Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ne razumem ovaj porast Save- danas je vrh i krece opadanje vec od danas a sada imamo evakuaciju zbog Save? Tacnije u Sapcu i Mitrovici opada u BG-u ce malo rasti ovih dana. Takodje vidim da Dunav siba samo tako.
Zavisi koji je protok Save, ako je na ulazu Save u Srbiju bio visok vodostaj, on nizvodno zadržava visok vodostaj, recimo kod Šapca i Mitrovice je bio visok sada opada a nizvodno raste jer Sava teče. Sava će i dalje rasti kod Beograda u narednim danima kako bude pristizao taj visok vodostaj.

to je skolski primer cz svuda u svetu, rade po ps-u... uvek prvo spasavaju ljude a za zivotinje ako se bude imalo vremena. ako nema ni za ljude onda prvo deca pa zena i na kraju muskarci.... i to je normalno...

Па фала Богу, али видиш да овде неки усред ове катаклизме кукумавче за псима, а не зна се ништа ни о многим људима.

I kakav hag te spopao sta lupas... neka paranoja u las vegasu?

pa aj ovako... smesno ali mi nije do smeha veruj.... ako radis poteze koje ne volis a neces da se skines sa vlasti i kukumavcis na sva usta da te terorisu ucenjuju i prisljavaju da radis protiv svoje volje, pa kad se svi zasite te kuknjave onda zavijes taj rad u celofan politickog licemerja kako sve sto radis, radis za dobrobit drugih, a ti drugi samo sto te nisu skinuli za glavu jer im radis samo i iskljucivo na stetu...onda to radis samo iz dva razloga... a jedan je onaj koji spomenuh.

- - - - - - - - - -

I kakav hag te spopao sta lupas... neka paranoja u las vegasu?

- - - - - - - - - -

Ova pomoc je dzabe i bespovratna. A ti opet vidim sve znas imas tajne izvore direkt iz Brisela.. a nisi se udaljio od mesta rodjenja vise od 10 km ceo zivot :D

a izvini gde ti je pomoc? na papiru jel? ko onaj beograd na vodi, kao migovi i suhoji iz rusije.... ti bre ko da si na oblacima.

Питање је да ли ће се нешто урадити како се ово више неби поновило!
Ја да сам на Вучићевом месту прво би наредио да се подигну насипи на подручјима где се десило изливанје... Значи средити обалу Дрине, Саве и осталих река које су се излиле. Ако је потребно прокаопати канале који би евентуално могли попримити воду у случају оваквих поплава.
Следећа мера би била тотално обезбеђење стратешких објеката од поплава као што су електране у Обреновцу,Костолцу и копове одакле се вади угаљ прављењем насипа и прокопавањем канала.
Само тако би се Србија на дужи рок осигурала да се овако нешто не понови. Сад је била јединствена прилика да се уочи где су слабе тачке и то искуство треб искористити пре него што људи забораве шта се десило за коју годину!

Pravo pitanje.

Па фала Богу, али видиш да овде неки усред ове катаклизме кукумавче за псима, а не зна се ништа ни о многим људима.

pa greh je ostaviti i buba maru a ne psa, ali tako je u kataklizmi... mislim kao sto rece jedan moj drugar, da ovi na vlasti nisu ni svesni jos sta se desilo.... sreca da je narod ostao isti kakav je bio, blesav i spreman svakom da pomogne po cenu da i sam izgubi glavu... i zato cemo i opstati uprkos ovom olosu koji hoce da nam medijski promeni svest i napravi zombiranim idiotima.

Уопште не гледам ТВ, па тако ни РТС...

Управо сам у контакту с људима на лицу места...

- - - - - - - - - -

... дакле, важи и даље: не ширите панику без везе

Upravo taako panika nam svakako nije neophodna,

neki pametnjakovici su lupili da se izlilo u Bloku 45 na Novom Beogradu,

naravno tamo je Tito onomad kroz radne akcije tri nivo bedema napravio,

za koje ljudi misle da je samo setaliste!

http://www.tanjug.rs/novosti/129452/pomoc-stize-u-srbiju-sa-svih-strana.htm

Pomoć stiže u Srbiju sa svih strana

BEOGRAD - Ujedinjene nacije, Ruska federacija, više evropskih zemalja i država iz regiona uputili su u Srbiju humanitarnu pomoć i spasilačke ekipe kako bi pomogle u saniranju posledica poplava, saopštio je danas biro MUP-a za saradnju s medijima.

Prvi deo humanitarne pomoći Ujedinjenih nacija, koji se sastoji se od agregata, pumpi za vodu i čamaca za spasavanje stigao je noćas na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

Danas će stići i drugi deo humanitarne pomoći UN sa hranom i vodom za najugroženije stanovništvo.

UN su osnovale koordinacioni tim pri Sektoru za vanredne situacije, koji sa nadležnima iz Srbije koordiniraju svu pristiglu pomoć i pomažu lolaknim vlastima u otklanjanju posledica poplava.

U Srbiju je tokom noći stiglo 40 spasilaca iz Francuske, specijalizovanih za odbranu od poplava, opremljenih sa dva čamca za spasavanje, nekoliko pumpi i ostalom opremom.

Spasilački timovi iz 17 zemalja sa pumpama velikog kapaciteta i čamcima zajedno sa srpskim kolegama, bez prestanka rade na evakuaciji ugroženih.

U Srbiji su na spašavanju ugroženih angažovani spasioci iz Ruske federacije, Slovenije, Hrvatske, Bugarske, Nemačke, Austrije, Mađarske, Češke, Belorusije, Makedonije i Crne Gore.

U Obrenovcu, na evakuaciji ugroženih, angažovano je 76 spasilaca iz ruskog ministarstva za vanredne situacije. Iz te zemlje pristigla su još dva aviona sa humanitarnom pomoći i tehničkom opremom, a za sutra je najavljen još jedan avion sa humanitarnom pomoći.

Srbiji su pritekli u pomoć i helikopteri iz Nemačke, Švajcarske, Belorusije, Makedonije i jedan iz kontigenta Euleksa. U akciju spašavanja uključeno je i sedam helikoptera iz Slovenije i Mađarske, koji rade uz koordinaciju helikopterske jedinice ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Iz Hrvatske je stiglo 65 tona vode za piće, a iz Makedonije 25.

Pomoć u vidu hrane, vode, odeće i neophodnih sredstava za bebe stiže i od srpske dijaspore.

U Srbiju je tokom noći stigla i humanitarna pomoć Udruženje Srba i Zajednice srpskih klubova iz Beča koja se sastoji od konzervirane hrane, vode, opreme i hrane za bebe, mleka, sredstava za higijenu i odeće, a Crveni krst Ohrida poslao je odeću, vodu i sredstva za higijenu.

KUD Zavičaj iz Austrije i Udruženje građana iz Beča poslali su pomoć u vidu konzervirane hrane, vode, ulja, mleka, garderobe, pribora za higijenu, pelena, dušeka za spavanje, ćebadi, čizama, posteljine, peškira.

Hvala.Lepo je znati da nismo sami u ovoj nesreći.

rece jorgovanka onu nebulozu ne bi da je ponavljam...ali premijer ima zaista istorijsku sansu da prvi put otkako je u ovom poslu bude politicki mudar i odyebe sve koji nas i povodom ove posasti zayebavaju i okrene srbiju samu sebi sto je jedino potrebno... da azerbejdzan posalje skoro pola miliona evra a ameri 100 hiljada dolara... to je dno dna...ja da sam na njegovom mestu ili na mestu spoljnjeg smatrao bi to mojim politickim samoubistvom..... povukao bih se iz politike samo zbog izjave da su mi oni prijatelji.

Mali update. Caleta su mi rasporedili na Misar u gradjevinsku kompaniju Interkop da puni vrece. Mojim komsijama se javljaju rodjaci i poznanici koji su na terenu i kazu da nadredjeni nemaju pojma sta pricaju, udaraju te u klin te u plocu. Cas nasip popusta i plavi, cas mu nista ne fali.
Dobra vest je da je odziv veliki, bila sam kod hale sportova u komsiluku koja je jedan od punktova, autobusi samo pristizu i odlaze sa volonterima.

A Obrenovac ce skotovi i definitivno pustiti niz vodu zbog elektrane. Valjda se misle: Kad je bal (potop), nek' je maskenbal (moze da potone do kraja).

pa greh je ostaviti i buba maru a ne psa, ali tako je u kataklizmi... mislim kao sto rece jedan moj drugar, da ovi na vlasti nisu ni svesni jos sta se desilo.... sreca da je narod ostao isti kakav je bio, blesav i spreman svakom da pomogne po cenu da i sam izgubi glavu... i zato cemo i opstati uprkos ovom olosu koji hoce da nam medijski promeni svest i napravi zombiranim idiotima.

Ако имаш времена, преслушај овај клип...... користан је:

[SUB]
[/SUB]
[SUB] [/SUB]Инфоратници 17.05.2014. - проф.Велимир Абрамовић, ИК Пешић и синови

pitaj bilo kog amatera da li iko može da ih isključi. Cela Srbija je pokrivena amaterskim repetitorima a čak da i njih neko isključi ne može da spreči simpleks rad

joj bre covece , to znas ti znam i ja... jel vi citate, imali su link na sajtu poplave i iskljucili su ih tamo... sta mislis kolko obicnih ljudi ima cw....

- - - - - - - - - -

[SUB]
[/SUB]
Инфоратници 17.05.2014. - проф.Велимир Абрамовић, ИК Пешић и синови

hvala mito preslusacu... kada se ovako nesto desi setim se milosevica kada nije hteo da ih slusa i mionice....

Сва помоћ од ЕУ и запада је тек толика да не можемо да кажемо да нису дали ништа. А Русија? Русија је највећа, као и увек. Три авиона носивости 75 тона препуна опреме, хране и сваке врсте помоћи, а нигде, баш нигде се не може наћи податак колико то износи у новцу. У свим медијима се форсира прича о ономе што је дала ЕУ и Америка.
Пи, стоко неопевана!

Imaju tamo nasipi kod Zabrežja, možda je neki od njih pukao, haotično je sve tamo, brat mi je tamo, par mojih drugara koji mu pomažu, njegova kuća je dobro prošla, ali Savu neće izdražati jer njemu preti Sava Teško je uspostaviti vezu sa njima, ako budem uspeo, reći ću vam šta se dešava.

Imam i ja par prijatelja u Obrenu, niko i dalje nije evakuisan jer su u naseljima koja nisu poplavljena, prakticno ostrva u moru. Posebno par ulica blizu njihove autobuske stanice, na blagom uzvisenju.

joj bre covece , to znas ti znam i ja... jel vi citate, imali su link na sajtu poplave i iskljucili su ih tamo... sta mislis kolko obicnih ljudi ima cw....

- - - - - - - - - -

hvala mito preslusacu... kada se pvako nesto desi setim se milosevica kada nije hteo da ih slusa i mionice....

Па и ови кретени на власти НИСУ ПРИХВАТИЛИ ПОНУДУ ОВОГ ЧОВЕКА КОЈИ ДОКАЗАНО СПРЕЧАВА КЛИЗИШТА А ИМАМО МАПЕ КЛИЗИШТА - значи да је све ово намерно а не са жељом да се заиста спашавају насеља и људска станишта:

http://forum.krstarica.com/showthre...УБЛИКЕ-!!!?p=28057933&viewfull=1#post28057933

[SUB]
[/SUB]
[SUB] [/SUB]Инфоратници 17.05.2014. - проф.Велимир Абрамовић, ИК Пешић и синови

И опет ћу рећи: маните се тих смутљиваца, Велимира (и сестре му Марине), који сви, свесно или несвесно, раде за наше непријатеље, слично типовима Деретић, Лучић...

Како вам до сад, после свега, није јасно о чему се ту ради?

- - - - - - - - - -

hvala mito preslusacu... kada se ovako nesto desi setim se milosevica kada nije hteo da ih slusa i mionice....

U Mionici je bio samo zemljotres, a ne poplava.

Inace zemljotres i poplava mogu da idu zajedno, ali ne nuzno.

I zato je stvarno smesno vise pisati o tome.

joj bre covece , to znas ti znam i ja... jel vi citate, imali su link na sajtu poplave i iskljucili su ih tamo... sta mislis kolko obicnih ljudi ima cw........
Ne pričaj napamet kada ne znaš TAČNO o čemu je reč! I da.... zbog tog audio striminga
nastao je čitav niz nesporazuma medju spasiocima i more zabuna kod građana.. Bolje ćuti!

Metereolog Igor Kovačić koji je jedini prognozirao da dolaze sneg i poplave sada tvrdi da dolazi nova opasnost

Kovačić kaže da će sa višim temperaturama doći nova opasnost.

Dva dana pre katastrofe koja je pogodila Balkan a najviše Bosnu i Srbiju, upozorio je na dolazeću opasnost, ali nažalost nadležne službe to nisu shvatile ozbiljno.

I pored 48 sati prednosti u odnosu na katastrofu, upozorenja nisu pokrenula pripreme za nadolazeću opasnost.

Meteorolog sada tvrdi da mesta za opuštanje nema jer će najavljene više temperature od oko 30 stepeni, doneti novu opasnost.

Kada se velika količina snega u Bosni otopi, doneće isti ili gori efekat od ovog koji sada imamo.

‘Mene praktično bode u oči ova velika količina snega na planinama Bosne, jer uz otopljenje koje stiže, a moglo bi biti i izraženije sledeće sedmice, sve to će se naglo topiti i aktivirati sezonske planinske potoke i riječice samo se nadam bez većih posledica“, kaže Kovačić.

U Srbiji se očekuje da će, u mestima koja su pogođena velikim poplavama, usled povećane temperature doći do nadprosečnih isparenja što će uticati na pojavu lokalnih pljuskova.

Ja sam juce dosla iz Francuske, tamo sam i na francuskoj i nemackoj TV neprestano gledala reportaze, citala na video tekstu
o strasnoj katastrofi u Srbiji. ( doduse i na netu, ali to sada nema veze). Nekoliko dana kasnije je Djokovic poceo da drnda
o CNN-u i BBC-u, koga briga sta Djokovic prica? Da nece mozda ovaj svet da menja svoj sistem medija jer Djokovicu nesto nije
po volji?

Veliku stvar su uradili nasi ambasadori po Evropi, ali i francuski, nemacki, italijanski, japanski u Beogradu.
Mlacenje prazne slame po nekakvim televizijama nema veze.

Djokovic je juce pprpustio veliku sansu jer je mogao sa Nadalom da se dogovori da svoje pare od tog turnira
doniraju za Srbiju i Bosnu.

Đovak je i previše uradio za ovu zemlju svaka mu čast.

A ovakve hrabre ili bezobrazne izjave menadžerskog tipa trebao je uraditi ovo-ono-ovako-onako, može samo da kaže neko ko ima neka velika dijela i zasluge iza sebe, takođe ga je jednom Škabo koga cijenim prozivao po društvenoj mreži kako ide na ljetovanje u Monako, pa što nije u Srbiji da tu troši pare itd. ma daj...
Ali obično nikogovići komentarišu i laju za karavanom koji prolazi, pa sjetite se samo kada je Novak gostovao kod Ivana Ivanovića i kada su intervijuisali one bolide po ulici, kao dobar teniser loš čovijek...
Ovde se dobar kritikuje, a jadan voli. Poplavo od Boga li si?
muka'm...

Back