Ponudi mi novac, ponudi mi moć - ne zanima me!

Elon je citirao Indigo Montoju kada ga je novinar pitao o nekim kompanijama koje su pretile da će povući reklamiranje sa tvitera
ako ne podrži kandidata USA demokratske stranke.
Svaka mu čast , jedan od retkih koji nije podlegao ucenama i pretnjama Demsa.

A i može mu se jer ima milijarde dolaresa,
ali imaju i neki drugi usa milijarderi pa su legli na rudu.

Inače, pristisak je bio i na Džefa Bezosa da Vašington post podrži Kamalu Haris, ali je on odlučio da to ne urade, već da ostanu neutralni u ovim izborima. A Bezos je obrazložio svoju odluku, ovde je tekst...
https://www.instagram.com/p/DBtwp6XzYW2/?img_index=3

to u vezi sa ovom pričom oko izbora.
Dakle, preko 200000 ljudi im je otkazalo subsription zbog toga. Međutim, nije ih to nateralo da promene odluku.

Нека поклони део тог богатства, преко цифре од које новац више није битан, ако заиста сматра да је то тако.
ma, to su sad neke stvari u koje ne ulazim, poenta je da ima nešto strastveno što ih vuče, a što nije sam novac, već nešto drugo

IMG_8382.JPG

ma, to su sad neke stvari u koje ne ulazim, poenta je da ima nešto strastveno što ih vuče, a što nije sam novac, već nešto drugo
Ali, cinjenica je da oni svoju strast ne mogu ostvariti bez necije podrske tj. odobrenja, ili'ti aminovanja, ako izuzmemo materijalnu komponentu, na koju nisu imuni.
To nas opet dovodi do cinjenice da oni nisu nezavisni u prevodu ne donose odluke samostalno.

Ko treba da aminuje?
Oni koji su im omogucili, dopunio sam poruku.
"To nas opet dovodi do cinjenice da oni nisu nezavisni u prevodu ne donose odluke samostalno."
Koliko god da si kreativna i pod uslovom da samostalno mozes osmisliti njihove projekte, mislim na ljude koji se stalno spominju pored njega Bezos, Gejts.... tebi najverovatnije da ne kazem sigurno ne bi bila pruzena sansa.
U prvoj poruci sam te uputio da proucis malo ko stoji iza njih, jedino navodno spomenuti Mask osim poznanstva koje je ostvario tokom skolovanja nema neke druge zaledine.

Iskreno i sama si se skolovala i usavrsavala, znaci nesto strastveno volis i zelis da se ostvaris, pruzena ti je sansa koja je neuporediva sa njihovom.
Ovo sam ti u najboljoj nameri pohvalno napisao, nadam se da se neces uvrediti.

Dakle, kakve osobine treba da ima osoba koja je došla do puno novca? Kakva filozofija stoji iza toga?
Svaki čovek je priča za sebe... to što je neko bogat samo znači da ume sa novcem (ili da je imao bogatog ćaću, poput Trampa), a umeće s novcem je isto kao što neko ume da kuva, a neko ume da igra fudbal.

E sad, jasno je da se svi koji kuvaju ne mogu staviti pod jedan isti kišobran, isto tako je i sa bogatim ljudima.

Da, imaju cilj, da izigravaju male bogove.
Nemoguće da iko ko ima ogroman novac i moć je to ostvario radom nego zato što mu je sistem akumulacije i obrta kapitala to omogućio.
Ali eto, ostane ta neutažena potreba da im se divi, da se potvrdi njihova posebnost, bravo bravo mali genije, Mašče, ti si naš idol

Што се Твитера тиче ту искључиво пратим Луку Кебару и Јанка Лангуру и њихове животне савете.

Vidim da se tema, koja je namerno otvorena na Filozofiji, svela na razmatranje lika i dela gosp.Maska, ali to je spam na temu.

Dakle, kakve osobine treba da ima osoba koja je došla do puno novca? Kakva filozofija stoji iza toga?

Recimo, gledala sam neki snimak gde je neko ispitao koje mobilne telefone koriste najbogatiji ljudi, ovi poznatiji, i došli su do zaključka da koriste Samsung galaksi, neke druge obične telefone koje koristimo i mi itd...

A nije tema otvorena ni na Teorijama zavere. Polazim od toga uspešni ljudi možda imaju nešto zašto su uspešni. Da li je ova Maskova osobina da se ne da kupiti mogla da dovede do tako puno novca? Da li je išao bezkompromisno za svojim vizijama? Ima li to uticaja? Da li je zaista bila u pitanju ljubav za novcem ili nešto drugo ?
Mask je veliki licemer pa nije ni čudo što ljudi reaguju na njega.

Za nekog kome novac "ne znači ništa" mogao bi da se odreši i pusti žene da budu na porodiljskom duže od dve nedelje. Poboljšao bi uslove za rad i smanjio satnicu.

Da mu je novac nebitan ne bi bio najbogatiji (ili top 3 na svetu).

Takođe gospodin zaboravlja da mu je tata dao početnih 300 000$.

Znači potreban je vetar u leđa za početak. A posle je lako glumiti kako ti novac ništa ne znači dok ga zgrćeš a neko grca za tvoje snove.

I na kraju kao veliki ljubitelj slobode i ljudskih prava, i prava na slobodan govor, vrlo lepo sarađuje sa bukvalno svakom državom i sa svakom autokratijom. Svršava na ideju da mu radnici u Kini spavaju u fabrici.

Kao i Piter Til, suština je u tome da pričaš jedno a radiš drugo.

Poslednja izmena:
poenta je da ima nešto strastveno što ih vuče, a što nije sam novac, već nešto drugo
Формирање светске владе, например. И то, наравно, од стране наводних филантропа ( Карнегијева задужбина за мир, Фондација Форд, Фондација Рокфелер и тако даље. )

Норман Дод одн. чланица његовог тима имала је прилику да завири у 50-огодишње записе фондације Форд и сазна лепе ствари које су дискутовали на састанцима.

Интервју траје сат време. Ствари се компликују негде на средини.

Back