Ангел.
Buduća legenda
- Poruka
- 47.664
Нама треба нешто ’вако:
Кул, модерна и отпорна на поплаве: Нова кућа на Темзи за десеточлану породицу
Кул, модерна и отпорна на поплаве: Нова кућа на Темзи за десеточлану породицу
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Пројекти већ постоји у оквиру Министарства за грађевинарство и урбанизам, па ето можда и прилика да се искористе.
http://www.mgu.gov.rs/srpska-tradicionalna-kuca.php
Ne krivim ga, poceo sam da se plasim. Ne bih sa takvom osobom smeo da spavam u istoj sobi. Da smo ja i Vucic recimo neki evakuisani u prihvatalistu, ja bih molio ove iz Crvenog Krsta da me izmeste iz hale gde on spava, spavacu i na trotoaru ispred, samo ne u istoj prostoriji sa Vucicem!
vucic duso ne sme ni sa kim da izadje jedan na jedan...videli smo to. a evo ja mu dajem javni poziv da dodje na krstu, bio je ranije ovde znam i kad se srbija vrati zivotu, da kao u sahovskoj partiji nas dvoje pricamo o cemu god on zazeli.... jel solidno i ljudski, bratski i hriscanski?
mogu oma da ti dam odgovor... nece, jer ne sme, zato sto je on takav covek i misli da je bog. ja znam da sam bog i da imam boziji dar za mnoge stvari ali znam ko sam i koliko sam zaduzio ovu zemlju a i samog sebe i zato me zabole za bilo koji autoritet kad taj pocne sa proseravanjem.
Masa ljudi ce da profitira iz ove situacije, posebno ovi iz gradjevinske industrije. Ovo poplava je gradjevinskoj industriji, koja je u Srbiji u totalnoj recesiji i padu zbog nelikvidnosti vec godinama, da dodje kao ogrejalo sunce, kiseonik i Bozija pomoc. Gradjevinci svrsavaju nad ovim sto se desilo. Mislim, da budemo posteni i ne foliramo se vise.
Cinjenica je da nesto menja klimu poslednjih deceniju-dve u svetu, pa i kod nas. Ali to svakako nisu te tri antene.

Da se manje krade a više ulaže u ovakve stvari bar tamo gde je najkritičnije ako se nema para za sve kritične tačke, svega ovoga ne bi bilo.
Sad će nam biti potrebna sredstva ko zna koliko puta veća nego što je potrebno za ovakvu zaštitu.
http://derstandard.at/1369362744386/Mobil-und-millionenteuer
Pogledajte prilog 330236
Vidim da ćemo imati priliku za popravni.
Prognoza za Beograd najavljuje nekih 4-5 kišnih dana, sa preko 100l/m2.
U Srbiji će biti ko zna kako. Uz ove nivoe reka i zasićenja vodom, šta reći, nego da vi koji ste nisko, krenete polako da se pakujete, a ne posle kriv Mali i Veliki.
Plivaće pola Beograda. Pola će gutati klizišta.
http://www.yr.no/place/Serbia/Central_Serbia/Belgrade/long.html
![]()
Trebace nam, ali jednom je red i u Srbiji da se izgradi savremen sistem odbrane od poplava - da se ovo vise nikad ne bi dogadjalo.
Valjda cemo naci ta sredstva nekako.
Trebace nam, ali jednom je red i u Srbiji da se izgradi savremen sistem odbrane od poplava - da se ovo vise nikad ne bi dogadjalo.
Valjda cemo naci ta sredstva nekako.
Primer za urbaniste i graditelje, po meni pola Obrenovca treba srusiti i izgraditi novi i bolji Obrenovac.
Кaкaв попрaвни кaд је ЕУ реклa дa је зaдивљенa реaкцијом влaде?
Шaлу нa стрaну, дa ми полaко почнемо дa се поздрaвљaмо овде?
Треба направити систем канала и истовремено набавити те поменуте монтажне бране.
Но, проблем је што је пало 200l/m[SUP]2[/SUP] и то је од питомих мирних потока направило подивљале реке.

Ako su prošle kiše od 170l/m2 napravile onakav haos, dodatnih 100l nije zanemarljivo. Nisam primetio da se iko bavi nekim upozorenjima stanovništvu.
Može li neko da pretpostavi šta to znači?
Pa jeste, i narocito zato se cak i ne mogu uporedjivati planisnke, brze reke (kao sto je sad kod nas bio slucaj) sa onim mirrnijim, ravnicarskim (mada ni njihovu snagu ne treba zanemarivati). Ali neku savremeniju odbranu treba izgraditi, ioanko nam predstoji gradnja i obnova postradalih podrcja, pa eto prilike.![]()
ali samo ako cena bude ko za Novi Sad...1.000 evra po metru dužnomТреба направити систем канала и истовремено набавити те поменуте монтажне бране.
Но, проблем је што је пало 200l/m[SUP]2[/SUP] и то је од питомих мирних потока направило подивљале реке.
mora tu da ima da mogu svi da se ugrade. evo, ću da im radim ja tu ogradu za 900 evra po metru 
Meni zaista ne pada na pemt da muskaricma u suknjama sa ogranicenim mozdanim potencijalima objasnjavam razliku izmedju generalstaba i Ministarstva odbrane.