Сребрена
Poznat
- Poruka
- 8.140
Manite me sa tim teorijama zavere, ja mislila neki ozbiljan link.
Zemljotres posle poplave moze da se desi, ali nije pravilo, i ne znam kome ide u prilog da stalno uznemirava ljude, kao da mu svoje muke nije dosta?
Valjda na to treba da upozori neko ozbiljniji, a i da upozori, pola ljudi mu ne bi verovalo i ostalo bi kuci, ma i vise.
Čovek (Abramović) je potpuno ozbiljan čovek, mogao je i RTS i PINK da ga pita za mišljenje,ali nije iz nekog razloga.
Не памти нико од наших предака или од нас да се нека киша или кишна сезона зове "тамара", "живка" "милка" или "милосрдни анђео".Ствар је вештачки узрокована и као таква, ко зна какве још може последице имати. Не треба паничити, али треба бити приправан, да би се евентуално будуће зло умањило.
После битке, сви су паметни ал иипак ово је на нету написао паметан човек, видите:
Да је у свакој оштини за последњих 10 година радио само по један багер у две смене данас бисмо имали на хиљаде канала спремних за прихват надошле воде. Политичари су очито схватили да је Србија довољно богата да подмири 90% сиротиње, па зато и замлаћују народ пројектима попут оног Дунав-Велика Морава-Вардар-Солун, Вучићевим дељењем флаширане воде и чамџијањем набујалим рекама, уместо да се праве пројекти за акумулације, бране, канале... Ево, Вучић би да се моли Богу а и поносан је на своје руководство... То ће ваљда бити довољно за овај унесрећени народ. Кад се поједе ових 20 тона конзерви што шаље Љајић, или по оно две киле салама што су делили унесрећеним породицама по селима, ствари ће ваљда доћи на своје место...... бре и мрави онолико мали, па немају багере, а направе онолике мравињаке. Толико о неимању пара за озбиљне инфраструктурне објекте.
Важно је да су Веља и Мрка могли да замлаћују онолике године главне ликове и потроше милијарде евра у маглу.
Није проблем дакле у парама већ у визији, моралу и компетентности.
....постоје канали са испустима, који не служе да чекају стогодишње воде, већ да усмеравају воду у оранице и у „мирнодопско” време. Није поента да ти толика вода оде тек тако у Црно море, већ да добар део тога, и у свакодневљу користиш за благодет народа и државе.Клима се драматично мења, и логично је да се успостави систем који ће обезбедити берићет а не катаклизму.
Ако у кршевитим крајевима „хватају” воду у стеновитим каптажама, шта је проблем да се то ради у Србији у акумулационим језерима или каналима? Песак вода може и да пробије, ал из канала може само под контролом да отиче.
Еј камо лепе среће. Да беремо паприку у Лесковац и два пута годишње.
Како ствари стоје, с обзиром да Вожд нема намере да се бави узроцима већ само последицама, „Пинк” ће имати прилике да од идуће године ауторизује поред „Фарме” нови ријалити под називом „Потоп”.
Тачно је да се дешавају елементарне непогоде и на Западу, али, ја имам прилику да видим у Србији како иста села плаве готово сваке године и страдају од пошасти коју је могуће укротити и чак привести корисној намени. Прође нека комисија за евидентирање штете, одреди какву мизерију у новцу, подели по који килогам салама и пар флаша воде и онда се чека реприза догађаја.
У области водотокова влада општи јавашлук. Баца се све и свашта, а санкција нема. Култура осигурања је на најнижем могућем нивоу. Потенцијал који имамо у водотоковима уопште не користимо. Уместо две жетве године немамо ни једну. О Цивилној заштити и да не говорим. Подједнако нас сустижу поплаве и суша.
Дакле, ја овде говорим о стварима које су једноставне и с којима је у највећој мери могуће изаћи на крај. Али, паметњаковићи мисле да је нормално да ти сваке године плави кућа, да је нормално да сељак нема летину и стоку, да је нормално да Србија пребогата по потенцијалу има толико гладних и неорганизованих људи.