Popis u Crnoj Gori

Koji procenat Srba očekujete na popisu?


  • Ukupno glasova
    19
U suštini jeste:

“2011. i 2003. godine je postojala puna kontrola od strane opozicionih subjekata, postojao je džentlmenski dogovor između vlasti i opozicije da opozicija kontroliše proces u obimu koliko su oni to tražili i željeli-broj popisivača, isntruktora, kontrolora…”, dodao je Živković.

Sadašnja vlast sa opozicijom nije ni otvorila dijalog o predstojecem popisu. A kada je DPS 2011. godine bio vlast on je uslušio i implementirao sve zahtjeve tadašnje opozicije.
Razlika nebo i zemlja.
Ima još do popisa , možda se i promeni stanje ,
 
1.jpg
2.jpg
 
Uopšte nema potrebe sada za popisom u Crnoj Gori. Postoje mnogo važnije teme i mnogo važnija pitanja: izabrati konačno prozapadnu i proevropsku vladu, nastaviti odlučno evroatlantske integracije i prilagoditi zakone evropskim standardima, rešavanje ukrajinske krize, borba protiv kriminala i korupcije, unapređenje položaja seksualnih manjina, uvećati i poboljšati turističke potencijale i kapacitete za narednu sezonu, sa zabrinutošću pratiti situaciju u regionu.
Haha najjači si! Oplakao sam kralju
 
Srba će biti više za nekih par procenata, po meni između 31-33%. Sva istraživanja rađena u poslednje tri godine govore tome u prilog.
Ali ovako organizovan popis navrat-nanos, bez dijaloga sa opozicijom sa ciljem otklanjanja nedoumica i unapredjenja samog procesa, kao i bez uključivanja rješenja sa prethodnog popisa koja su usvojena na zahtjev tadašnje opozicije, budi sumnju u mogućnost štelovanja rezultata popisa od strane vlasti sa ciljem da se broj Srba i dodatno poveća a Crnogoraca smanji sa ciljem da se razlika između dvije nacionalne grupe skoro ujednači, a što se jezika tiče da broj govornika srpskog jezika prebaci 50%. Sumnje su opravdane s obzirim na dosadašnji tok i način organizovanja popisa.

URA da falsifikuje popis da ispadne više govornika srpskog jezika nego što jeste?

Molim?
 

Back
Top