Комерцијална телевизија која се одрекла лове од које живи!!! РТС , Б92, Прва...... требали би нешто да науче од ПИНК-а. Свака част за ТВ ПИНК!
- Лопови и профитери. ШЉАМ какав сам мислио да не постоји! У тоталној катастрофи они лапају, краду, отимају, зеленаше дижу цене......... Опростите али заиста мислим да смртну казну није требало укидати.

Па РТС1 има озбиљније извештаје од ТВ Пинк - а што се тиче њих казнио бих драстично музичког уредника КОЈИ НОН-СТОП ПУШТА ИЗМЕЂУ ПРИЛОГА МОРБИДНУ МУЗИКУ СТРАВЕ И УЖАСА ОД КОЈЕ МИ СЕ ДИЖЕ КОСА НА ГЛАВИ........јер тај вајни музички уредник директно утиче на психу, расположење и тешку депресију грађана......

Vi izgleda ne shvatate u kvkoj smo mi sad situaciji? Dal ste svesni da smo bez pomoc doslovno ugasili ovde? Moramo da molimo za pomoc sve koji mogu da nam poognu jer te pare mi nigde necemo naci ako nam EU neda. Nek bude i manje od te milijarde to su opet ogromne donacije i hvala Bogu pa smo makar u civilizovanom delu sveta (mada ni sami ne zasuzujemo da budemo) pa imamo i da se nadamo necemu. Vi sto vam ne fali nista necete ni dobiti novac ili ga slobodno odbijte kao velike Srbende i domacini, ali nemate pravo da govorite u ime hiljada ljudi koji su ostali bez krova nad glavom i bez svojih oranica. Koji nemaju sta da jedu i doslovno se dave u gomnima. Njima treba svaki dinar. I za svaki dinar cu se i ja u njihovo ime zahvaliti
Не прди Дуле.
Продајеш јефтину пропаганду о ЕУ која је и довела неспособну власт у Србију само да би исцимала независност Космета, а за најједноставније послове макар да одржавају већ постојеће насипе нису урадили ништа.
И да су покушали добили по прстима из ЕУ, битно је да одрже педер бал, вУЧКо је већ повукао део пандурације с терена за тај ЕУугодни догађај.
С исто толико неспособности као за одржавање насипа ће учинити ишта и на опоравку земље. а гомнари у Бриселу трљају руке и церекају се од среће и због поплава и због корисних идиота који се надају неким милијардама ко и 2000.

dulence,djaspora godinma salje Srbiji do tri miliarde evra godisnje.Pare zaradjene izvan Srbije zavrsavaju u Srbiji, niti ste orali niti kopali.Pa ti sada vidi bez koga ste propali

Kako bese s onom planinom Rtanj, samo neke prazne price jelte o smaku sveta, koja slucajnost,..............pa nama ne treba smak sveta, nama je dovoljan smak Srbije......... Boga mi bi bilo dobro da su se svi Obrenovcani pravovremeno popeli na tu planinu. E Srbi moji, srpska gospoda je odnela svoje guzice gore, a vi se i dalje smejte "teorijama zavere"

koliko ima stradalih sta kazu svedoci Deda?

Помиње стравичних 100-њак, пошто је код њега за 10-так мин. вода надошла до крова старе /приземне / куће, тек да жену и
децу пресели на спрат а док је узео 2 пса из дворишта била је преко струка..док се попео однела ауто, избила прозоре ПВЦ и
намештај из приземља.....помиње да је доста старијих људи било затечено.....зато...???

Za dva dana mogu da se bagerima ojacaju postojeci nasipi ili naprave iza novi rezervni.

Eno u Kostolcu napravise ljudi rukama nasip za 24 sata bez problema.

Tako da nemoj da mi pricas da nisu mogli da urade nista.

Eto mogli su ako nista drugo da zastite Obrenovac i TENT ojacanim nasipima , jer iz tog TENT-a se dobija svaki drugi kilovat struje u Srbiji...

Ali nisu ni to...

Zato sada imamo poplavljene kopove TENT-a i citam malopre da ce iz jednog trebati godinu dana da se ispumpa voda jer se tu napravilo jezero a iz drugog dva meseca...

Mogli su. Al ih bolelo uvo sve na gomili DS-SNS-SPS-URS-LDP

Ti lopovi se aktiviraju jedino kad ima nesto da se pljacka iz budzeta...

U Kostolcu su angazovali Nemce i Francuze zato su i postigli nesto. Nisu cekali na radikale da se uhvate lopate.
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=19&nav_category=16&nav_id=850201

dulence,djaspora godinma salje Srbiji do tri miliarde evra godisnje.Pare zaradjene izvan Srbije zavrsavaju u Srbiji, niti ste orali niti kopali.Pa ti sada vidi bez koga ste propali

Nista ja nisam rekao i svaka cast ljudima koji novac salju. Ali da li ti mislis da u ovakvom stanju jos mozemo da odbijamo, pljujemo na pomoc kakva god ona bila? Na cemu se zasniva ta drskost i bezobrazluk? Da nemamo industriju ko Nemacka mozda? Hebes to! Ti fondovi za pomoc nisu smisljeni za Srbe i godinama se koriste za pomoc svi zemljama clanica ugrozenim elementarnim nepogodama. I mnogo uredjenije i bogatije drzave su prihvatale pomoc, samo ce gorde Srbende sve da teraju u p.m.

Додуше, овом тупавом народу никад угодити, када је била НАТО агресија, сећам се колико је њих пљувало Слобу, ето, нема га нигде, што он не обуче униформу, бла бла...
Али могу одговорно да кажем да је све функционисало на нивоу, нисам био ни гладан (не претерано), ни смрзнут, имао сам опрему, оружје, ланац командовања је био непрекинут.

А ето, сад је довољна билa обична вода да се покаже на шта смо спали, а мамлази се возају амфибијама по пустоши, навукли некакве црне униформе, везе с мозгом немају...

Помиње стравичних 100-њак, пошто је код њега за 10-так мин. вода надошла до крова старе /приземне / куће, тек да жену и
децу пресели на спрат а док је узео 2 пса из дворишта била је преко струка..док се попео однела ауто, избила прозоре ПВЦ и
намештај из приземља.....помиње да је доста старијих људи било затечено.....зато...???

Vučić: Gde plivaju ti leševi o kojima pričaju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Obrenovcu do sada zabeleženo 13 žrtava, izrazio nadu da broj žrtava "neće biti kataklizmičan" uprkos razmerama katastrofe i 10 puta veće nego kod nekih drugih.

470574_vucic1-obrenovac1-foto-mup_f.jpg

Premijer je istakao da ne razume i da ga je sramota od ljudi koji izmišljaju svašta i žele svojoj zemlji loše.

....

"U Obrenovcu je pronadjeno 13 žrtava, jedino mogu da kažem da me je sramota od ljudi koji se bave izmišljotinama i žele svojoj državi loše" rekao je premijer.

...

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466620/Vucic-Gde-plivaju-ti-lesevi-o-kojima-pricaju

Back