Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ispracaj-Rusa-260514-4962_620x0.jpg

Je l' može neko da mi ovo pojasni?

simboliku hriscanstva ili?

- - - - - - - - - -

Komentarisanje rada moderatora i administratora nije dozvoljeno na forumu i to dobro znate.

ja nisam znao.

znaci nema slobode govora?

eto, ziv covek svaki dan nauci nesto novo ...

- - - - - - - - - -

Biće popriličan broj kandidata, cenim. S Krste mogu da nabrojim bar 5, onako iz cuga. :mrgreen:

evo ja sam im svedok da rade i - prekovremeno. ako im nisu platili bonus sate.

- - - - - - - - - -

Ко учи знаће, ко краде имаће, ко ради за џабе тај је будала која ће сутра да цркне од глади..

ima nekih dobrovoljaca kao sto vidis gore navode da ih ne smemo spominjati pod pretnjom cenzurom, ili jos gore kazni. jel to ta grupacija?

- - - - - - - - - -

nasoj braci iz Rusije, hvala za pomoc u nevolji. Srbija vam se nazalost tesko moze ikada oduziti, ali Bog sve vidi.

zato putujte braco u miru i neki drugi put da dodjete sretnijim povodom...

преводу, поплаве се настоје искористити за нову пљачку Србије. Индустрија несреће. Потенцијални купци не часе ни часа, па су преко својих представника у за јавност нејасној Европској банци за обнову и развој већ поручили заинтересованост за куповину Телекома, Аеродрома Београд и Дунав осигурања. Дунав осигурање је веома важно јер ће ту тек бити много пара пошто ће Србија на свом европском путу морати да следи европску праксу да се осигурава све и свашта и да без осигурања није могућа ни куповина на пијаци.

O ovome ja govorim sve vreme, samo sto sam sigurna da se nisu mogli skrojiti svi ti planovi i napraviti sva ta organizacija za 5 dana, nego je to bilo potrebno malo duze planirati, otuda i sumnja da je ovo zaista samo prirodna nesreca.

Poplave u Srbiji veštački izazvane?

Poplave u Srbiji su verovatno izazvane veštačkim putem, namerno, zajedničkim delovanjem odnosno Chemtrails-a i delovanjem HAARP sistema. „Zaprašivanjem“, odnosno hemijskim tretiranjem oblaka srebro-jodidom i raznim drugim hemikalijama mogu se stvoriti povoljni uslovi za obimnije padavine, a da se tako stvoreni cikloni HAARP-om pomere i zadržavaju nad određenom teritorijom.

Mislim da su se u ovom slučaju u mesec dana stvorila 5 ciklona velike snage nad severnom Evropom, pa da tamo, nad Britanijom, Holandiji, Belgiji, Nemačkoj, Francuskoj i Italiji ne bi izručili svu tu ogromnu vodu HAARP-om su pomereni nad prostorom Balkana odnosno nad Srbijom.

Ovako velike padavine nisu karakteristične za naše prostore, jer smo mi topao više suv deo Evrope, sa jakim prodorima toplih struje iz Afrike koji guraju ciklone ka severu, ali su vrlo karakteristične za Britaniju, Nemačku i njima okolne zemlje. Pošto su Britaniji bile obimne poplave pre par meseci, u Nemačkoj prošle godine sada je bilo potrebno da se one zaštite, pa je upotrebljen HAARP da svojim snažnim elektromagnetnim poljima i snopovima vrlo niskih frekvencija deluje na pomeranje i baziranje ciklona.

Sve ovo dokazati je vrlo teško jer mi nemamo opremu da bi mogli da kontrolišemo aktivnosti HAARP-a, a čime nas „zaprašuju“ Chemtrails programom, neznamo i ne kontrolišemo. Verujemo im na reč, jer i da hoćemo da kontrolišemo to nam ne bi dozvolili, jer je to po programima EU koje smo mi prihvatili..

Srbiju su unazadili za jedno 5 godina, prekinuli skoro sve pripreme za naš privredni oporavak, a od svega što nam je uništeno bar 80% kod njih ćemo kupiti. Ako je šteta samo na termoelektranama, kopovima uglja, transformatorima i dalekovodima oko 600-700 miliona evra onda vam je jasno da su za nas ove poplave veliko stradanje, a za EU i SAD dobar posao.

Zbog ovakvih katastrofalnih poplava da bi preživeli moramo uzeti bar jednu novu milijardu kredita i Svetska banka se već nudi, a i MMF će dati – za tu uzetu milijardu draće nas bar 10 godina po 6-6,5 posto. Njima lepo nama muka. I da ne navodim dalje – premalo mi toga sami možemo, pa ćemo i semena za ponovno sejanje od njih da kupimo.

E zbog toga je tu veliku vodurinu trebalo istresti nad Srbijom, odnosno skoro samo nad prostorima gde žive Srbi. Muslimani su tu samo kolateralna šteta.

130 srpskih vojnika da se vrati u kovčezima ???? 130 domaćih radnika je to zaslužilo ?

Yebote, kakvi ste vi to ljudi ??? Pa nisu otišli da brane ameriku ni englesku ni nemačku. Otišli da zarade koju devizu i da hrane svoje porodice i čeljad.

I šta fali da maldi i stari idu na radne akcije ? Biće dobrovoljne. Ja bih prvi otišao. I otići ću ako ih bude.

Sto na radnu akciju, idi u Libanon da zaradis koju devizu, i da branis,...............koga ono?

преводу, поплаве се настоје искористити за нову пљачку Србије. Индустрија несреће. Потенцијални купци не часе ни часа, па су преко својих представника у за јавност нејасној Европској банци за обнову и развој већ поручили заинтересованост за куповину Телекома, Аеродрома Београд и Дунав осигурања. Дунав осигурање је веома важно јер ће ту тек бити много пара пошто ће Србија на свом европском путу морати да следи европску праксу да се осигурава све и свашта и да без осигурања није могућа ни куповина на пијаци.

O ovome ja govorim sve vreme, samo sto sam sigurna da se nisu mogli skrojiti svi ti planovi i napraviti sva ta organizacija za 5 dana, nego je to bilo potrebno malo duze planirati, otuda i sumnja da je ovo zaista samo prirodna nesreca.
Poplava im je "legla" da opravdaju ono što su najavili još pre mesec dana, prodaju pomenutih preduzeća, "legla" im je smislu da će lakše javnosti servirati priču kako smo siromašni, dužni, zadesila nas nesreća i moramo da prodamo.

E, sada ti imaš takve sumnje u vezi HAARP-a. Ne, nema ovde nikakvog HAARP-a, opterećuješ se bespotrebno, oni bi to svakako prodali ovako ili onako.

Proglašena vanredna situacija u Kragujevcu

Štab za vanredne situacije Kragujevca proglasio je večeras vanrednu situaciju u ovom gradu, saopštila je informativna služba gradske uprave.

"Najugroženija su naselja Ždraljic, Beloševac, Lekina bara i potez oko 'Žitoprodukta', a ima i poplavljenih industrijskih objekata kao i privatnih kuća", navedeno je u saopštenju u kome se naglašava da je u toku evakuacija svih lica čije su kuće poplavljene.

Lica čije su kuće poplavljene evakuišu se u Gerontološki centar.

NEVREME I U IVANjICI

Ivanjicu je danas oko 14.00 časova zahvatilo polučasovno nevreme praćeno gradom. Prema rečima predsednika ivanjičke opštine Milomira Zorića u samoj varošici je padala kiša praćena sugradicom.

"Međutim, grad veličine lešnika je zahvatio područje Bukovice ", kazao je on za Tanjug dodajući da će eventualne štete na voćnjacima i usevima tek biti utvrđene.

Prema rečima načelnika Odeljenja za vanredne situacije Moravičkog okruga Dragiše Broćića gradonosni oblaci su najviše zahvatili jugozapadne delove opštine Ivanjica i samu varošicu uz veliku količinu padavina.

"Na deset mesta se interveniše na ispumpavanju vode, a poslali smo pomoć i iz Čačka", rekao je Broćić za Tanjug.
http://www.novosti.rs/vesti/srbija.73.html:493231-Proglasena-vanredna-situacija-u-Kragujevcu

10174949_10152184776416896_2543008450246449420_n.png

Interesantno je da modeli daju nestabilnosti u Vojvodini i u okolini Beograda tokom cijele noći i sutra ujutru. Ipak, sada su sve oči uprte u sutra popodne. Odavno se nije toliko toga podudarilo za vrlo jaka nevremena. Vrlo vjerovatno je da će u popodnevnim satima proći linija nestabilnosti koja bi u sebi mogla da sadrži i superćelije, shelf oblake i sl. Izdali smo crveno upozorenje za sutra za veći dio zemlje:

Nestabilnosti nas očekuju i narednih dana (vrlo vjerovatno do petka), ali uglavnom u vidu lokalnih kratkotrajnih pljuskova. Temperatura od srijede u blagom, a od petka u značajnijem padu.

Tivćanka koja je svojom maturskom haljinom privukla pažnju cijele regije

1j6nww.jpg

Tivćanka Vanja Ljubojević je na maturskom defileu svojom pojavom skrenula pažnju ne samo svim posmatračima, već i cijeloj regiji. Na svojoj FB stranici je objasnila zašto je to i uradila.

"Ja sam ovim gestom željela da skrenem pažnju lokalnoj zajednici i imala sam više razloga za to. NIsam željela niti očekivala ovoliki publicitet, ovo sam bila samo ja, ali sam svakako prijatno iznenađena i drago mi je da me ljudi širom Balkana podržavaju.
Ja sam odlučila da nosim ovakvu haljinu još davno, prije situacije u Srbiji, a danas sam imala još jedan razlog.
1. Htjela sam da skrenem pažnju djevojkama i roditeljima koji bacaju stotine eura na maturske haljine
2. Nisam htjela da "cijedim" roditeljima džepve
3. U mom gradu, na defileu maturanata se pojavi ogroman broj ljudi, od kojih je polovina maturantska rodbina, a druga polovina nije došla zbog nas-maturanata, nego zbog naših haljina, da vide koja koju etiketu nosi i koliko koja košta. Tako da ova haljina predstavlja neki vidi protesta tom mentalitetu
4. Ova haljina predstavlja mene, moju ličnost. Htjela sam nešto kreativno i u "mom" stilu, što mogu razumjeti ljudi koji me poznaju
5. A onda se pojavila situacija sa poplavama u Srbiji i BiH, i htjela sam da uradim nešto više osim slanja poruka, promovisanja na Radio Tivtu i volontiranja u gradu, pa mi je palo na pamet "Zašto ne bih zalijepila broj na haljinu, kad nas već toliko ljudi gleda, da podignem svijest i moral?!"
I tako je bilo, nisam htjela da odustanem od ove ideje, bezobzira što sam dobila neku pristojnu matursku haljinu od babe. Nju sam nosila na večeri povodom proslave mature u hotelu, gdje su izmedju ostalog bili roditelji-ljudi koji su tu zbog nas, a ne haljine i smatrala sam da njima ne trebam ponovo skretati pažnju na moje gore pomenute razloge!
Hvala svima na podršci! "

Mi ne bismo ništa dodali bez, bravo Vanja!

10277823_10202207397443514_3635879381016726832_n.jpg

http://www.primorskenovine.me/index.php/vjesti/item/1771-tivcanka-koja-je-svojom-maturskom-haljinom-privukla-paznju-cijele-regije

za sutra u bgd najavljeno prosecno 25mm padavina. onih dana je u bgd padalo 80-120 a u nekim centralnim i zapadnim delovima srbije i preko 200mm. koliko je to ako daju crveno upozorenje?
Razlikuje se to od onoga što smo imali, ovo crveno upozorenje se odnosi na vremenske nepogode u smislu, grada, olujnog vetra, obilnog kratkotrajnog pljuska gde za kratko vreme u roku od pola sata, sat, padne velika količina kiše.

Ministar odbrane Šrbije Bratislav Gašić izjavio je danas u Raški da je pokrenuta istraga o tome ko je i kada prodao opremu i sredstva Vojske Srbije i zašto je to urađeno.
"U 2006. i 2007. godini veliki broj resursa Vojske Srbije prodat je i da smo ta sredstva imali na raspolaganju, možda smo mogli i drugačije da pomognemo prilikom poplava. Vojska je imala svu tehniku kojom je mogla da odgovori na sve zadatke poslednjih 12 dana", rekao je Gašić.
http://www.kurir-info.rs/gasic-pokr...-opremu-i-vozila-vojske-srbije-clanak-1389779

цитат:

... .још је Тесла открио да муње, односно електромагнетно пражњење изазива падање кише. А киша је данима падала без њих . Зашто? Па, када вештачки додајете електромагнетско поље неопходно за кондензацију паре, онда нема пражњења, дакле нема м уња ...

- То нису биле капи, већ млазеви – јасно концентрисани тачно над српском територијом. Од када је киша етнички опредељена? Ту прецизност је могуће наштеловати са две фреквенце. Треће, три дана пре падања кише циклон је кружио. То је у ствари било сакупљање влаге неопходне за падање кише. Када је сакупљено довољно, циклон се нацентрирао тачно над Србијом. Потом је додата електромагнетна фреквенција за кондензацију влаге и почео је да пада тај млаз кише.

Посебно је интересантно да је тај циклон трајао над регијом три дана, али јеимао и осцилације.

- Када нестане довољно влаге, и када почне падавина да слаби, онда циклон почне да се премешта према Карпатима. Пружи се ка тамо, покупи влагу, и поново се врати и изручи кишу на исту територију. То се догодило три, четири пута током падавина. Четврто, код наглог искључивања грејања јоносфере, односно ХАРП-а, рупа која је направљена враћа се врло брзо ка земљи. У том процесу се формирају нискофреквентни јоносферски таласи који се називају тектонски, јер улазе у резонанцу тектонским плочама, и у току од три дана након искључивања ХАРП-а мора да се деси земљотрес ту или у непосредној близини. Већ другог дана је био земљотрес у Албанији, а затим и у Републици Српској.

Прича о ХАРП антенама пунила је српске медије, али нико није успео да их нађе. Код грађана је очигледно оставила утисак, па је од избијања поплава за мање од два дана петицију за уклањање тих антена из Србије потписало више од 12.000 грађана. Међутим, ........ оне уопште нису код нас.

:cool:

Mito ono nije kiša "uz kakvu" ide grmljavina.
Grmljavina ide uz letnje kratkortajne pljuskove. Ne uz KIŠU mislim PRAVU. kišu koja pada konstantno a ne 15-20 minuta grmi seva pljušti i kraj priče.
Na stranu to što se klima odavno poremetila (nemam nameru sad da zalazim u to jel harp, đoka il' šta već u pitanju) u proteklih 15ak godina, jer u suštini, kiša sa grmljavinom je karakteristična za period od juna do septembra. inače, to je jedan od razloga zbog čega od malena mrzim leto :lol:
Imali smo pljuskove sa grmljavinom još u martu, što nije normalno.

Back