Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Raspustili vojsku i ukinuli vojni rok a ja treba sad da idem? Nek idu ****** što će šetati u nedelju.
Što reče Jovanović "rođak sa sela" Vučić od mene može da dobije samo...
E,a mene kamenovase na forumu muskarci kad rekoh da treba da se vrati redovni vojni rok.Sad cvrc,dodjose nam Rusi pre nego se skupi kod nas 500dobrovoljaca!
I Hrvati ce nam pre pomoci nego li mi sami sebi.

Шабац се налази у великом проблему и помоћ је хитно потребна !!!

Аутобуси ће кретати вечерас у 21:00 испред Сава центра ...

ЗАМОЛИО БИХ СВЕ БЕОГРАЂАНЕ КОЈИ СУ У МОГУЋНОСТИ ДА КРЕНУ НА ПУТ !!!!

ШИРИТЕ ДАЉЕ !

У 9 сати сјутра сви Београђани испред Арена, па да се иде да се одбрани Шабац!

I sva ova voda stize SAVOM U SABAC I BEOGRAD

SVI NA OBALE I DA DIZETE NASIPE!

Dakle da ne bude zabune PV je rekao što više dobrovoljaca večeras u 21 h ispred Sava centra (zato što je koncert u Areni), a sutra ujutru u 09 h ispred Arene.

Па и није реч само о Београду, већ читавој Србији.

Или би се неки од вас у читавој овој несрећи радовали да се Београд потопи?

ko se raduje bre ? Nego vas ima 2 miliona tamo u Beogradu a ne mozete da skupite 10.000 ljudi da ojacava nasipe. Podjite od sebe.

E,a mene kamenovase na forumu muskarci kad rekoh da treba da se vrati redovni vojni rok.Sad cvrc,dodjose nam Rusi pre nego se skupi kod nas 500dobrovoljaca!
I Hrvati ce nam pre pomoci nego li mi sami sebi.

To su mogli početkom 90-ihda me zeznu kad sam imao 18-19, dobrovoljno, trte-mrte, srpstvo pa onda ljude proglasili zločincima. Mogu da pomognem ali, neću.

Gradovi se ociste od mulja i gotovo,po meni je veci problem unistene oranice,vocnjaci i povrtnjaci,a ostoci da i ne govorim ionako nam je stocni fond na nivou Ugande!

Samoorganizovanje! Novosađani pune džakove, skupljaju pomoć i idu u Šabac

Veći broj Novosađana dobrovoljno se javio da puni džakove sa peskom koji se šalju u ugrožena područja, saznaje 021.rs.

gradjani_pomazu_600.jpg

Akcija je pokrenuta preko Fejsbuka i Tvitera.

U "Gradskom zelenilu" kažu da se džakovi pune u njihovim prostorijama na Bulevaru Kneza Miloša bb kod okretnice na Novom naselju i da građani mogu slobodno da dođu i da pomognu.

Portparol Zelenila Ivan Nožinić navodi za 021.rs da se građani mogu i preko telefona raspitati kada mogu da dođu da pomognu. Potrebno je da se jave na telefon Marka Jovanovića iz "Gradskog zelenila" - 063/298-618.

Poziv dobrovoljcima

Grupa Novosađana pozvala je sugrađane koji bi sutra otišli u Šabac da pomognu u odbrani od poplava da se jave. Svako ko želi da se pridruži potrebno je da pošalje SMS na broj 060/525-88-99 i posle će dobiti poruku sa informacijom kad je polazak. Organizatori kažu za 021.rs da su se sa Štabom za odbranu od poplava dogovorili da im se obezbede dva autobusa za 100 dobrovoljaca, a da će, ako bude više onih koji žele da pomognu, biti obezbeđeno još autobusa. Dobrovoljci treba da obuku toplu odeću i čizme za kišu.

Skupljanje pomoći

Studenti Medicinskog fakulteta su se organizovali i u prostorijama fakulteta uveli su dežurstvo za prijem pomoći za ugrožena područja. Studenti za 021 kažu da svi građani koji žele da doniraju stvari neophodne poplavljenim područjima mogu da dođu do Medicinskog fakulteta u Hajduk Veljkovoj tokom celog dana.

да су потребни добровољци-да
где су они којима је то хлеб
ко уопште командује одбраном шапца?????где су планови?????.....

Rusija šalje još dva aviona s humanitarnom pomoći
Tanjug | 16. 05. 2014. - 17:43h | Komentara: 0

Još dva aviona ruskog Ministarstva za vanredne situacije, dopremiće humanitarnu pomoć Srbiji, koju su pogodile najgore poplave za poslednjih 120 godina, saopštio je danas šef Nacionalnog kriznog centra ovog ministarstva Oleg Voronov.

Rusko ministarstvo trebalo bi da dopremi oko 70 toma humanitarne pomoći, uključujući čamce, opremu za ispumpavanje vode i snabdevanje strujom, hranu i ćebad, rekao je Voronov za Itar-Tass.

U još dva aviona trenutno se pakuje humanitarna pomoć i oni će za Srbiju poleteti uskoro, najavio je Voronov.

Avion Iljušin Il-76 ruskog Ministarstva za vanredne situacije već je sleteo, danas oko 8.30 na aerodrom u Nišu, sa 76 ruskih spasilaca koji su se odazvali pozivu da pomognu Srbiji koje su zadesile poplave.

Kako je rekao zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Eduard Nikolajevič Čižikov, među ruskim spasiocima nalazi i 20 ronilaca, koji su oni opremljeni najsavremenijom opremom.

Gradovi se ociste od mulja i gotovo,po meni je veci problem unistene oranice,vocnjaci i povrtnjaci,a ostoci da i ne govorim ionako nam je stocni fond na nivou Ugande!

Svakako će seljaci pretrpeti najveću štetu, koju verovatno niko neće nadoknaditi...
Strašno je, ali istinito.

Jedina dobra stvar u svemu je što mi Srbi sve okrenemo na šalu i to nam pomaže da se lakše suočimo sa svime što nas zadesi.

Vucic da aktivira vojne rezerviste i svu mehanizaciju da prave nasipe uz savu i dunav!

MOBILIZACIJA AJMO

A da mi nemamo vise vojsku pa nema ni mobilizacije

Neka maloumna budala iz DS-a zvana Tadic ukinula vojsku kazu to nam vise ne treba

Vucic je proglasio vanredno stanje a ocigledno ne zna sta to znaci.Tu kategoriju koristi za prekid skolske nastave.Vanredno stanje bukvalno podrazumeva da drzava uzima od naroda sve sto joj je potrebno,bilo to ljudstvo,mehanizacija ili nesto trece,a da te i ne pita.Cudi me da njegov diktatorski duh to do sad nije iskoristio.

Back