Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drama u Obrenovcu: Porodice čekaju pomoć na krovovima, ima žrtava, nivo vode i dalje raste!

obrenovac_620x0.jpg

Načelnik sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije Predrag Marić je rekao da je predmet pažnje sada Obrenovac. U toku je evakuacija velikog broja ljudi iz Obrenovca, gde je danas i najkritičnije.

19:22 - BEOGRADSKI HOTELI NUDE SMEŠTAJ

Hoteli iz Beograda koji su ponudili svoje smeštajne kapacitete su hotel Park Delta holding, hotel Semlin, hotel Moskva i hotel M.
19:08 - EVAKUACIJU ČEKAJU I U BELOM POLjU

Evakuaciju čekaju i u Belom Polju u Ulici Tamnavska 33 gde je zarobljeno sedmoro dece, petoro starijih, i sedam odraslih.

19:07 - ZAROBLjENA ŽENA SA MALIM DETETOM

Žena sa malim detetom, Obrenovac, Kneza Mihajla 13, Lastina stanica, prekoputa Dunav Osiguranja čeka pomoć.

19:03 - U OBRENOVCU I DALjE RASTE NIVO VODE

U Obrenovcu oko 18.30 sati nivo Kolubare i dalje raste, javlja novinar Tanjuga sa lica mesta.

Voda je, kako kaže, ušla u hotel u kojem trenutno nema nikoga, a preplavljen je i kružni tok na ulazu u taj grad koji je bio jedino suvo mesto.

Uprkos kiši koja i dalje pada i rastu nivoa reke evakuacija građana se nastavlja pomoću čamaca helikoptera i kamiona.

18:58 - PORODICA ČEKA POMOĆ U ĐAČKOG BATALjONA U OBRENOVCU

U Obrenovcu četiri osobe sa dvoje male dece u ulici Đačkog bataljona 9, drugi sprat. Traže pomoć, voda stiže do njih
18:14 - U OBRENOVCU EVAKUISANO VIŠE 1.000 LjUDI

U Obrenovcu je do 17.30 evakuisano više od 1.000 građana, a to će se nastaviti i tokom noći, izjavio je načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

http://www.novosti.rs/vesti/beograd...-krovovima-ima-zrtava-nivo-vode-i-dalje-raste

Kako ovaj Vučić potcenjuje ljude, kakav je to demagog - jednom rečju dno. Koliko je meni poznato za Šabac se znalo još juče, znalo se da Sava opasno preti, tamo su se ljudi angažovali, koliko sam čuo miniraće neke nasipe da bi pustili vodu i usmerili je tamo gde bi izazvala manje štete, ljudi postavljaju džakove, dakle organizacija postoji i on je našao da serenda kako oni trebaju da se organizuju, onako potcenjivački.

Čitam da je i u S. Mitrovici, kritično, Sava opasno raste, i tamo ljudi postavljaju džakove, neko je napomenuo to Vučiću, a on - mislićemo o tome kasnije :fdlan:
to je standardna procedura.Nego kako su bezobraznici zamislili to da ostvare citavu akciju, kada se zna da jedino Premijer ima znanje da zavrti rucicu indukcione masine i okrene kljuc u desno ?

Gde si to čuo, ja sada ušla u kuću ???

Je l' ozbiljno da trčimo po vodu ?
Ја мислим да бисмо свакако, и за сваки случај требали направити извесне залихе, јер, ако још није вода загађена, с обзиром на ситуацију није искључено да ће бити, а и ако останемо без струје, биће проблем, то је све повезано...

SKOPLJE – Makedonska vlada je na današnjoj sednici odlučila da uputi 75 specijalaca iz Ministarstva unutrašnjih poslova i odbrane i Direkcije za zaštitu i spasavanje kao pomoć Srbiji i BiH, pogođenim poplavama.

Na sednici je odlučeno i da se uputi 45 pumpi za ispumpavanje vode, 35 agregata, devet čamaca, 3.000 ćebadi, lekovi, prenela je agencija MIA.

Bravo makedonci!

A ti si bato ratovao zbog dnevnica, to je bila najgluplja moguca stvar, zamisli braniš otadzbinu za dnevnice! Država se brani besplatno, a za tu besplatnu uslugu dobiješ uniformu, municiju i priliku da dušmanina ako treba i golim rukama daviš.

А замисли они који су дезертирали у рату добили директорска места и фотеље после, па нам и сада седе тамо, ено гледам на оној седници владе Горан Весић организује послове...

А замисли они који су дезертирали у рату добили директорска места и фотеље после, па нам и сада седе тамо, ено гледам на оној седници владе Горан Весић организује послове...

...ona zena sa detetom u Obrenovcu kojoj je voda dosla do krova ce sigurno dobiti direktorsko mesto pa sto bi je spasavali...aman ljudi jeste li vi normalni... u pravu je Vucic - ako mozete pomozite, ako ne mozete cutite

...ona zena sa detetom u Obrenovcu kojoj je voda dosla do krova ce sigurno dobiti direktorsko mesto pa sto bi je spasavali...aman ljudi jeste li vi normalni... u pravu je Vucic - ako mozete pomozite, ako ne mozete cutite

Да ћутим? Што бих ћутао?

Него, што се више добровољаца пријави, влада ће бити у могућности да више полицајаца преусмери на заштиту предстојеће геј параде.. :per:

Ја мислим да бисмо свакако, и за сваки случај требали направити извесне залихе, јер, ако још није вода загађена, с обзиром на ситуацију није искључено да ће бити, а и ако останемо без струје, биће проблем, то је све повезано...

Moja majka otišla po ulje i brašno jer ne gomilamo to po kući ali ako ostanemo bez struje džaba nam to.

Celo popodne sam bila u gradu i sve najnormalnije funkcioniše čak i prevoz i tek sada ovde vidim panika bar što se BG tiče. Čak sam dvojkom prošla i pored pristaništa i gledam Dunav prljav al' mi ne izgleda da se nešto mnogo podigao :think:

Šta je to pisalo u Trećem oku ako neko zna , čula sam jednu u tramvaju da s nekim priča pa kaže sve je ovo bilo u Trećem oku ali sam izašla kod biblioteke i ne čuh šta ?

Organizuju se kako da zavate kintu. Sad je prilika kad je haos a oni imaju pristup svemu. Ološ je to.

А и ово је истина - према мојим "уличним информацијама" МОБИЛИСАНЕ СУ БРИГАДЕ ЛОПОВА ДА КРЕНУ У ОПШТУ ПЉАЧКУ И ТО СУ СВИ МОТОРИЗОВАНИ....... значи - општи наос тек следи.........да не помињем трговце које би све до једнога повешао на Теразијама.......

NADIRE DUNAV: U opasnosti Borča, Krnjača, Ovča i Kotež!

Dunav ugrožava naselja na levoj obali kod Beograda: Borču, Ovču, Kotež, Krnjaču. Lokalni krizni štabovi apeluju na hitnu pomoć

Kosava-na-Dunavu-2.jpg

Ukupno komentara 0
Foto: Tanjug/Srđan Ilić Kosava-na-Dunavu-2.jpg

Mole se građani koji imaju pumpe i creva da ih stave na raspolaganje. Kontakt: 060/029 – 4425 i 060/ 668 – 883.

Dunav ugrožava naselja na levoj obali kod Beograda: Borču, Ovču, Kotež, Krnjaču. Lokalni krizni štabovi apeluju nan hitnu pomoć!

- Hitno su potrebni pumpe i creva! Mole se građani koji imaju pumpe i creva da ih stave na raspolaganje Kontakt: 060 0294425 i 060 6688834 – kaže se u saopštenju.

Dešavanja uživo u vezi sa poplavama, najugroženijim mestima u Srbiji i vanrednom situacijom možete pratiti OVDE.

(Telegraf.rs)

Back