Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Manite me sa tim teorijama zavere, ja mislila neki ozbiljan link.

Zemljotres posle poplave moze da se desi, ali nije pravilo, i ne znam kome ide u prilog da stalno uznemirava ljude, kao da mu svoje muke nije dosta?

Valjda na to treba da upozori neko ozbiljniji, a i da upozori, pola ljudi mu ne bi verovalo i ostalo bi kuci, ma i vise.

Čovek (Abramović) je potpuno ozbiljan čovek, mogao je i RTS i PINK da ga pita za mišljenje,ali nije iz nekog razloga.

Не памти нико од наших предака или од нас да се нека киша или кишна сезона зове "тамара", "живка" "милка" или "милосрдни анђео".Ствар је вештачки узрокована и као таква, ко зна какве још може последице имати. Не треба паничити, али треба бити приправан, да би се евентуално будуће зло умањило.

После битке, сви су паметни ал иипак ово је на нету написао паметан човек, видите:

Да је у свакој оштини за последњих 10 година радио само по један багер у две смене данас бисмо имали на хиљаде канала спремних за прихват надошле воде. Политичари су очито схватили да је Србија довољно богата да подмири 90% сиротиње, па зато и замлаћују народ пројектима попут оног Дунав-Велика Морава-Вардар-Солун, Вучићевим дељењем флаширане воде и чамџијањем набујалим рекама, уместо да се праве пројекти за акумулације, бране, канале... Ево, Вучић би да се моли Богу а и поносан је на своје руководство... То ће ваљда бити довољно за овај унесрећени народ. Кад се поједе ових 20 тона конзерви што шаље Љајић, или по оно две киле салама што су делили унесрећеним породицама по селима, ствари ће ваљда доћи на своје место...... бре и мрави онолико мали, па немају багере, а направе онолике мравињаке. Толико о неимању пара за озбиљне инфраструктурне објекте.
Важно је да су Веља и Мрка могли да замлаћују онолике године главне ликове и потроше милијарде евра у маглу.
Није проблем дакле у парама већ у визији, моралу и компетентности.

....постоје канали са испустима, који не служе да чекају стогодишње воде, већ да усмеравају воду у оранице и у „мирнодопско” време. Није поента да ти толика вода оде тек тако у Црно море, већ да добар део тога, и у свакодневљу користиш за благодет народа и државе.Клима се драматично мења, и логично је да се успостави систем који ће обезбедити берићет а не катаклизму.
Ако у кршевитим крајевима „хватају” воду у стеновитим каптажама, шта је проблем да се то ради у Србији у акумулационим језерима или каналима? Песак вода може и да пробије, ал из канала може само под контролом да отиче.
Еј камо лепе среће. Да беремо паприку у Лесковац и два пута годишње.

Како ствари стоје, с обзиром да Вожд нема намере да се бави узроцима већ само последицама, „Пинк” ће имати прилике да од идуће године ауторизује поред „Фарме” нови ријалити под називом „Потоп”.

Тачно је да се дешавају елементарне непогоде и на Западу, али, ја имам прилику да видим у Србији како иста села плаве готово сваке године и страдају од пошасти коју је могуће укротити и чак привести корисној намени. Прође нека комисија за евидентирање штете, одреди какву мизерију у новцу, подели по који килогам салама и пар флаша воде и онда се чека реприза догађаја.

У области водотокова влада општи јавашлук. Баца се све и свашта, а санкција нема. Култура осигурања је на најнижем могућем нивоу. Потенцијал који имамо у водотоковима уопште не користимо. Уместо две жетве године немамо ни једну. О Цивилној заштити и да не говорим. Подједнако нас сустижу поплаве и суша.
Дакле, ја овде говорим о стварима које су једноставне и с којима је у највећој мери могуће изаћи на крај. Али, паметњаковићи мисле да је нормално да ти сваке године плави кућа, да је нормално да сељак нема летину и стоку, да је нормално да Србија пребогата по потенцијалу има толико гладних и неорганизованих људи.

Vučić sve više pokazuje koliki je sociopata i diletant , ako taj EFT ima struju ,može da je ponudi po kojoj god ceni želi,pa i za tih 80 evra , a stvar je kupaca da li će na ponudjenu cenu pristati ili ne , samo što to niko da objasni dileji bez dana radnog staža .
Da, na privatnoj svojini i tržišnom formiranju cena je zasnovana cela ekonomija.

Ali SNS evidentno čezne za centralno-planskom privredom, koja postoji u njihovim idealnim društvima SSSR i Severna Koreja.

Без *лажне наивности*, на чему ти инсистираш. Није ваљда на преком суду и стрељањем или вешањем на лицу места јер је, побогу'' *Ванредно стање*.
Тебе су требали да стрељају јуче када си ,,потурио'' вест, да је у Обреновцу настрадало 2.000 људи. А како се види, жив си здрав, чак те и Модератори нису укорили, а ти непрестано серуцкаш и тражиш нечију главу.
Српска мајка обично такве не рађа или ако баш мора, уради то крај плота. Не знам како си се ти промакао?

Ту бројку сам чуо од човека који је јуче изашао из Обреновца. Дакле, за та три дана (петак, субота и недеља), могао је видети што-шта.

Ако ти у једном дану, на само једном месту страда више људи него за 78 дана бомбардовања – онда бар нека оставка треба да падне.

KLIZIŠTA

2.gif
O klizištima se puno pričalo u medijima, međutim, priča o klizištima je ipak ostala na neki način nedorečena.
Srbija spada u područja prilično ugrožena ovom pojavom. Oko 30% naše zemlje je podložno klizištima. Samo na teritoriji Beograda postoji više od 750 klizišta a u Srbiji čak oko 36 000. U Beogradu u ugroženija područja spadaju Karaburma, Mirijevo i delovi Zvezdare.
Klizišta su međutim i globalni problem. Javljaju se širom sveta. Procenjuje se da u svetu na godišnjem nivou šteta izazvana klizištima prelazi više milijardi dolara. Takođe svake godine u svetu od ove pojave strada na hiljade ljudi. Da bi se štete umanjile, važno je upoznati se sa ovom elementarnom nepogodom i izbegavati gradnju na ugroženom području.
Ovaj tekst ima za cilj da razjasni pojam klizišta, vrste klizišta, načine nastanka i sanacije.

http://www.geologija.org/articles/geo.php?j=sr&t=2

...i kad je neko doneo odluku da Srbiji ne treba vojska. da nije tako u Obrenovcu bi imali 2-3 hiljade vojnika spremnih da odmah sa mehanizacijom krenu na teren

У Обреновцу је и даље хаос иако је вода опала за скоро 2 метра, тамо су најквалитетније екипе спасилаца и рониоци плус војска и полиција, неке куће су се срушиле а улице су препуне олупина аутомобила којима се ни кров не види изнад површине воде

Čovek (Abramović) je potpuno ozbiljan čovek, mogao je i RTS i PINK da ga pita za mišljenje,ali nije iz nekog razloga.

Не памти нико од наших предака или од нас да се нека киша или кишна сезона зове "тамара", "живка" "милка" или "милосрдни анђео".Ствар је вештачки узрокована и као таква, ко зна какве још може последице имати. Не треба паничити, али треба бити приправан, да би се евентуално будуће зло умањило.

После битке, сви су паметни ал иипак ово је на нету написао паметан човек, видите:

Да је у свакој оштини за последњих 10 година радио само по један багер у две смене данас бисмо имали на хиљаде канала спремних за прихват надошле воде. Политичари су очито схватили да је Србија довољно богата да подмири 90% сиротиње, па зато и замлаћују народ пројектима попут оног Дунав-Велика Морава-Вардар-Солун, Вучићевим дељењем флаширане воде и чамџијањем набујалим рекама, уместо да се праве пројекти за акумулације, бране, канале... Ево, Вучић би да се моли Богу а и поносан је на своје руководство... То ће ваљда бити довољно за овај унесрећени народ. Кад се поједе ових 20 тона конзерви што шаље Љајић, или по оно две киле салама што су делили унесрећеним породицама по селима, ствари ће ваљда доћи на своје место...... бре и мрави онолико мали, па немају багере, а направе онолике мравињаке. Толико о неимању пара за озбиљне инфраструктурне објекте.
Важно је да су Веља и Мрка могли да замлаћују онолике године главне ликове и потроше милијарде евра у маглу.
Није проблем дакле у парама већ у визији, моралу и компетентности.

....постоје канали са испустима, који не служе да чекају стогодишње воде, већ да усмеравају воду у оранице и у „мирнодопско” време. Није поента да ти толика вода оде тек тако у Црно море, већ да добар део тога, и у свакодневљу користиш за благодет народа и државе.Клима се драматично мења, и логично је да се успостави систем који ће обезбедити берићет а не катаклизму.
Ако у кршевитим крајевима „хватају” воду у стеновитим каптажама, шта је проблем да се то ради у Србији у акумулационим језерима или каналима? Песак вода може и да пробије, ал из канала може само под контролом да отиче.
Еј камо лепе среће. Да беремо паприку у Лесковац и два пута годишње.

Како ствари стоје, с обзиром да Вожд нема намере да се бави узроцима већ само последицама, „Пинк” ће имати прилике да од идуће године ауторизује поред „Фарме” нови ријалити под називом „Потоп”.

Тачно је да се дешавају елементарне непогоде и на Западу, али, ја имам прилику да видим у Србији како иста села плаве готово сваке године и страдају од пошасти коју је могуће укротити и чак привести корисној намени. Прође нека комисија за евидентирање штете, одреди какву мизерију у новцу, подели по који килогам салама и пар флаша воде и онда се чека реприза догађаја.

У области водотокова влада општи јавашлук. Баца се све и свашта, а санкција нема. Култура осигурања је на најнижем могућем нивоу. Потенцијал који имамо у водотоковима уопште не користимо. Уместо две жетве године немамо ни једну. О Цивилној заштити и да не говорим. Подједнако нас сустижу поплаве и суша.
Дакле, ја овде говорим о стварима које су једноставне и с којима је у највећој мери могуће изаћи на крај. Али, паметњаковићи мисле да је нормално да ти сваке године плави кућа, да је нормално да сељак нема летину и стоку, да је нормално да Србија пребогата по потенцијалу има толико гладних и неорганизованих људи.
čovek je po profesiji filozof i priča neviđene gluposti i vidi se da o tehnici nema pojma

Мислим да је било и на овој теми уназад - па нормално је да се после клизишта догађају земљотреси....

Ne desavaju se. Kliziste je kliziste...klizi gornji sloj zemlje ..eventualno se odlomi koja stena ...Zemljotres se zna sta je. Zemljotres moze da izazove kliziste a kliziste ne moze da izazove zemljotres.

Postaviću vam prepisku sa jednog foruma koji se bavi meterologijom, a na kraju ću i ostaviti link. Inače, pratim dugo taj forum, ljudi koji pišu tamo su ljubitelji meterologije, studenti, meterolozi, srednjoškolci, itd.. Jedini su oni predvideli da nas očekuju obilne kiše, pravi potop i to nedelju dana unapred. Prepiska koju postavljam se odnosi na Republički hidrometorološki zavod. Da napomenem i to, da su oni ti koji su dali ime Ciklonu koji je potopio Srbiju - Tamara, to inače uvek rade - daju imena ciklona po azbučnom redu, kako koji nailazi i donosi kišu Srbiji.

Evo prepiske

http://www.serbianmeteo.com/forum/index.php?topic=3321.725

A ima i ovaj zanimljiv komentar, čoveka iz Smederevske palanke

Ciklonima se na daju imena, nisu to uragani. Zamisli na sta bi to licilo kada bi svakom ciklonu davali imena...Ja stvarno ne razumem na koju su to oni foru resili da ciklonima daju imena, videli od Amera da to rade sa uraganima, pa resili i oni?:dontunderstand:

Ту бројку сам чуо од човека који је јуче изашао из Обреновца. Дакле, за та три дана (петак, субота и недеља), могао је видети што-шта.

Ако ти у једном дану, на само једном месту страда више људи него за 78 дана бомбардовања – онда бар нека оставка треба да падне.
zna li iko sto nije ukljucena sirena ljudima u obrenovcu?

čovek je po profesiji filozof i priča neviđene gluposti i vidi se da o tehnici nema pojma

Тимок није плавио, али тамо су људи предузели превентивне мере, пре него је Тамара нахрупила
http://radiomagnum.rs/prva-mobilna-brana-u-srbiji-postavljena-danas-u-zajecaru/

(дугачак текст који сам постовала нису Абрамовићева размишљања него дискусија неког човека са сербиан кафе форума)

Gluposti. U Obrenovcu je nasip prema Kolubari nikakav.
I da su podigli nasip od 3m od dzakova pritisak vode bi ga razbio. Da se planski radilo unazad desetak i više godina na održavanju i pojačavanju nasipa verovatno bi bila sprečena katastrofa. Ovako ostaje pouka za ubuduće delovanje.

Nije ovde poenta u gradnji nasipa, vec u neblagovremenoj evakuaciji stanovnistva koja je morala da se uradi ranije. Nije vise ovde prica ``svi su generali posle bitke``, vec da je na osnovu svih najava, pa cak i najobicnije vremenske prognoze koju smo svi gledali u proslu nedelju, 11. maja, da se od utorka do kraja nedelje ocekuju teske kise, mnogo onih koji su napravili teske propuste i za to su odgovorni.

Niti ima veze sa prozivanjem Vucica i SNS, sto partijasi SNS i ostala zgadija sa dve vijuge nije u stanju da shvati, ovde se proziva VLADA i PREMIJER na njenom celu, koji je i Predsednik Kriznog Staba, ministar Velja koji je ministar za vanredne situacije, ministarka lokalne samouprave Kori i svi ostali u lancu.

Koga treba da prozivam za ovo? Predsednika opstine Svilajnac zato sto se nije organizovao, a dzakove nema jer su mu, zahvaljujuci Zakonu o javnim nabavkama, koji je donela vlast, opet na celu sa Vucicem, tenderi za dzakove obarani?

Poslednja izmena:
У Обреновцу постоји долма према Колубари. Људи причају да је она пукла након чега је уследила поплава.

Могла се долма увече у четвртак ојачати и припремити за надолазећу воду.

Ne znam da li je tako, samo znam da je lako popovati kad je nasip pukao, sad svi znamo gde mu je slaba tacka, u svakom slucaju voda bi se verovatno prelila preko nasipa, s obzirom koliko je vode samo Tamnava nosila.

Postavlja se pitanje da li Srbija i RS imaju uopšte bilo kakvu opremu za prirodne katastrofe tipa zemljotres ili poplave?Da li je moguće da nemamo pumpe,čamce,amfibije i da moramo sve posuđivati.

Имамо чамце и амфибије довољно, доста тога је остало још од јна и чак чека на продају, пумпе мало мање, ал организација нам је нула и то је проблем.
Странчарење родбинске кумовске партијске и друге везе и везице су преко система негативне селекције који се спроводи деценијама потпуно урнисале организацију и спремност.

....и на бланко да ти поверујемо да си тубројку од 2.000 настрадалих стварно чуо. Пре ће бити да си је потурио.

Back