Poplava kineskih automobila na PA sajtu

Bolje kinezi nego nemacki dizel krsevi kojima crkavaju motori vec na 100.000

Postoji razlog zašto svi normalni ljudi, pa čak i ti, ne voze kineske automobile.

I taj razlog NIJE "čekam još 6 godina da padne cena litijuma na svetskom tržištu".

Razlog je zato što niko neće da sedne u kovčeg i da bude izvrgnut zajebavanju od celog komšiluka.

"Bolje polovan Subaru nego nov BYD", što reče jedan lik iz Raške onomad.

Postoji razlog zašto svi normalni ljudi, pa čak i ti, ne voze kineske automobile.

I taj razlog NIJE "čekam još 6 godina da padne cena litijuma na svetskom tržištu".

Razlog je zato što niko neće da sedne u kovčeg i da bude izvrgnut zajebavanju od celog komšiluka.

Kao po obicaju pricas gluposti

Kinezi su daleko ispred narocito odnos cena kvalitet

Zato i drhtite

Evo.npr da vidimo kakve sve probleme ima bezlicna nemacka kanturina zvana Golf

Svi cemo za koju godinu voziti kineze

Razlog je prost

Nude bolji kvalitet po daleko nizoj ceni od konkurencije ciji je kvalitet nikad gori a cene nikad vise

MRTVI VW POLo koji ne.pre.neku godinu kostao 10-11.000 sad kosta 25.000! :eek: z:D

Poslednja izmena:
Ne trebaš da budeš skeptik ovih par brendova koji drmaju u EU su dosta ozbiljna konkurecija ..Ja kad sam prvi put video Xpang pozitivno sam se iznenadio ..Zagledao sam ga malo detaljnije u salonu i tu mi je ostavio pozitivan utisak mnogo bolje je sklopljen nego npr Tssla a i u vožnji me nije razočarao tako da dolaze oni tu im niko ne može nista .. Softwer im nije jos uvek na 100% ali verujem da će i to ispeglati ..
Oslo, Norway - November 30, 2023 – XPENG Motors a leading Chinese smart EV company, becomes the first Chinese car brand to win "People's Favorite 2024", also known as 'folkets favoritt', with the XPENG G9 in Norway's renowned “Car of The Year” awards.

"People's Favorite" is part of the prestigious award "Car of the Year 2024" which is carried out for the nineteenth year in a row by Dagbladet in collaboration with media publications Dinside and Elbil24. Readers of Dagbladet, Dinside and Elbil24 in Norway voted for their favorite car for a month, with the XPENG G9 winning with 15.22 percent of the vote.
Tako sam i ja slušao razne budale kako hvale ksiaomi pa se zeznuo. Jedno je kada nemaš mozga ni škole pa te sve oduševljava a drugo je stvarnost i realnost. Kada stranac nešto pravi u kini onda je to odlično ali kada kinez nešto pravi on gleda samo kako nekoga da prevari.

Prema tome daleko im lepa kuća.

🤣🤣🤣

IMG_20240927_161223.jpg

Koji je rok trajanja baterije kod kineskog automobila? Ja sam pre malo više od dve godine kupio nov ksiaomi telefon. Baterija je držala skoro ceo dan tj 8h neke upotrebe. Posle prve je domet pao za nekih 20% a posle druge godine je domet iste baterije pao na 50%
Sada jedva sastavi 4h.
Ko će lud da im da tolike pare?!??
Домет батерије? Ти батерије испаљујеш из нечег или шта ли им радиш кад имају домет? :lol:

Tako sam i ja slušao razne budale kako hvale ksiaomi pa se zeznuo. Jedno je kada nemaš mozga ni škole pa te sve oduševljava a drugo je stvarnost i realnost. Kada stranac nešto pravi u kini onda je to odlično ali kada kinez nešto pravi on gleda samo kako nekoga da prevari.

Prema tome daleko im lepa kuća.
Lepo sam ti postavio u Norveškoj je auto godine i to izbran od strane ljudi koji imaju mogućnost da kupe sta žele a imaju i iskustvo sa tim vozilima.. Ti na osnovu svog Xaomi od 100€ nisi relevantan da ocenjujes EV od 40-50k € kod nisi nikad ni video ..

Jeste i ovde su stručnjaci hvalisali ksiaomi kao najbolju kupovinu i dobijeno... A ako se malo razumeš shvatiš da si dobio lažnu flešovanu memoriju i pitaj kur@c kakav flešovan hardver bateriju bože pomozi za OGROMNE pare :lol:

Duuugo još godina kinezi od mene neće videti više od 5$ na AliExpressu :malav:

To su govorili za Samsung i za LG 90tih pa su im uzeli tržište televizora To su govorili za Japance 80tih pa su im uzeli gomili trzista .Moras da poznaješ tržište sta ko nudi da ih probaš sve pa onda možeš doneti sud ..Telefon od 100€ nije nikakvo merilo.. Svi ćemo mi voziti Kineza za 10tak godina tu nema nikakve dileme.. Kod tebe se to jos ne vidi ali kod mene se već masovno kupuju.
Da to nije tako i da ne osjećaju pretnju nebi uvodili dodatne carine na EV iz Kine

Ne trebaš da budeš skeptik ovih par brendova koji drmaju u EU su dosta ozbiljna konkurecija ..Ja kad sam prvi put video Xpang pozitivno sam se iznenadio ..Zagledao sam ga malo detaljnije u salonu i tu mi je ostavio pozitivan utisak mnogo bolje je sklopljen nego npr Tssla a i u vožnji me nije razočarao tako da dolaze oni tu im niko ne može nista .. Softwer im nije jos uvek na 100% ali verujem da će i to ispeglati ..
Oslo, Norway - November 30, 2023 – XPENG Motors a leading Chinese smart EV company, becomes the first Chinese car brand to win "People's Favorite 2024", also known as 'folkets favoritt', with the XPENG G9 in Norway's renowned “Car of The Year” awards.

"People's Favorite" is part of the prestigious award "Car of the Year 2024" which is carried out for the nineteenth year in a row by Dagbladet in collaboration with media publications Dinside and Elbil24. Readers of Dagbladet, Dinside and Elbil24 in Norway voted for their favorite car for a month, with the XPENG G9 winning with 15.22 percent of the vote.
Dok taj auto (koji izgleda ok) dođe do Srbije, koštaće 70 hiljada evra.

A u Srbiji, ko ima 70k za auto neće da vozi Xpeng.

Tako da mu se ne smeši svetla budućnost kod nas.

To su govorili za Samsung i za LG 90tih pa su im uzeli tržište televizora To su govorili za Japance 80tih pa su im uzeli gomili trzista .Moras da poznaješ tržište sta ko nudi da ih probaš sve pa onda možeš doneti sud ..Telefon od 100€ nije nikakvo merilo.. Svi ćemo mi voziti Kineza za 10tak godina tu nema nikakve dileme.. Kod tebe se to jos ne vidi ali kod mene se masovno kupuju
Prvi sam kupio samsung tv 90tih pa opet 2000e pa lg 2007 (bio je srahnje) pa ponovo lg 2022 odličan je. Svi su oni ispoštovali moj novac jedino kinez NIJE!

Dok taj auto (koji izgleda ok) dođe do Srbije, koštaće 70 hiljada evra.

A u Srbiji, ko ima 70k za auto neće da vozi Xpeng.

Tako da mu se ne smeši svetla budućnost kod nas.
Naravno da jos neće ali će morati uskoro ..Taj Xpang danas kosta oko 64k€ ali nije samo do cene koja će sigurno iči dole ..Vecina ljudi te aute uzima na kredit ili lizing a Kinezi su počeli da daju jako povoljnu kamatu od 0.9% tako da mali BYD kosta ispod 300€ mesečno .Kad to staviš na papir oduzmeš godisnje takse koje imaš na dizel ili benzin plus uštedu na stuji u odnosu na dizel ili benzin onda shvatiš da se itekako isplati ..12,06 € je kod mene punjenje na kućnom punjacu 60kwh a to je dovoljno za 400km za ta manja EV ..Baci na papir koliko kosta 400km u nekom drugom autu ..Kako budu dizali troskove na obicna vozila tako će se povcavati broj EV gde će Kinezi biti neizbezni

Back