Poplava kineskih automobila na PA sajtu

Ja sam primetio da mi je svaki put kad ostane na punjacu posle kapacitet baterije bio manji, tj nema zezanja, punis ga kao da radis domaci zadatak, tacno do 99% ili 100% od 10% ili od manje..

Kad sam tako radio nije bilo promene kapaciteta mozda minimalno ali u mnogo duzem periodu vremena, npr na godinu dana opadne malo i to ne da vidim nego po trajanju igranja igrice, koja trosi dosta cpu , ali joj treba oko dan i 10h da isprazni telefon, pa dan i 7h da isprazni telefon i po tome znam , Igrica je cpu zahtevna i ne trazi angazman coveka...zato je i izabrana da sluzi kao reper za koliko vremenom slabi napajanje..
Ne treba da padne ispod 20% i da se puni oko 90% je po meni najbolje.

Svako auto ima bruto i neto kapacitet baterije upravo iz tog razloga je neto nekih 10% maji od bruto kapaciteta ..EV ne treba prazniti na 0 a ni puniti cesto na 100% tj tih 94-95% kapaciteta koliko imamo na raspolaganju,.. od 10-80% je najbrze punjenje i najbolje za dugocecnost baterije

Kad smo kod Kineza, ne znam da li ste primetili Geely Coolray, sve ih vise ima. Dizajn simpatican, nije klasicno kineski, cena pristupacna, oprema jaka.

Sto ss tice Xiaomi telefona, koristoo sam ih, iz nize i neke srednje klase, trenutno koristim Samsung S23. Jedini pfoblem koji sam imao sa Xiaomi telefonima je sto im softver nije bas kako treba. Sa baterijom nisma imao problem. Evo i ovaj koji je star 7-8 god, ukljicim povremeno i kapacitet baterije je ok.

Dizajn im je vecinom dobar jel plaćaju dizajnere koji rade za zapadne proizvođače...Npr ovaj je radio čovek koji radi u RR što se može i videti ..
Screenshot_20241027_120823_Chrome.jpg
Screenshot_20241027_120839_Chrome.jpg

Taj Xiaomi SU7 je napravljen samo za kinesko tržište. Nema ga zvanično za izvoz.
Nema ga vise nigde do sledeće godine rasprodali su godisnju proizvodnju za 24 sata i sad otvaraju fabriku br 2 koja ce moci da prati narudzbe ..Trebao je doci u EU a da je dosao koštao bi 50k € ato je djaba u odnosu na konkureciju..Video sam cene sto su izbacili za EU

Poslednja izmena:
Kinezi stancuju automobile i modele ko da su golf carts 😀
Moja strategija za budućnost..sledeće godine jedan skupi V8, koji ću da vozuckam (ko Mario za vikende) i da ga čuvam kao kolekcionarski primerak kad svi predju na te Kineze. Onda jedan hybrid par godina, i tek onda kad svi ti električni Kinezi predju po 100k i uverim se da se neće raspasti ko kutije, možda se odlučim za neki…
Evropljani će zaista doći u nezgodnu situaciju ako ne budu spustili cene…

Neće se raspasti nema sta da se raspadne . Moze nesto da se pokvari elektronika inverter baterije brave i sl gluposti .Sve sto se kotrlja je vise manje isto od istih podizvodaca uzimaju ..Mislite da Kinezi uzimaju vesanje od neke kineske firme ..Ne uzimaju od istih firmi kao I Zapad

Ti si igi najluđi sve ti je super ali eto još par godina... Da srede neke sitnice softverske... Samozapaljenje i bežanje od vlasnika :rotf:
Svako ima bubica kad prelazi na nove platforme a pogotovo ovi što tek kreću..To je sve normalno..Tesla je imao i jos uvek ima x problema koje pegla a peglaju i ostali jer su EV nepoznanica za sve kako za kineze tako i za sve ostale .. Po ovome sto do sad vidim i feedback ljudi koji su ih kupili se dosta dobro nose ..Greskica ima ali ima I kod drugih..Nzn da li je neko gledao prve Tesla S modele koji su sklapani u Americi ..To je bilo isto kao da su se deca igrala..Ovaj Xpang je sastavljen kao da je izašao sa audijeve trake.. Ono sto njemu fali je nebitno resit će se opdatiranjem kao mobilni telefon

Poslednja izmena:

Back