Ponovni dolazak i sabiranja: Istina Jevandjelja vs.lazno otk

Gost
PONOVNI DOLAZAK SINA ČOVEČIJEG, TJ. GOSPODA JE OČIGLEDAN SVIM PLEMENIMA NA ZEMLJI KOJA SU PROPLAKALA, ALI ON SABIRA PREKO ANDJELA IZABRANE SVOJE OD 4 VETRA (Matej 24,31; MARKO 13,27), JER SU KUKOLJ, TJ. SINOVE ZLA, SABLAZNI I BEZAKONJE IZ CARSTVA NJEGOVA (tj. falš doktrine i njihove tvorce) SABRALI RANIJE, PRE PŠENICE (Matej 13,30-39), NA KRAJU ONOGA, PRVOG VEKA (Matej 13,40, kada i Hristos u sve dane bi sa apostolima do kraja veka, Matej 28,20, jer obukavši se u silu s visine činjahu mnoga znamenja šireći jevandjelje i krštavajući), TE NA KRAJU NEKOG VEKA RAZLUČUJU ZLE OD PRAVEDNIH, I TO KAO ŠTO RIBARI IZVUKU MREŽU OD SVAKE VRSTE RIBE, PA NA OBALI ODVAJAJU DOBRE, A LOŠE IZBACUJU (Matej 13,48-49).

DAKLE, TA DVA SABIRANJA SE RAZLIKUJU SUŠTINSKI, JER U PRVOM SE SABIRA SAMO KUKOLJ, TJ. SABLAZNI I ONI KOJI ČINE BEZAKONJE, KADA PRAVEDNICI BLISTAJU U CARSTVU BOŽIJEM, A U DRUGOM SE ODLUČUJU ZLI OD PRAVEDNIH KADA JE PRISUTAN I SIN ČOVEČIJI (Matej 25,32).

MEDJUTIM, IZMEDJU TA DVA SABIRANJA (Matej 13,41 i 47), TJ. NEPOSREDNO ISPRED POREDJENJA CARSTVA NEBESKOG SA IZVLAČENJEM SVAKE VRSTE RIBE IZ MORA, NALAZE SE JOŠ DVA POREDJENJA CARSTVA NEBESKOG:
ČOVEK KOJI NALAZI BLAGO SAKRIVENO U POLJU,
I TRGOVAC DRAGOCEN BISER,
TE OBOJICA PRODAJU SVE ŠTO IMAJU I KUPUJU SVAKI ŠTO JE PRONAŠAO.
PO LAŽNOM OTKRIVENJU 14 ŽETVA SE UPRAVO ODVIJA KAD SE ISPUNI TRPLJENJE ONIH KOJI SU ODBILI ŽIG ZVERI, A KOJI JE OPŠTI USLOV KUPOPRODAJE SVIH DRUŠTVENO-SOCIJALNIH SLOJEVA.
KAO JEVANDJEOSKO RAZUMEVANJE SVEGA TOGA (Matej 13,51) SVAKI KNJIŽEVNIK-PREPISIVAČ NAUČEN CARSTVU NEBESKOM DOKAZAO TO, TE ARGUMENTUJE NOVIM I STARIM (Matej 13,52) ZAVETOM, TJ. SABIRA ZAJEDNO SA GOSPODOM, JER AKO NIJE S NJIM I NE SABIRA, PROTIV NJEGA JE I RASIPA (Matej 12,30). Na drugoj strani pisac lažnog otkrivenja svoje "prorokovanje" pretpostavlja SZ svetim prorocima Božijim koje besomučno potire ili rabi, krade ili vadi i menja kontekst, a da se uopšte ne poziva na njih i sempluje izopačujući ili jednostavno negira Reč Gospodnju kao da su svi ludi pa nemaju SZ (i NZ) da provere; i na kraju, taj i takav plagijator i skrnavitelj da preti nekom za oduzimanje i/ili dodavenje. Još bolje, neće ništa ostati od lažnog otkrivenja.

ISTINA JEVANDJELJA (Matej 25,31-46) JE JASNA, GDE SE SVI NARODI SKUPLJAJU PRED SINOM ČOVEČIJIM KOJI JE SEO NA PRESTO SLAVE SVOJE I RAZLUČUJE POSTAVLJAJUĆI JEDNE SA DESNE, A DRUGE SA LEVE STRANE SEBI, TE SUDI I MERI PO ČISTO LJUDSKIM DELIMA I NEDELIMA (a ne doktrinarnim shvatanjima-učenjima, uključujući i Nasledstvo) OBEJU STRANA, JEDNIMA ŽIVOT VEČNI, A DRUGIMA MUKA VEČNA.
TAKODJE, KAD SIN ČOVEČIJI, SEDNE NA PRESTO SLAVE SVOJE (Matej 19,28), TJ. GOSPOD KOJI APOSTOLIMA ZAVEŠTA CARSTVO BOŽIJE (Luka 22,29-30), SEDAJU I APOSTOLI NA 12 PRESTOLA I SUDE NAD 12 PLEMENA IZRAILJEVIH. Dakle, citati u Mateju 13, koji se odnose na žetvu ne mogu nikako biti kraj sveta, kako prevodi zapad ili reč vek (ili eon) tumači istok, jer bi se tada radilo o kraju više svetova. Reč Gospodnja o žetvi referiše o poslanju čak 70-orice, pa je i to bilo malo poslanika, jer je žetve bilo mnogo i onda (LUKA 10,1-2), jer su se već njive žutele za žetvu, a ne posle čak 4 meseca (4. Jevandjelje 4,35...). Ali ni danas ko stavi ruku na plug, pa se obazire nazad nije spreman za Carstvo Božije (Luka 9,62).

Carstvo Bozije je UNUTRASNJE, i zato Ga ne treba traziti spolja, toliko je unutrasnej da je Hristos dao apostolima casu Novoga Zaveta da piju iz Nje, i PRELOMIV HLEB dao IM/nam Tela svoga, rekavsi: jedite, ovo je telo moje; - hleb zivota; rekavsi da ostanemo u Njemu, i On u nama...
I: KO NE JEDE ...

I SAD, KAKO PREPOZNATI CRKVU GOSPODNJU NA BAZI TOGA?
PRICESCUJE LI SE U TVOJOJ?

Christadelphian:
sad mi je jasno (zašto pogrešno tumačiš)
samo mi reci hoće li nova zemlja doći pod nas i kako pošto će stara samo izgoreti ali će ostati tu gde je ili ćemo mi biti tamo preneti na neko drugo mesto ?

e stvarno si neverovatan (i jos pises gluposti dalje!). a sta sam ja to pogresno tumacio? na drugoj strani ti ne da si pogresno tumacio, nego si falsifikovao ono sto nedvosmisleno pise, i kada te ispravih ti pljujes po meni da sm ja isti kao maranata (na temi drugoj).

Christadelphian:
Vidim da će u vatri da procvetaju ruže i u pustinji
Isaija 35:1-7
ili i to treba izbaciti
O kojoj zemlji se radi ?
Znaš argumente tvoga tipa lažeš, falsifikuješ i sl.
bez citata možeš prosipati u obdaništu u koje ideš meni teško .
Izbaci pola Biblije i veruj u nadahnutost i dalje
ili je to nadahnutost tvog razumevanja
... da otvorim Isaiju 35, pada vidim i ja...
Ali, ja ne vidim vatru, niti je to kraj zemlje, prosto, to nije onaj buduci Dan, jer to sto ti navodis, to se delimicno vec ispunilo, npr. 35,5 imas u Mateju 11,5. Ne zelim da te uvredim, ali generalno mnogi pseudohriscani spajaju mesta u Pismu koja su iz razlicitih vremenskih perioda, a ti, eto, ocekujes nesto sto je sam Hristos potvrdio da je ispunio, i recju i delom. Dakle, nema govora o izbacivanju. A ono sto se nije ispunilo, ispunice se, ali to ne mora da znaci i nije ono sto sam ti ja naveo 2.-om Petrovom. Razumes?

Iščupan deo iz konteksta 2.Pet.6-12
Vidmo ako čitamo od početka da Petar ukazuje na kontrast između vode koja je bila sredstvo uništenja zemlje u Noino vreme i ognja koji će biti upotrebljen po drugom dolasku.
U Noino vreme isto zemlja i nebo nisu bili doslovno uništeni 1Moj.7:21 Nebo i zemlja se odnose na sistem stvari ili na ljudsku organizaciju .
Ne može da se uzme za doslovno
uništenje neba jer je to Božije mesto obitavanja Ps.123:1 Ps.19:1
A Ako se nebo odnosi na figurativno mora i zemlja
'nebo i zemlja'
se ne uzimaju doslovno ni u sledećim primerima
Jer.4:23-28
5Moj32:1- 5Moj.31:28,30
Ps.50:4
Agej2:7,21
itd
Jasno je da će biti na postojećoj zemlji
Is 65:18-25
Su opisani blagoslovi koje se jasno tiču Božijeg dolazećeg Carstva na zemlju- novo nebo i zemlja koje će zameniti sadašnje jadno stanje .

Christadelphian:
Iščupan deo iz konteksta 2.Pet.6-12
Vidmo ako čitamo od početka da Petar ukazuje na kontrast između vode koja je bila sredstvo uništenja zemlje u Noino vreme i ognja koji će biti upotrebljen po drugom dolasku.
U Noino vreme isto zemlja i nebo nisu bili doslovno uništeni 1Moj.7:21 Nebo i zemlja se odnose na sistem stvari ili na ljudsku organizaciju .
Ne može da se uzme za doslovno
uništenje neba jer je to Božije mesto obitavanja Ps.123:1 Ps.19:1
A Ako se nebo odnosi na figurativno mora i zemlja
'nebo i zemlja'
se ne uzimaju doslovno ni u sledećim primerima
Jer.4:23-28
5Moj32:1- 5Moj.31:28,30
Ps.50:4
Agej2:7,21
itd
Jasno je da će biti na postojećoj zemlji
Is 65:18-25
Su opisani blagoslovi koje se jasno tiču Božijeg dolazećeg Carstva na zemlju- novo nebo i zemlja koje će zameniti sadašnje jadno stanje .

Nema kontrasta izmedju potopa i ovoga sto 2. Petrova kaze, nego poredjenja. Ti si se zalepio sad za sredstvo, ali previdjas da je nebo iznad nebesa, i tu gresis, jer Gospod je nas vise svih nebesa (Filipljanima 2,7-9), na nebu, s desne strane Oca; koji se sagiba da vidi što je na nebesima i na zemlji (Psalam 113,6). Razumes da je nebo iznad nebesa, te Nebo i nebo nad
nebesima (5. Mojsijeva 10,14), odnosno dalje, Nebo i nebesa nad nebesima (1. knj. o carevima 8,27;

Evo ti sta ce se unistiti, primi nauk, a mani se figurativnog (simbolizma), jer Rec Gospodnja (ZAKONOM SU SE ZVALI I PROROCI) ima da se ispuni do poslednje title - DOK NE PRODJE NEBO I ZEMLJA ...
POGLEDAJ SAMO KRITIKU JEREMEMIJE (2,8), A TAKVIH JE MNOŠTVO, PROTIV SVEŠTENIKA I PROROKA KOJI PROROKUJU VALOM (kao npr. i 5,31). POGLEDAJ SAMO U KOJU KRAJNOST IDE PITAJUĆI, PRAVEĆI POREDJENJE SA DRUGIM NARODIMA KOJI NE PROMENIŠE SVOJE TZV. BOGOVE ČAK IAKO NISU BOGOVI, GOVOREĆI, A NAROD MOJ PROMENI SLAVU SVOJU NA STVAR ZALUDNU (2,11), GOVOREĆI DA SE TOME ČUDE NEBESA, I DA SE ZGROZE, I DA SE UPROPASTE, JER TAKO VELI GOSPOD (2,12).

Back