Ponovo o severu Kosova

adem_ks

Buduća legenda
Banovan
Poruka
33.624
O ovim incidentima koji su prethodili ovom tekstu niko nije progovorio. I sada ostaje da se vidi sta ce se desiti... Da li ce KFOR preuzeti kontrolu ili KPS, ili ce se sacekati dok mrski Ameri ne dodju kao sto su rekli pocetkom marta, ako se ne varam.

Redžepi: Euleks da se povuče sa severa
Tanjug | 20. januar 2011. 10:56 | Komentara: 0

Odlazeći kosovski ministar unutrašnjih poslova pozvao je Euleks da se povuče sa severa Kosova nakon što je Euleks proglasio to podružje opasnom zonom

redzepi_310x186.jpg

Bajram Redžepi

PRIŠTINA - Odlazeći kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi pozvao je Euleks da se povuče sa severa Kosova nakon što je Euleks proglasio to podružje opasnom zonom.

"Situacija u Mitrovici se nije promenila do sada i Euleks je u nemogućnosti da deluje. Neka se povuče i pusti Kfor i kosovsku policiju da se bave bezbednošću", rekao je Redžepi.

Misija Euleks je severnu Mitrovicu i sever Kosova proglasila opasnom zonom za svoje pripadnike.


Razlog donošenja ovakve odluke su verovatno incidenti od pre nekoliko dana, gde su u dva odvojena slučaja, pretučena četiri policajca Euleksa i jedan pripadnik OEBS-a

ps. A ja sam vise puta rekao, sever je leglo kriminala i nasilja bez da se gleda koje je vere ili boje, jedino je bitno da si neistomisljenik
 
O ovim incidentima koji su prethodili ovom tekstu niko nije progovorio. I sada ostaje da se vidi sta ce se desiti... Da li ce KFOR preuzeti kontrolu ili KPS, ili ce se sacekati dok mrski Ameri ne dodju kao sto su rekli pocetkom marta, ako se ne varam.ps. A ja sam vise puta rekao, sever je leglo kriminala i nasilja bez da se gleda koje je vere ili boje, jedino je bitno da si neistomisljenik
A u južnom delu sve vrca od poštovanja zakona. :lol:
 
Sever je leglo kriminala i nasilja, a jug nije?

Shiptari ne prodaju dop, organe, oruzje... ma ne, samo malo!?

Uf, kolko ste ljigavi, strashno.

Obichno pre kada neko kaze shiptar pomislim na neshto malo prljavo shto hefta kozu... od sada kapiram da cu da vidim neku slinu kako se razvlachi po forumu.
 
A u južnom delu sve vrca od poštovanja zakona. :lol:

Ovde se ne radi o tome koliko se postuje zakon, nepostovanja ima svugde, i u sred BG i u sred NY, ovde je u pitanju koliko je rizicno da se negde ode, da li ces se vratiti ziv? Evo drugog teksta koji malo jasnije objasnjava o cemu se radi.

SEVER MITROVICE OPASNA ZONA ZA PRIPADNIKE EULEKSA

(3)
Sreda, 19. Januar, 2011.| Autor:


PRIŠTINA - Misija Evropske unije u Mitrovici proglasila je severni deo grada, gde mahom žive Srbi, opasnom zonom za svoje pripadnike, objavio je danas portal Koha.
Kako se navodi, pripadnici Euleksa treba da obrate veću pažnju u tom delu Kosova.

"Prema ovom dokumentu, evropska misija želi da drži pod kontrolom svoje pripadnike i da zna u svakom trenutku gde se nalaze. Ova odluka Euleksa važi samo za muškarce na severu Mitrovice i Kosova.

Povod za ovu odluku su, po svemu sudeći, incidenti koji se dogodili pre nekoliko dana kada su u četiri slučaja pripadnici Euleksa i OEBS-a prebijeni od strane nepoznatih osoba na severu Mitrovice", piše Koha.

Euleks je uspostavio nova pravila za svoje pripadnike na severu reke Ibar i graničnim prelazima 1 i 31, prema Srbiji. Pripadnici Euleksa, kada pređu na sever Mitrovice, treba sa sobom obavezno da imaju mobilne telefone i uvek uključenu radio vezu. Svaki odlazak na sever Kosova i iz Mitrovice treba da se prijavi komandi u Mitrovici i da se saopšti razlog odlaska. Ukoliko to ne učine pripadnicima Euleksa preti isključenje iz misije.

Portparolka Euleksa Irina Gudeljević nije direktno odgovorila na pitanje o novousvojenim merama. "Sve međunarodne misije imaju bezbednosna pravila koja se stalno revidiraju u skladu sa promenom bezbednosne situacije i ona se saopštavaju svim članovima misije što predstavlja rutinsku stvar", rekla je Gudeljević za agenciju Beta.
 
Realno, leglo kriminala (trgovine drogom, oruzjem, ljudima itd.) je uvek bilo tamo gde su Shipci.... uvek.

Svi kriminalci iz Srbije na gomili su smeshni za recimo jednog Tachija.

Tako da, ako zelimo da unishtimo kriminal koji kao tumor nagriza ovaj deo Evrope... moramo unishtiti Shiptare.
 
Još gore. Opet, na jugu je dobro? Možda, ali zato što nema Srba.

Ja otvorih neku temu o tome koliko su incidenata prouzrokovali Srbi u zadnjih nekoliko nedelja. I niko nije ni komentarisao. A radi se o incidentima protiv Srba a ne i protiv nas. Mislim da se sto se nasilja tice, sever moze meriti sa skoro celim Kosovom. Ako se na jugu nesto i desi,to je obicno naselje iza kojeg stoji korist, kradja i slicno, dok se na severu sve moze "obojiti" politckom pripadnoscu, sto i jeste i sto je zabrinjavajuce.
 
O ovim incidentima koji su prethodili ovom tekstu niko nije progovorio. I sada ostaje da se vidi sta ce se desiti... Da li ce KFOR preuzeti kontrolu ili KPS, ili ce se sacekati dok mrski Ameri ne dodju kao sto su rekli pocetkom marta, ako se ne varam.ps. A ja sam vise puta rekao, sever je leglo kriminala i nasilja bez da se gleda koje je vere ili boje, jedino je bitno da si neistomisljenik

Ademi, ja se slažem sa tobom, treba Euleks da se povuče, sa Kosova potpuno, a i NATO, već su sami sebi dosadili, pa ćemo mi to u miru i toleranciji sve međusobno da sredimo.
Nego Ademi, da te pitam, jel radi visoka peć u Kosovskoj Mitrovici ili još nije u funkciji :mrgreen:
 

Back
Top