Popis i plenidba imovine

Ako im kažeš šta su tvoje stvari naravno ali ako im kažeš ove stvari su gazdune od stana onda ne mogu ništa da ti popišu pošto nemaš ništa.

Mogu da popisu i tudje stvari.
To se tretira kao da su u drzavini, a pravi vlasnik tih stvari treba da ulozi prigovor sa dokazima da su to njegove stvari, ili da tuzi sudu redom sve.
Duznika, poverioca, izvrsitelja, drzavu.

Ako nista drugo, mogu od komsije da pokupe stvari pa neka on dokazuje posle.

Sve se to verovali ili ne DOGADJA.
Ne mora da bude prijavljen na adresi.
Nadju ga na nekoj adresi gde boravi, popisu stvari u tom stanu jer su u DRZAVINI duznika.
Postoji rok za zalbu, medjutim ako se duznik napravi lud(sto je cest slucaj),pa to ne kaze praovm vlasniku stvari, popisane stvari su predmet izvrsenja.
Kada se dogodi izvrsenje, jedino sto pravom vlasniku ostaje je da tuzi.........Duznika, poverioca, izvrsitelja, drzavu.......

Sve se to verovali ili ne DOGADJA.
Ne mora da bude prijavljen na adresi.
Nadju ga na nekoj adresi gde boravi, popisu stvari u tom stanu jer su u DRZAVINI duznika.
Postoji rok za zalbu, medjutim ako se duznik napravi lud(sto je cest slucaj),pa to ne kaze praovm vlasniku stvari, popisane stvari su predmet izvrsenja.
Kada se dogodi izvrsenje, jedino sto pravom vlasniku ostaje je da tuzi.........Duznika, poverioca, izvrsitelja, drzavu.......

Ajde, dosta si lupao. Ako duznika zateknu negde u gostima, onda gostoprimaocu zaplenjuju stvari. Jel tako?

Ajde, dosta si lupao. Ako duznika zateknu negde u gostima, onda gostoprimaocu zaplenjuju stvari. Jel tako?

Pa evo ovako........
Ja sam kupio masinu vrednu 20 000 maraka.
Platio sam je preko racuna firme, i POSTOJI TRAG novca da je placena sa racuna moje firme(masina je industrijska, serijski proizvedena sa svojim brojem koji je naveden u ugovoru o kupovini koji sam ja zakljucio pre nego sam je kupio)..
Masina se po ugovoru o reparaciji nalazila kod izvesnog gospodina(imao je magacin , a blizu je bio majstor koji je trebao da je reparira).
Postojao je ugovor o skladistenju masine, sa sumom koju ja placam za to.

To su cinjenice.
SIN od gospodina kod kojeg je bila moja masina je bio duznik, i izvrsilac je popisao moju masinu kao predmet izvrsenja, na osnovu DRZAVINE).
Sinu nije palo na pamet da to kaze ni ocu ni meni, i meni je masina oduzeta.
Kako je istekao rok za prigovor na popis izrsitelja, ja sam morao da tuzim, duznika, njegovog oca, izvrsitelja i drzavu Srbiju, da mi vrate masinu.
Na sudu sam isto to upitao sudiju(tacnije ovako: Zamislite da se vama sudija pokvari auto i da ga vi parkirate u tudjem dvoristu dok se ne snadjete da ga odslepate.U medjuvremenu dodje izvrsilac i uzme vam auto jer u dvoristu gde ste ga ostavili zivi neciji duznik).
Verovao ili ne, sudija(danas je PREDSEDNIK opstinskog suda) je moju tuzbu ODBIO, i ja sma ladno ostao bez masine, i BEZ pravne mogucnosti da se zalim bilo kome jer je i u drugostepenom postupku moja zalba odbijena.

TO SU CINJENICE o izvrsenju, iz MOG LICNOG ISKUSTVA.

Pa sad ti vidi ko lupeta.

Pa evo ovako........
Ja sam kupio masinu vrednu 20 000 maraka.
Platio sam je preko racuna firme, i POSTOJI TRAG novca da je placena sa racuna moje firme(masina je industrijska, serijski proizvedena sa svojim brojem koji je naveden u ugovoru o kupovini koji sam ja zakljucio pre nego sam je kupio)..
Masina se po ugovoru o reparaciji nalazila kod izvesnog gospodina(imao je magacin , a blizu je bio majstor koji je trebao da je reparira).
Postojao je ugovor o skladistenju masine, sa sumom koju ja placam za to.

To su cinjenice.
SIN od gospodina kod kojeg je bila moja masina je bio duznik, i izvrsilac je popisao moju masinu kao predmet izvrsenja, na osnovu DRZAVINE).
Sinu nije palo na pamet da to kaze ni ocu ni meni, i meni je masina oduzeta.
Kako je istekao rok za prigovor na popis izrsitelja, ja sam morao da tuzim, duznika, njegovog oca, izvrsitelja i drzavu Srbiju, da mi vrate masinu.
Na sudu sam isto to upitao sudiju(tacnije ovako: Zamislite da se vama sudija pokvari auto i da ga vi parkirate u tudjem dvoristu dok se ne snadjete da ga odslepate.U medjuvremenu dodje izvrsilac i uzme vam auto jer u dvoristu gde ste ga ostavili zivi neciji duznik).
Verovao ili ne, sudija(danas je PREDSEDNIK opstinskog suda) je moju tuzbu ODBIO, i ja sma ladno ostao bez masine, i BEZ pravne mogucnosti da se zalim bilo kome jer je i u drugostepenom postupku moja zalba odbijena.

TO SU CINJENICE o izvrsenju, iz MOG LICNOG ISKUSTVA.

Pa sad ti vidi ko lupeta.

Srbija je zemlja lopova i kriminalaca,a sa sudijama banditima nije ni čudo zašto je tako...

Od kada je sveta uvek najviše najebu oni što nemaju ništa.
Tako će biti i ubuduće.
Na snazi je pravilo - što veća pljačka, to manja kazna !

Birokratija je najveće zlo. Ajde što se ne gleda na pravdu, na logiku i argumente, to je prva lekcija koju uče studenti prava, nego što se i taj zakon ne tumači po smislu, nego po nečijoj ličnoj volji. Pa ako imaš sreće, imaš, a ako nemaš, pripremi se za godine trošenja novca i živaca i ubeđivanja njegovih kolega po struci. Na pričanje jedne iste priče 1000 puta tokom nekoliko godina.

I još je dovoljan najmanji incident, samo trenutno gubljenje živaca i neka pogrešna reč ili pogrešni postupak, i osudio si sam sebe unapred. Bez jakih, ali mnogo jakih veza u politici/policiji/sudstvu, nemoguće je išta uraditi, a sa njima je moguće izvući se i kriv, čak i ojaditi nekog ni krivog ni dužnog.

Srbija je zemlja lopova i kriminalaca,a sa sudijama banditima nije ni čudo zašto je tako...

Nisu toliko sudije banditi, koliko su apsolutno nezainteresovani i nervozni. A sujetni, puni sebe i svoje veličine. Tuđi ih problemi smaraju, sve su nenadležni i nemoćni, a ne dao ti Bog da pred nekim od njih pukneš, svašta mu kažeš ili ga opsuješ, ima istog momenta da osetiš svu silu zakona (i policije i zatvora) na svojoj koži.

Pozdrav svima pratio sam ovu temu pa rekoh dali neko mozda ima slicno iskustvo sa ovim mojim slucajem.Naime imam dug prema Telekomu od 27.000din,placao sam sve dok nisam ostao bez posla,pocele su opomene i doslo je do suda gde sam naravno izgubio sud.Onda mi je pola godine mesec dana stiglo predlog o izvrsenju da ce popisati imovinu i ostalo.U datom roku koji je bio predvidjen od 5 dana ulozio sam zalbu i poslao dokumente da nemam na sebi imovine i da sam bez posla.Onda mi je doslo iz suda da se predlog odbija kao NEOSNOVAN,i resenje o izvrsenju mi dostavili.E ono sto mene zanima jeste da li mogu da mi plene stvari ako nemam nista na sebi,razveden sam od supruge ali zivim kod nje.Hvala unapred

Back