Poplava kineskih automobila na PA sajtu

mario80

Legenda
Banovan
Poruka
70.818
Poplava kineza sa aliekspresa na sajtu polovniautomobila. Isti automobili sa vuše različitih imena, fotke sa aliexpressa, nudi se nekoliko boja. Dometi šareni.

Mislite da bi na PA sajtu trebali da budu pod rubrikom kinezi?

Elem ovaj ima zamišljeni domet preko 500 km, nekoliko boja košta 19.900 evra i može da se dobije subvencija od države 5000 evra kako se navodi u tekstu. Dakle nov kineski električni auto u srbiji sa garancijom 15.000 evra.

http://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/24952190/avantier-commuter

Screenshot_2024-10-25-12-26-27-771_com.infostud.android.pa.jpg

Imate li vi muda da se kačite sa kinezima?

Koji je rok trajanja baterije kod kineskog automobila? Ja sam pre malo više od dve godine kupio nov ksiaomi telefon. Baterija je držala skoro ceo dan tj 8h neke upotrebe. Posle prve je domet pao za nekih 20% a posle druge godine je domet iste baterije pao na 50%

Sada jedva sastavi 4h.

Ko će lud da im da tolike pare?!??

Koji je rok trajanja baterije kod kineskog automobila? Ja sam pre malo više od dve godine kupio nov ksiaomi telefon. Baterija je držala skoro ceo dan tj 8h neke upotrebe. Posle prve je domet pao za nekih 20% a posle druge godine je domet iste baterije pao na 50%

Sada jedva sastavi 4h.

U vecini EV su kineske baterije ..Nesto malo koristi LG i Panasonic ali ako koriste čvrstu smesu LFP onda tu nema izbora ..
Tesla announced in October 2021 that it was switching to LFP batteries for its standard range models in both Model 3 and Model Y.
China currently houses the largest manufacturers of LFP batteries, including BYD and CATL, which supply Tesla.
Samo je pitanje koliko ces da platiš baterije su iste

Sada jedva sastavi 4h.

Ja sam primetio da mi je svaki put kad ostane na punjacu posle kapacitet baterije bio manji, tj nema zezanja, punis ga kao da radis domaci zadatak, tacno do 99% ili 100% od 10% ili od manje..

Kad sam tako radio nije bilo promene kapaciteta mozda minimalno ali u mnogo duzem periodu vremena, npr na godinu dana opadne malo i to ne da vidim nego po trajanju igranja igrice, koja trosi dosta cpu , ali joj treba oko dan i 10h da isprazni telefon, pa dan i 7h da isprazni telefon i po tome znam , Igrica je cpu zahtevna i ne trazi angazman coveka...zato je i izabrana da sluzi kao reper za koliko vremenom slabi napajanje..

Svi oglasi dolaze od Gama Elektrocentar Zemun, jel čuo neko za njih? Navodno uvoze razna el vozila…review 0 na Google

Meni ovo deluje ko probni balon, da vide reakciju koliko će odgovora dobiti.

A čak i da sve odrade kako treba, ko će svi. tim modelima na primer da obezbedi nove kočnice i limariju…sigurno ne jedna firma iz Zemuna.,

Baterije traju dosta ne može se porediti sa mobilnim jer se tu zivotni vek moze softwerski smanjiti ..Po baterijama za alat od neke premijum firme se vidi malo bolje ...Od 8 koliko ih imam 6 je staro 8-9g a 2 su 2g i nisam primetio da ima neke osetne razlike ..Imate gomilu EV koji voze preko 10g I gde je domet sasvim ok(gubitak do 20%) tako da ne znam zašto se non stop fokusirate na negativna iskustva kojih ce uvek biti ..Kod mene žena cim je nešto zaboli trazi dijagnozu na Google tako da svako malo ima neku smrtnu bolest ..Tako i Mario nesto pročita i onda sve u jedan koš

Pišem moja saznanja o baterijama u kineskim telefonima i ostalim uređajima koje posedujem. Za dve godine izgube 50% kapaciteta.
Ja imam jos uvek ispravan Huawei mate10 pro nzn ni sam koliko je star sigurno 8-9g ..Baterije nisu problem jer još uvek radi ko sat i nikad ih nisam menjano niti sam imao problem ..,Sin igra igrice na njemu drzi dosta dugo ,cak duze od Samsunga S20+ koji je bio noviji tad jedno 4-5g i zamenio sam ga jer je bio loš što se tiče baterija.. . Softwer im jeste problematican zato sam ga i zamenio ali baterije ne bar ne na ovim boljim prozvidima . Taj Huawei je koštao poprilicno u svoje vreme ..Ono kako ti meris je kupis nesto od 100€ pa onda očekuješ da bude isto kao nesto sto košta 1000€....Ne može i kod Kineza postoje različite cene /kvaliteti

Poslednja izmena:
Imena su im katastrofa. A tek dizajn ... Plagijat najcrnji i najbedniji. Ali @Тихи to voli, samo nek je džabe.

Uskoro očekujem MerceBes i BNW.
Ne trebaš da budeš skeptik ovih par brendova koji drmaju u EU su dosta ozbiljna konkurecija ..Ja kad sam prvi put video Xpang pozitivno sam se iznenadio ..Zagledao sam ga malo detaljnije u salonu i tu mi je ostavio pozitivan utisak mnogo bolje je sklopljen nego npr Tssla a i u vožnji me nije razočarao tako da dolaze oni tu im niko ne može nista .. Softwer im nije jos uvek na 100% ali verujem da će i to ispeglati ..
Oslo, Norway - November 30, 2023 – XPENG Motors a leading Chinese smart EV company, becomes the first Chinese car brand to win "People's Favorite 2024", also known as 'folkets favoritt', with the XPENG G9 in Norway's renowned “Car of The Year” awards.

"People's Favorite" is part of the prestigious award "Car of the Year 2024" which is carried out for the nineteenth year in a row by Dagbladet in collaboration with media publications Dinside and Elbil24. Readers of Dagbladet, Dinside and Elbil24 in Norway voted for their favorite car for a month, with the XPENG G9 winning with 15.22 percent of the vote.

Back