Samanta_
Iskusan
- Poruka
- 6.229
Pocni.......ako nabrojis 10 svetskih brendova iz rusije, imas rucak, sa marlonom za kaznu![]()
Antonov, Galasnikov, Turpolef,Mig,Suhkoj,
Evo ti prva 5. da nastavim dalje...Svecki brend...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Pocni.......ako nabrojis 10 svetskih brendova iz rusije, imas rucak, sa marlonom za kaznu![]()
Vodka.
Joj Samanta...
Gorbacov vodka nije ruska nego svabska to se ne vazi
Ididada..odgovarati na ovoliku klichinu gluposti je stvarno zamarajuce...pishesh kao dete od 5 godina koje voli Amerikance a mrzi Ruse pa pokushava da smisli neshto da potkrepi tvrdnje.Chitava tema ti se zasniva na neistinama.Kao prvo SSSR nije propao zbog trke u naoruzanju nego ekonmskog sistema zasnovanog na planskoj privredi koji se u praxi pokazao kao nekonkurentan-samo je stvarao gubitke.Kao drugo ako neko nema blage veze o kapitalizmu i njegovoj istoriji razvitka onda si to ti jer lupetash nevidjeno.Ovo shto se danas deshava u Rusiji je isto ono shto se svojevremeno desilo na zapadu,tzv."prva akumulacija kapotala"-na zapadu Rokfeleri i Rotshildi sada na istoku razni Avramovichi...ili ti mislish da na zapadu nema hiljade i hiljade milionerai milijardera?Pa da to je bilo pod komunizmom..i kakve to veze ima sa danas?Irak,Afganistan,skoro cela Afrika,delovi latinske amerike,zemlje zakavkazja pro-americhki orjentisane,..itd,itd.Zapad da ima od koga umesto Rusije kupovao bi(pre svega Evropa) nije to pitanje volje nego nemanja izbora.A u naoruzanje se ochigledno ne razumesh ich-ruski avioni,PVO sistemi balistichki projektili..itd. su najsavrsheniji u svojim oblastima na svetu,to su ti chinjenice.Druga je stvar shto ruska ekonomija za svoje potrebe nije do sada bila dovoljno jaka da krene u masovnu proizvodnju,a oko zemalja 3. i ne samo 3.sveta evo ti pa se malo obrazuj:
http://www.spacewar.com/reports/A_Growing_Edge_In_Russian_Military_Sales_Part_One_999.html
Ruski preuzimaju i klasichno americhka trzishta shto se snabdevanja naoruzanjem tiche(arapske zemlje,Indija-srednji bliski i daleki istok) jer su jeftiniji i kvalitetniji.
Kao prvo SSSR nije propao zbog trke u naoruzanju nego ekonmskog sistema zasnovanog na planskoj privredi koji se u praxi pokazao kao nekonkurentan-samo je stvarao gubitke.
.Ovo shto se danas deshava u Rusiji je isto ono shto se svojevremeno desilo na zapadu,tzv."prva akumulacija kapotala"-na zapadu Rokfeleri i Rotshildi sada na istoku razni Avramovichi.
..ili ti mislish da na zapadu nema hiljade i hiljade milionerai milijardera?
Irak,Afganistan,skoro cela Afrika,delovi latinske amerike,zemlje zakavkazja pro-americhki orjentisane,
Ma pusti te, novokomponovane fazone.........
I danas se vozis mostovima , putevima koje su gradili u sfrj......a zivis u stanu , koji su ti roditelji dobili od tite..........ma zivelo se bogovski, samo ako nisi bio, ono.......bas totalno neskolovani i nepismeni klosar.......sto se nadam da nije tvoj slucaj
To kako smo se rasturili u krvi , je samo dokaz, da nismo ni za sta drugo, nego za nekog tita,koji ce sve balkance da drzi na kratkom lancu.........
ali,to je druga tema.......
Antonov, Galasnikov, Turpolef,Mig,Suhkoj,
Racuna li se mafija kao brand
Dobraaaaa :-DVodka Stolichnaya
Pa bilo bi jako tuzno da se nakon tolikih kredita nisu gradili mostovi ili putevi. Mislim, to bi bilo, bas, bas tragicno tek onda...A ti zaboravljas da ne zive svi u poklonjenim stanovima, nisu se svi bas goozili u prve redove da iskamce koji kvadratcic od drzave, niti su svi bili u prilici da ga dobiju. Neki su kuce morali sami da prave, od svoje plate, a pritom su izdvajali za stambeni fond. A taj je pre svega bio rezervisan za pse rezima i njihovu kopilad. Novi Beograd je ocigledan primer toga, tamo su locirani svi moguci udbasi, oznasi, kosovCi i ostala gamad. Sad tamo, uglavnom zive njihova deca, danas, uglavnom velike demokrate koje pljuju po komunizmu, zgrazavaju se Rusije i metoda koji su njihovi ocevi upraznjavali.
Ja sam mlad da bih ti govorio o iskustvima za vreme tog rezima, ali moji roditelji, iako nisu nepismeni i neskolovani, nisu dobro prolazili u tom rezimu. I ne samo oni.Samo, da bi to razumeo, morao bi da imas vremeplov, i zamenis ulogu, iskocis iz udobnog generalskog stancica i svih beneficija koje si imao, i malo se pridruzis ekipi koja, bas zbog takvih, nije imala prostora za pravedno i demokratsko delovanje i koja je marljivo radila i sticala novac na zapadu, jer u tom javasluku i anarhiji nije videla sebi mesto.
p.s. sigurno se secas one parole "ne moze mene niko toliko malo da plati koliko ja mogu malo da radim". E, to je slika i prilika tog kvaziparadise rezima koji je morao da se raspadne pre ili kasnije, sa ratom ili bez...
![]()
Vodka ruská "Russkij standart"
E mislim da si ovde sve rekao ,sta se koji qurac bunis ,koliko se radilo zivelo se odlicnoPa bilo bi jako tuzno da se nakon tolikih kredita nisu gradili mostovi ili putevi. Mislim, to bi bilo, bas, bas tragicno tek onda...A ti zaboravljas da ne zive svi u poklonjenim stanovima, nisu se svi bas goozili u prve redove da iskamce koji kvadratcic od drzave, niti su svi bili u prilici da ga dobiju. Neki su kuce morali sami da prave, od svoje plate, a pritom su izdvajali za stambeni fond. A taj je pre svega bio rezervisan za pse rezima i njihovu kopilad. Novi Beograd je ocigledan primer toga, tamo su locirani svi moguci udbasi, oznasi, kosovCi i ostala gamad. Sad tamo, uglavnom zive njihova deca, danas, uglavnom velike demokrate koje pljuju po komunizmu, zgrazavaju se Rusije i metoda koji su njihovi ocevi upraznjavali.
Ja sam mlad da bih ti govorio o iskustvima za vreme tog rezima, ali moji roditelji, iako nisu nepismeni i neskolovani, nisu dobro prolazili u tom rezimu. I ne samo oni.Samo, da bi to razumeo, morao bi da imas vremeplov, i zamenis ulogu, iskocis iz udobnog generalskog stancica i svih beneficija koje si imao, i malo se pridruzis ekipi koja, bas zbog takvih, nije imala prostora za pravedno i demokratsko delovanje i koja je marljivo radila i sticala novac na zapadu, jer u tom javasluku i anarhiji nije videla sebi mesto.
p.s. sigurno se secas one parole "ne moze mene niko toliko malo da plati koliko ja mogu malo da radim". E, to je slika i prilika tog kvaziparadise rezima koji je morao da se raspadne pre ili kasnije, sa ratom ili bez...
svoje bogatstvo, kao sto si rekao, Rusija "zahvaljuje" samo visokim cijenama ergenata...njom vlada klika oko Putina sa ogromnim bogatstvima (prema dokumentaciji prikazanoj na phonix-u u Moskvi ima oko 35 miliardera, oko 300 milionera) tajkuni koji su se preko noci "basnoslovno obogatili...prosjecna placa u Moskvi je, kao najrazvijenijom dijelu rusije 350 €, u provincijama ona ne prelazi 150€...srednje klase, tj. gradanske klase kao nosioca demokratskih i razvojnih ideja gotovo da i nema...jos jedan zanimljiv podatak; prema izvjestaju sa klimakonferenc sa Bali, najveci zagadzivac atmosfere je USA oko 20%, zatim Kina sa 18% pa Njemacka....Rusija je tu sa "samo" sa 5%; znaci ona jos uvijek nije razvila proizvodnju sto je jedino sto dugorocno neku drzavu cini jakom..
mislim da ce ovu ponovnu utrku koju je rusija pocela, opet izgubiti i prije ili kasnije ce doci do nove oktobarske revolucije..uvjeti rada po sibiru i ostalim crpilistima energenata su vise nego uzasni..i vjerujem da ce EU pronaci nacina oduprijeti se ruskim energetskim ucjenama
Svetsko a ruskoi prostitutke koje su preplavile Europu
Razlika jeste jedino u vremenu jer su i te porodice na zapadu dosle do kapitala na apsolutno isti nachin kao i Ruske-lopovlukom,samo je na zapadu kapitalizam zastupljen 250 godina a u Rusiji tek 20.Moje mishljenje se zasniva na chinjenicama,tvoje na subjektivnoj oceni..nit si bio u Rusiji nit imash blage veze o stvarima o kojima prichash,samo lupetash u prazno,totalno ispushena i shuplja pricha bez i jednog argumenta.razlika je,kada na zapadu porodice stvaraju kapital poslednjih nekoliko stotina godina, i kada tajkuni sa dvadeset godina, za pet godina "rada" steknu milijarde.....nije???![]()
i prostitutke koje su preplavile Europu