PONOVO PADA GVOZDENA ZAVESA....

:lol:
Koliko gluposti na tako malo prostora.
Prvo je bilo Rusija je propala bla bal bla...onda je doshlo Rusija nije propala ali shta cemo joj mi bla bla bla..sada je prichica Rusija nije propala i trebamo joj i mi,oce nas pod svoju shapu ali nismo valjda ludi bla bla bla...
Kao prvo,nije rusija bila u racqu zato shto je davala velike pare na naoruzanje,daje ga i dan danas USA nego zbog komunistichkog sistema koji je bio ekonomski nekonkurentan truo i neodrziv
Kao drugo to kako ko zivi pod majchicom Rusijom i majchicom Amerikom je diskutabilno...mnogi su pohrlili u ruke ujka Sema pa se nisu preterano usretjili
Kao trece rusija nece samo po sirovinama nego i po naoruzanju u smislu proizvodnje biti sve jacha i jacha tako da teza o propasti zbog rasta vojne industrije upravo je suprotna istini-na osnovama trzishne ekonomije rusko naoruzanje koje je u mnogim apsketima superiornije od zapadnog sve vishe i vishe istiska Amerikance po pitanju uvaljivanja nabavki zemljama treceg sveta.
Totalno idiotska tema.

:ok::ok::ok:kakav je takav je,ali nas je prijatelj.i to veoma veliki i veoma jak

Da li verujete, da su srbi toliko glupi da ce , nakon sto su svi utekli pod ruskim terorom, sama sebe zarobiti iza nove gvozdene zavese.........i kazniti generacije za pedeset godina slobode od ruske cizme????

Jos nesto.....svima koji smatraju da je Rusija "odjednom" postala "bogata i prosperitetna".....zaboravili ste, da je oduvek imala prirodna bogatstva, cak i mnogo veca nego danas........ali, da je "trka u naoruzanju" koju nikada nije mogla da isprati, kostala narod godina i godina bede .......kao sto ce se uskoro destiti , kada ponovo bude morala da najveci deo budzeta daje na nove tehnologije u vojnoj industriji........

Samo zahvaljujuci detantu, a kasnije , rusenju varsavskog pakta, rusija je dobila predah , da pare usmeri u privredu.......kada pocne naoruzavanje, zaboravita "budjenje medveda"........umesto u farmerke, svi ce ponovo u fabrike, da prave "kalasnjikove' za par rubalja dnevno.....
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rusija se obogatila zahvaljujuci skoku cena nafte i gasa i sirovina poslednjih godina na svetskoj berzi..
Istina je da i nova Elita je najsposobnija elita koja vodi Rusiju poslednjih 150 godina..
21. Vek je Vek skupe nafte-gasa-metala-hrane i tu je ogromna prednost Rusije.
Za 5 godina ce postati zemlja sa najvecim standardom na Svetu..
U Aprilu su kupili 200 000 stranih automobila-550 milijardi dolara ulazu u puteve-svaki dan zarade milijardu i po za naftu i gas..
Za 5 godina bice veliki izvoznik hrane..
Sa takvom Rusijom Srbija dobija..
Rusi imaju 700 milijardi dolara za investiranje..
20 milijardi dolara rentabilnih Investicija u Srbiju-podizu zaposlenost i standard u Srbiji na evropski nivo..

S PUTINOM SMO STEKLI SVE
ZAPADU SMO REKLI NE
:mrgreen:
:super::super::super:

Naravno...bila bi mnogo normalnija zemlja nego sto je sada, kao sto bi bile i mnoge druge zemlje u svetu.

zavisi kako se uzme.

evo,primjer - da nije bilo rusa,srbija nikada nebi bila "oslobođena" od četnika 1945.godine.

tito bi i dalje ostao marginalac,a vjerujem da bi mu se sudilo i da bi ga kad tad objesili kao ubojicu i lopova.:)

ali rusi su "oslobodili" srbiju i sad ste tu gdje jeste.

Sada je definitivno jasno, da se neka vrste "gvozdene zavese" ponovo spusta na svetskoj politickoj pozornici.......

Izjave Vladimira ( Vladimirovica, kako je to u modi od nedavno) Putina, su sve kurchevitije, ostrije i sve vise podsecaju na prazne pretnje Hruscova, Breznjeva ,i ostalih velikih sinova sovjetskog saveza.......sem toga, Vlada Vladimirovic ne krije ambicije da reintegrise ponovo dobar deo bivseg SSSRa u jednu drzavu.......sto kazu, ko je pobegao, pobegao...ali mnogi ce morati nazad.....letovanje je proslo:D

Licno, ne mislim da je lose sto rusija jaca, i sto ponovo uspostavlja neku vrstu bipolarnosti u svetu.....amerika se, fakat , previse zaigrala svetskog siledjije, i mislim da je svet bio bolje mesto , kada su se dve sile plasile jedna druge........

ALI.....tu dolazimo do nama jako bitnog ALI....

U "onom" hladnom ratu, smo kao SFRJ, pod rukovodstvom "najveceg izdajnika, hostaplera, prevaranta i ustase" Tita, bili oaza slobode i raj na zemlji , za sve one nesrecnike koji su ceznutljivo gledali u pravcu Juge.....a poneki su , bogami zivote izgubili pretrcavajuci minska polja, ili preplivavajuci dunav, ne bi li se dokopali one "tamnice naroda" SFRJ....a sve bezeci iz "komunistickog raja" .........

Svi oni, skoro bez izuzetka, su iskoristili ovih nekoliko godina , velikog odmora, da zapale iz pogresne strane dvorista, zauvek i na njihovu srecu......malo su se oparili ,malo se obukli , malo seli u dobra kola, malo putuju svetom.......malo su zaboravili sve muke pod ruskom cizmom.......

Ali, evo ga "igrac sa klupe"......Srbija.....:roll:......koja bukvalno cvili pred Vladimirom Vladimirovicem , da je uzme kao zamenu za pobegulje,,,,,,ili rusija ili smrt !!!!

Da li verujete, da su srbi toliko glupi da ce , nakon sto su svi utekli pod ruskim terorom, sama sebe zarobiti iza nove gvozdene zavese.........i kazniti generacije za pedeset godina slobode od ruske cizme????

Jos nesto.....svima koji smatraju da je Rusija "odjednom" postala "bogata i prosperitetna".....zaboravili ste, da je oduvek imala prirodna bogatstva, cak i mnogo veca nego danas........ali, da je "trka u naoruzanju" koju nikada nije mogla da isprati, kostala narod godina i godina bede .......kao sto ce se uskoro destiti , kada ponovo bude morala da najveci deo budzeta daje na nove tehnologije u vojnoj industriji........

Samo zahvaljujuci detantu, a kasnije , rusenju varsavskog pakta, rusija je dobila predah , da pare usmeri u privredu.......kada pocne naoruzavanje, zaboravita "budjenje medveda"........umesto u farmerke, svi ce ponovo u fabrike, da prave "kalasnjikove' za par rubalja dnevno.....

veliki deo ovog teksta je proizvod paranoje koju uzgajaju mnogi "slobodoumni" zapadnjaci prema rusiji ali o wishfull thnking o nekavim mogu'nostima da se rast rusije zaustavi.

rusija tek postaje moćnija nego što je ikada bila i to je realnost. ja za putina nikada ne bih glasala da sam građanka rusije ali osude njegove politike, iako velikim delom utemeljene, su velikim delom izraz nemoći onih kojima moćna rusija ne odgovara. putinova vlast se ne razlikuje mnogo od svake prethodne ruske vlasti. jelcin je pokušao sa nekakvom liberalnom politikom i završilo se katastrofalno. sadašnja ruska vlast je najsposobnija, slobodno se može reći, od vremena katarine velike. rusija nema demokratske tradicije na koje bi se mogla osloniti, nisam sigurna da će ih ikada i izgraditi u pravom smislu ali ja sam sumnjičava i prema mogućnosti da tako velika država bude zaista demokratična (ko mi bude tvrdio da je usa primer demokratične države samo ću se diskretno nasmejati i izvući adekvatan zaključak o inteligenciji te osobe)

tačno je da je sloboba izražavanja svog stava tamo veoma ograničena ali ne sme se zaboraviti da je više novinara i istaknutih kritičara ruske oligarhije ginulo za vreme jelcina. čitavu generaciju hrabrih novinara odstelili su ljudi slični berezovskom koji sada istupa kao kritičar putinivog apsolutizma, pa taj čovek ima više krvi na rukama nego putin. za vreme jelcina vođeni su najkrvaviji obračuni u čečeniji. danas više čečena živi u moskvi i peterburgu nego u čečeniji i više nema realne opasnosti da se tamo dese devedesete. da ironija bude veća zbog takve politike kavkazaca sa čistokrvnim rusima ruski ulterdesničari smatraju putina izdajnikom.

prutin je za prilike rusije neštoslično onome što je bila tačerica za britaniju, meni se takva vlast ne sviđa ali u ovom trenutku je korisna.

realno gledano, rusija je sada zemlja u kojoj se čovek može nadati nečemu za razliku od onoga što je bila posle pada sssra. tu dolazimo do druge teme, država koje su pobegle pred "ruskim terorom" i koje trenutno imaju iste diktatore kave su imale u rusima. gruzija je praktično lično vlasništvo sakašvilija i njegovih, ukrajina je iznutra tako podeljena da sam ubeđena da neće moći da funkcioniše dok se ne razdvoji na dve države ili konačno veže za rusiju. ne znam sa koliko si ljudi iz bivšeg sssra razgovarao ali teško ćeš prosečnom kazahstancu objasniti da su živeli pod sssr terorom, njima sada nije ništa drugačije iako sssra nema već 20 godina, ruski većina njih čak doživljava kao svoj maternji jezik. polovina stanovništva ukrajine ionako smatra sebe bližima rusiji nego zapadnoj ukrajuni a delovi gruzije ni ne žele da budu sa gruzinima u državi. južni oseti su recimo ekstremniji pravosalvci od kozaka, bilo ih je ovde za vreme ratova i u bih i na kosovu. ukrajina, kazahstan i gruzija su jedine u čiju sam situaciju upućena, u ostatku bivšeg sssra ne znam tačno kako je. dobro belorusija je triča za sebe, njima bi putin bio liberal.

putinova retorika je sve samo ne isprazno blebetanje iz vremena sssra. kakavgod bio tvoj lični otpor prema putinu i rusiji, moraćeš da se izboriš sa njim kao i mnogi u evropi jer će se od ruskog uticaja sve teže moći pobeći.

Poslednja izmena:
svoje bogatstvo, kao sto si rekao, Rusija "zahvaljuje" samo visokim cijenama ergenata...njom vlada klika oko Putina sa ogromnim bogatstvima (prema dokumentaciji prikazanoj na phonix-u u Moskvi ima oko 35 miliardera, oko 300 milionera) tajkuni koji su se preko noci "basnoslovno obogatili...prosjecna placa u Moskvi je, kao najrazvijenijom dijelu rusije 350 €, u provincijama ona ne prelazi 150€...srednje klase, tj. gradanske klase kao nosioca demokratskih i razvojnih ideja gotovo da i nema...jos jedan zanimljiv podatak; prema izvjestaju sa klimakonferenc sa Bali, najveci zagadzivac atmosfere je USA oko 20%, zatim Kina sa 18% pa Njemacka....Rusija je tu sa "samo" sa 5%; znaci ona jos uvijek nije razvila proizvodnju sto je jedino sto dugorocno neku drzavu cini jakom..
mislim da ce ovu ponovnu utrku koju je rusija pocela, opet izgubiti i prije ili kasnije ce doci do nove oktobarske revolucije..uvjeti rada po sibiru i ostalim crpilistima energenata su vise nego uzasni..i vjerujem da ce EU pronaci nacina oduprijeti se ruskim energetskim ucjenama

Kako sreco?! Zvace Hrvatsku i Srbiju u pomoc??

Back