Ponudi mi novac, ponudi mi moć - ne zanima me!

Elon je citirao Indigo Montoju kada ga je novinar pitao o nekim kompanijama koje su pretile da će povući reklamiranje sa tvitera
ako ne podrži kandidata USA demokratske stranke.
Svaka mu čast , jedan od retkih koji nije podlegao ucenama i pretnjama Demsa.

A i može mu se jer ima milijarde dolaresa,
ali imaju i neki drugi usa milijarderi pa su legli na rudu.

Руси му поклонили паре да би глумио успешног богаташа, ето тако му се све може.
KADE.png

Ponudi mi novac, ponudi mi moć - ne zanima me !

Istrgnuto svakako iz konteksta, ali stvarno moćni i bogati ljudi imaju jak cilj koji je mnogo veći od samo imati novac za zabavu

Evo šta Mask kaže
Kakav utisak ovo ostavlja,? Moćan?
Da li se novac lepi za snagu? Za moćan karakter?

Jel to onaj iz RS iz plemena koje mijenja prezime?

Može on blebetati altruistički, ali on i dalje zadržava tu moć. Ovo su samo predstave za javnost, kao kod većine motivacijskih govornika i njihovih fraza...
Dokle je on u stanju prodavati "budućnost", "optimizam" kroz svoje inovacije, pomagala - i to predstavljati javnosti, do tada je njemu dobro...

Vidim da se tema, koja je namerno otvorena na Filozofiji, svela na razmatranje lika i dela gosp.Maska, ali to je spam na temu.

Dakle, kakve osobine treba da ima osoba koja je došla do puno novca? Kakva filozofija stoji iza toga?

Recimo, gledala sam neki snimak gde je neko ispitao koje mobilne telefone koriste najbogatiji ljudi, ovi poznatiji, i došli su do zaključka da koriste Samsung galaksi, neke druge obične telefone koje koristimo i mi itd...

A nije tema otvorena ni na Teorijama zavere. Polazim od toga uspešni ljudi možda imaju nešto zašto su uspešni. Da li je ova Maskova osobina da se ne da kupiti mogla da dovede do tako puno novca? Da li je išao bezkompromisno za svojim vizijama? Ima li to uticaja? Da li je zaista bila u pitanju ljubav za novcem ili nešto drugo ?

Back