Ponovni upis u gimnaziju?

Ne....
Sve sto hoces trebas sam da doradis i spremis...mozes da promenis skolu ako hoces...

Ja nisam menjao srednju ali jesam osnovnu....osetio sam da mi se profa iz matisa zaebava i promenio skolu, jesu mi malo zamerili drugari , ali ja sam bio ipak prava mera za njih, tj odelenje mi je stvarno prijalo , ali profan nije..

I isplatila mi se promena, otisao sam na republicko, a kasnije svake godine i na olimpijade i balkanijade...
Ali poenta je da sam promenivsi skolu shvatio da necu da ostavim ponudjeno za ucenje na slucajnosti profana....Izmedju profana koji vacari klinkice kad izadju na tablu i profana koji ima razumevanja za moje naglaseno znanje, pa mi pruza kvalitetnu literaturu i nije morala previse da me motivise, shvatio sam da sam gradis znanje....

Poenta da li bi ja kao nezrela licnost shvatio da ako ne promenim osnovnu treba da sve zavisi od mene a da ignorisem profana....ne znam....
Ali uz promenu osnovne , ja sam to jasno shvatio i imao podrsku profana novog...i posle sam imao u srednjoj ebivetra , ali mi vise nije nista smetalo , ja lomim , oni su prolazni , nezainteresovani i potrosni...
Cak sam i kad krenu da se izivljavaju bio ko zapeta puska, sto je mozda dovelo da sebi posle u vojsci spasim nekoliko puta zivot...mene ces da zaebavas, a ja fin, e cekaj malo , sad ces da vidis cija ovca crnu vunu prede..

Poslednja izmena:
Završio sam prvu godinu ekonomske srednje škole. Program je prelagan, a đaci su bagra. Želim ići na fakultet, ali se brinem da mi ekonomska neće biti dobra podloga za fakultet.

Isplati li se ponovo upisati u 1. godinu gimnazije?
Gimnazije su bulja, a ni sam ne mozes da garantujes da ces zaista upisati faks, to moze deset puta da se promeni za 4 godine. Ako ti se ne svidja ekonomska (sto potpuno razumem) upisi neku drugu strucnu a da ima kvalitetniji program. I uci nemacki.

Završio sam prvu godinu ekonomske srednje škole. Program je prelagan, a đaci su bagra. Želim ići na fakultet, ali se brinem da mi ekonomska neće biti dobra podloga za fakultet.

ne isplati se više prepustiti svoje obrazovanje školi....idi tamo zato što moraš i gledaj da imaš dovoljno dobre ocene da možeš željeni faks da upišeš a svojim obrazovanjem se bavi sam...danas bar ima materjala za sve na internetu....

Ne znam što da ti kažem.
Ja sam upisao srednju pomorsku zbog toga što sam želio puno novaca.
Na kraju trećeg su mi otkrili neku vidnu manu, što je značilo da neću moći navigati.
Da se mogu vratiti u prošlost upisao bi je opet, samo za razliku od nautičkog, brodostrojarski smjer, zbog toga što tamo razlikovanje boja nije važno.
Gimnaziju ne bi nikada upisao, zbog toga što s njom u ruci praktički nemaš ništa, odnosno imaš... kur*ac od ovce.
Još ako je neka teška, krv propišaš.
Tako da bi prije i zanat upisao nego to, ne šalim se.
Evo ti za primjer moj stari, završio je tešku gimnaziju s vrlo dobrim, otišao u Zagreb studirati pravo, nijednog jedinog ispita nije dao, samo je pijančio, igrao košarku, motao se oko Ciboninog stadiona, išao na utakmice, čak je neki pomoćnik linijskog suca bio... 🤣
Ukratko, kraj života dočekao je tako da je zadnjih dvadesetak godina proveo kao običan radnik u tvornici.
Njegov šogor, isto gimnazijalac, isto propali student prava, prošao je još gore.
Gimnazija je po meni dvosjekli mač i mislim da je danas od nje više štete nego koristi, osim ako si od malih nogu tvrdoglavo nisi zacrtao neki cilj u životu.

ništa ne brini.... ni fakulteti nisu sto su nekada bili.... sve je sad to svedeno na komercijalu.... znanje koje steknes tamo patetično..... uči za sebe....

Odgovor na ovo pitanje najbolje će dati @Lagerta kada bude online.

Ovako, kao laik za obrazovanje moram da te pitam, da li znaš da ćeš zbog te jedne godine zaostajati za svojim vršnjacima?

Nigde nema ni idealnih đaka ni idealnih profesora. To važi za sve srednje škole i sve gimnazije.

Ako kasnije želiš da ideš na Matematički fakultet, biraj Matematičku gimnaziju.

Ako si motivisan i ambiciozan, sasvim dovoljno da uz ono što učiš u toj ekonomskoj, dopuniš sam dodatnim znanjem. Bar je sada olakšano da na internetu pronađeš oblasti koje smatraš da ne učiš dovoljno u školi i dopuniš svoje znanje. S druge strane, ako se ne pronalaziš u toj školi u kojoj si, izgubićeš možda volju za dalje školovanje pa sam u tom slučaju za promenu škole.

Back