Што се мене лично тиче,Тито је имао мане као и врлине.
О врлинама смо учили целог живота,па је ред да се укажу и мане,и да се види да ствар није сасвим црно-бела.
Али,невезано за самог Тита,овде може да се примети чудан образац и психологија у ставовима:
inagadadavida:
.......a od govana nikada dobra pita da ispadne.....zato je srbima danas , ovako kako je............lost tribe , u vremenu i prostoru........
inagadadavida:
ebiga.......sta ces........Joska zagorac covek.......dobricina u dushi........
verovao da ce se bitange prevaspitati, i opametiti, a oni , prvom prilikom za kame i nozeve.........pa udri , krvi do kolena........
inagadadavida:
trebalo je potamaniti sve te tudjmani , izetbegovice, milosevice, gotovine, orice , i mladice..........sa sve istomisljenicima dok su jos bili mali.......ali, bolecivo , samaricansko , titovo veliko srce je ostavio govna da zive i razvijaju se...
inagadadavida:
komunizam je lepa ideja, onako utopijska, vise primerena bubamarama i vevericama nego ljudima............ali, cinjenje zlocina " u ime komunizma " je patologija pojedinca ili grupe, a ne deo te ideologije......
Упоредити све то,са ставовима изреченим овде:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=10502172#post10502172
inagadadavida:
odmah menjam celo kosovo za Trst ( normalno i Miramare da bude included ).........
Vojvodinu ne dam.......
Погледајмо другог члана:
a bre Milun:
i da dodam pobio bih i sve komunjare cetnike ustase kapitaliste nacionaliste ...............da ne misli neko kako sam za ove ili one. ja sam samo za to da balkan postane oaza mira i blagostanja ali istinskog bez cekanja i obecanja. i vi srbi hrvati albanci bosanci crnogorci makedonci.....dobro znate koga treba ukloniti da bismo tako ziveli.
Упоредимо то са ставовима истог са ове теме:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=10422945#post10422945
a bre Milun:
tacno. ajd da me ne bese na drvo al da kazem da ce srbija biti svajcarska kada bude bila u granicama knezevine.znaci od drinu do veliku moravu i od zapadnu moravu do dunav i savu.
Обојица гаје симпатије према СФРЈ,јер су тада "лепо живели",и такође гаје жељу за даљом редукцијом територије земље у којој живе.Такође комбиновано са аутошовинистичком мржњом према сопственом народу,иако стално гаје жал за "братством и Јединством".
"Слаба Србија-јака Југославија" је њихов мото,иако Југославије више нема.
Ова појава је специфичност само Српских "Југоносталгичара",где симпатије према СФРЈ су редовно пропраћене стравичном мржњом и презиром према Србији и жељом за њеним даљим смањивањем.
Жале за великом Југославијом,али навијају за још мању Србију.
Да ли је овде у питању мазохизам,аутошовинистич ka мржња или "алтруистичко самокажњавање" нека други закључе.
Приметити,са друге стране Хрватске "Југоносталгичаре",који иако гаје носталгију према СФРЈ,су такође и Хрватски патриоти,код којих нећете видети заступнике одцепљивања Далмације,Истре или сл.од Хрватске,напротив.
П.С
Занимљиво је такође видети да су људи који се обично оптужују као одговорни за распад СФРЈ-Милошевић и Туђман су такође сви били чланови СКЈ,а Туђман је чак био партизан.
Сви људи који су одговорни за распад СФРЈ су били бивши чланови СКЈ,васпитани у Југословенском духу и комунизму.
Како сад неки "Четници" и "Усташе" могу бити одговорни за распад СФРЈ,кад су сами поубијани или протерани,како то сами чланови овде тврде?
Шешељ и Драшковић,наводни "Четници" су сви били чланови СКЈ,рођени у Комунизму и СФРЈ.
Са обзиром да су иницијатори распада СФРЈ сви одреда били комунисти,и бивши Титови пионири,какве сад то везе има са оригиналним Четницима из 2 св,рата или др?
Повезано са овим:
inagadadavida:
trebalo je potamaniti sve te tudjmani , izetbegovice, milosevice, gotovine, orice , i mladice..........sa sve istomisljenicima dok su jos bili mali
Ти које је "требало потаманити кад су били мали" су кад су били мали такође сви одреда били комунисти,Титови следбеници и Југословени.
Тако да би онда требало убити и Тита,јер је био њихов "истомишљеник".
Иронија је да је у устанку Срба у Крајини,један од организатора био Симо Дубајић,бивши Титов партизански командант,који је дизао устанак против Фрање Туђмана,такође бившег Титовог партизана,а да су један другог оптуживали да су "Четници" и "Усташе".
Занимљив је пример Вука Драшковића,који је у доба Тита био фанатични комуниста и антинационалиста,у доба националистичких 90 фанатични "Четник",националиста и антикомуниста а у доба после пораза Срба фанатични Европејац,Натовац и евро-либерал.Сам је рођен у Титовој Југославији и комунизму.