Završio sam prvu godinu ekonomske srednje škole. Program je prelagan, a đaci su bagra. Želim ići na fakultet, ali se brinem da mi ekonomska neće biti dobra podloga za fakultet.
Isplati li se ponovo upisati u 1. godinu gimnazije?
Ne znam što da ti kažem.
Ja sam upisao srednju pomorsku zbog toga što sam želio puno novaca.
Na kraju trećeg su mi otkrili neku vidnu manu, što je značilo da neću moći navigati.
Da se mogu vratiti u prošlost upisao bi je opet, samo za razliku od nautičkog, brodostrojarski smjer, zbog toga što tamo razlikovanje boja nije važno.
Gimnaziju ne bi nikada upisao, zbog toga što s njom u ruci praktički nemaš ništa, odnosno imaš... kur*ac od ovce.
Još ako je neka teška, krv propišaš.
Tako da bi prije i zanat upisao nego to, ne šalim se.
Evo ti za primjer moj stari, završio je tešku gimnaziju s vrlo dobrim, otišao u Zagreb studirati pravo, nijednog jedinog ispita nije dao, samo je pijančio, igrao košarku, motao se oko Ciboninog stadiona, išao na utakmice, čak je neki pomoćnik linijskog suca bio...
Ukratko, kraj života dočekao je tako da je zadnjih dvadesetak godina proveo kao običan radnik u tvornici.
Njegov šogor, isto gimnazijalac, isto propali student prava, prošao je još gore.
Gimnazija je po meni dvosjekli mač i mislim da je danas od nje više štete nego koristi, osim ako si od malih nogu tvrdoglavo nisi zacrtao neki cilj u životu.